aşksiz evlilik??

yarali__kalp

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2014
46
16
3
Herkese selam ve hayirli ramazanalae öncelikle..
Pek kimseyle bu konuyu konusamadgim icin sizinle konusmak istedm. Evet konu basligindada oldugu gibi asksiz evlilik olurmu? Henuz bi kac aydir sözlüyüm ve tamamen mantikli düsünerek hareket ettim cunku suan 25 yasindayim ve hoslamadan ileri bisey yasamadm simdiye kadar. Ask nedir nasil biseydir bilmiyorm. Benim sözlüm ailemin istedigi bi damat adayi terbiyeli iyi meslegi olan biri ve benide cok seviyo. Aramizdaki en büyük sorun benim baska bi ülkede olmam ve sozden sonra fazla zaman gecirememizdi(izinim bittigi icin). hep kendimi kandirdm o bemi bukadar seviyoken illa severm dedim ama olmuyo onu aramak ona yazmak artik bi görev haline geldi bende. Ne bi kalp carpintisi ve bi özlem yok. Size soruyorm siz asksiz bi evlilik yaparmiydiniz?

Ben yapmam. Hatta ben normalde evlilik yapacak biri bile değildim ama çok aşık olunca birden kendimi evli buldum.. Çünkü evlilik özel anları paylaşmaktır. Sevmediğim, heyecan duymadığım biriyle bu özel şeyleri yaşayamam. Sadece aşkta karın doyurmuyor. Görüyoruz. Hem aşk hem mantık olmalı..

aşksız evlilik yaparsında yürütebilir misin orası meçhul.Belki ten uyumunuz çok iyi olacak ve aşık olacaksın bunu bilemeyiz.

Evet herkes aşik olmak ister o duyuguyu yasamak ister ama bzen hem mantik hem aski biarada bulmak cok zor.

Belki ileride aşık olabilirsin ama ya olamazsan??
Aşık olmadığın bir evlilik yapma. Hayatta yaşayabileceğin en güzel duygu bu.
Hem ailenin sevebileceği hem de senin aşık olacağın bir eş bulabilirsin.
Hem eş adayına hem kendine haksızlık edersin.

Kesinlikle yapmam ben asksiz evlilik. Ask sonsuza kadar surmez evet ama zamanla baska guzel duygulara dönüşür. Soyle örnek vereyim en yakin arkadasim benim kocamla iliskime sasiriyor. Biz yeri geldi birbirimizin altini bile temizledik, bi kac gun ayri duramaz ozleriz, gun icinde aramdan duramayiz. Ona kocasiyla ayni taragi kullanmak bile zulum geliyor cunku ask yok onlarda her firsatta diyor mantik evliligi diye. Mesela esim gecen gun dis cektirdi apse yapti inanilmaz agiz kokusu yapıyor, ben rahatsiz olmuyorum, onu opmemek bana daha zor geliyor. Arkadasim esinin çoraplarını bile makinaya atmaktan tiksiniyor.

Eger simdiki sevgilimle evlenmezsem sanirim bende mantik evliligi yaparim.
Asik olurak evlenip soguyanlar da var , asik olmayip evlenince asik olanlarda var.
Kismet birazda bu isler bence.
Evet aslimda okadae cok örnek varki hayatta. Zaten bosanan ciflerin coguda sevgili olanlar oluyo ve mantik evliligi yapanlarin evliligi daha uzun omurlu oluyo

Asla...sizinkisi kumar oynamak gibi olmus..evlendikten sonra severim gibi..ya sevmeseniz?
Simdi o gorev gibi yaptiginiz aramalarin evlenince boyutu degisecek...nasil katlanacaksiniz.
En basiti sevmediginiz bir insanla nasil ayni yatagi paylasacaksiniz?

Evet aslimda okadae cok örnek varki hayatta. Zaten bosanan ciflerin coguda sevgili olanlar oluyo ve mantik evliligi yapanlarin evliligi daha uzun omurlu oluyo
Aynen oyle.
Ne kadar yil oldugunun bir onemi yok. Bir insanla ayni evde yasamadikca onu gercekten taniyor olmazsin. Bende bunu burda ogrendim ve cok dogru bence. Ama senin durum biraz farkli gibi yani hic bir sey hissetmiyorsun? Bu kadar notr iken olur mu ki? Yani ne bileyim tamam asik olmak sevmek farkli onlar pat diye olmayabilir ama anlattiklarina bakilinca sende hic bir duygu yok gibi geldi bana .

Bu sorunun cevabı evlilikten ne beklediğinize bağlı. Eğer saygı olsun yan yana iyi görünelim iyi bi baba olsun iyi bir işi olsun yataktada fena olmasa yeter diyorsanız ve evlilik süresince herkes daha çok kemdi hayatını yaşayacaksa iki tarafta bunu istiyorsa bir gün kalkıpts ben aşık olmak istiyorum demeyecekse yürür hemde çok güzel yürür.

Ama şimdiden böyle sorguladığınıza göre bence aşık olmak istiyorsunuz. Daha aşkı tatmamışsınız ve merak esiyorsunuz bunun özlemini bir gün duyacaksınız gibi duruyor.

Ask yoksa bir iliskide yalnizlik vardir.. Evet yaninizda fiziken bir erkek olur ancak ruhunuz gonlunuz bos kalir bana gore.. He her ask evliligi sahane mi kusursuz mu muhtesem mi? Degil tabi ki.. Hakkinizda hayirlisi olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…