Size cevap vermekten vazgeçmiştim diğer hanımefendiye cevap yazıyordum o da üstte o şekilde kalmış istenmeden yollandı :) ben de okul öncesi mezunuyum bu arada. Dokuz eylülden mezunum okul öncesinde Günseli hoca çok meşhurdur türkiyede hatta dünyada duydunuz mu bilmiyorum. Onun öğrencisiyim. 2 arkadaşım farklı şehirlerde yükseklerini bitirip başladılar farklı üniversitelerde. Gün gelir bunu da dilersem elimden geldiği kadar çabalarım tabii nasipte varsa olur. Ama o zaman mesleğimde ilerlemek için seminerler eğitimler alabilirim bunlara kafamı yorabilirim.Aynı alanda olduğumuz için siz daha deneyimlisiniz bu konuda zorluğunu siz daha iyi biliyorsunuzdur.Kendine güvenmek burda çok yanlış anlaşılıyor ama maalesef güveniyorum. Yaşımdan olgun olduğumu söylerler genelde ama :) anlayamadığım sadece yol göstermekse niyet bu yadırgamalar önyargılar ötekileştirmeler beni tanımıyorken üstelik. Yapılan bu haksız yorumlar. Ayrıca soru bu bile değilken. Soru bambaşkaydı . Danıştığım konu bu değildi. En doğrusunu bildiğimi her zaman iddaa etmem özellikle de gerçekten bilmiyorsam. Ama bu denli hassas konularda kararı beni tanımayan ve asla tanımadığım insanlardın yaptığı yorumlardan yola çıkarak alacağımı düşünmek de biraz garip.
Siz bana aslında cevap vermekten vazgeçip 'kerhen yazdığınız' iki cümleyi göndermiş olsanız da ben bu duruma takılmadan yine yorum yapacağım. Niyetinizi bilmediğim için alınganlık yapmayacağım.
Bizler yani size istemediğiniz şekilde yorum yapan üyeler, sizi tanımıyoruz, evet haklısınız işte tam da bu nedenle size bir garezimiz olamaz.
Olumsuz yorum sahipleri sizin kötülüğünü istemiyor.
Sadece genç bir arkadaşımıza olaylara farklı pencerelerden bakmasını hatırlatmaya çalışıyoruz.
Misal ben öğretim üyesi değilim, olmak gibi bir niyetim de yok. Yani benim kadromu size vermeyecekler, rakip değiliz.
Sadece bazı şeylerin her zaman düşündüğümüz gibi olmayabileceğini anlatmak istemiştim size.
Bunu niye sizi yargılamak olarak değerlendirdiniz? Onu anlayamadım.
Üslubuma ve kırıcı olmamaya gayret ettiğim için de şaşırdım.Belki direkt şahsıma değil olumsuz yorum yapanlara yazdınız,bilemiyorum.
Bu arada kendine güvenmek çok güzel bir haslettir özellikle iş yaşamında bir çok kapıyı açar.
Bununla birlikte özgüvenin fazlası bize hata yaptırır.
Hayat tecrübem bana gösterdi ki bizi ilerleten ve geliştiren şey eleştiriye açık olmak.
Cevap yorumlarınızı tekrar okursanız ne kadar çok savunmaya geçtiğinizi siz de görebilirsiniz.
Sorduğum soru dışında yorum yapılmış demişsiniz.
Burası bir forum ve derdini yazan üyelerin yorumlarının farklı noktalarına takılıp ona odaklanan insanlar olması doğal karşılanmalı diye düşünüyorum. Üstelik bazen bu yorumlar forumu okuyan başka üyeler için yararlı olabiliyor.
Kısacası genç meslektaşım benim asıl anlatmak istediğim şuydu:
Hayatımızı; çok seviyor da olsak da sadece bir erkeğe teslim etmeyelim, evlilik kararı almadan önce kişisel gelişimimize çok çok yatırım yapalım.
Evlenmeden önce ortak kurulacak hayatın maddi ve manevi yönlerini eş adayımızla ayrıntılı olarak konuşalım.
Elbette sürprizler her zaman olur.
İnancım gereği kader ve nasibi göz ardı edemem.
Bununla birlikte ben elimden geleni yapmaya çalışırım.
Son olarak burada alanında yüksek lisans da yapmış genç bir mühendis arkadaşımızın açtığı konulara fırsat bulursanız göz atın.
Eşi istemediği için mesleğini yapamayan bu arkadaşın yaşadıkları beni çok üzmüştü.
Aşık olarak evlendiği adamın içinden ataerkil bakış açısına sahip bir erkeğin çıkmasının şaşkınlığı ve çaresizliği içindeydi.
Nickini hatırlayamadım belki hatırlayıp yardımcı olan çıkar.
Elbette herkesin ilişki dinamiği farklıdır, siz eş adayınıza güvenmeseniz bu yola girmezsiniz ama olaylara farklı pencerelerden bakmanın da size zararı olmaz diye düşünüyorum.
Sevgiyle kalın.