Asla uyumayan 2 yaş sendromu kisisi

minnosbirisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2022
10
25
3
36
Vallahi delirecegim. Bişey oldu çocuğa. Uykusu gayet düzenli bir çocuktu. Saat 22 bilemedim 22:30 oldumu uyurdu. Saat 01 oldu. Ayağımda sallıyorum hala. Allah'ını seven bı yardım etsin. Tükendim 1 aydır. Öğle uykusunda hiç sorun yok. Pıt diye uyuyor. Ama gece uykusu mahvoldu. Zaten tek uyku uyuyor gündüz. Dolayısıyla bütün gün çok yoruluyorum. Kendime ayiracagim bir vakit kalmadi. Sızıp kaliyorum yanına. Bu nasıl bitecek?

Vallahi delirecegim. Bişey oldu çocuğa. Uykusu gayet düzenli bir çocuktu. Saat 22 bilemedim 22:30 oldumu uyurdu. Saat 01 oldu. Ayağımda sallıyorum hala. Allah'ını seven bı yardım etsin. Tükendim 1 aydır. Öğle uykusunda hiç sorun yok. Pıt diye uyuyor. Ama gece uykusu mahvoldu. Zaten tek uyku uyuyor gündüz. Dolayısıyla bütün gün çok yoruluyorum. Kendime ayiracagim bir vakit kalmadi. Sızıp kaliyorum yanına. Bu nasıl bitecek?
Öğlen kaç saat uyuyor diye sorayim

Öğlen 3 saat uyurdu. Ve gece 22:30 gibi gece uykusuna yatardı. Gece de susadigi için, emzik.icin 1-2 kez kalkardı onun haricinde sabaha kadar deliksiz uyurdu. Öğle uykusu 2 saate geriledi ve gece uykusu önce 23e sonra 24 e sonra 01-01:30 a geriledi. 🤷

Ben tecrübeli değilim . Ama bildiğim kadarını yazayım.

Öğlen kaç saat uyuyor ve öğlen uykusundan kaçta uyanıyor ?

Gün içinde enerjisini atabiliyor mu?

Uyku rutini diyorlar ya illaki bilirsiniz onlardan yapıyor musunuz?

Bi de en önemlisi bu sanırım ama sallamaktan vazgeçmeniz mümkün mü? Kendi başına uykuya dalarsa daha sağlıklı ve uzun uyuyabilir.

Aklıma bunlar geldi. Çok da bilgim yok. Allah yardımcınız olsun. Ama bugünler geçecek kendi uyuduğu günler geçecek. Bunu kendinize sık sık hatirlatin.

Allah sağlık versin de gerisi çekilir

28 aylık kızım var,öğlen 2 saat uyursa gece çok geç uykuya geçiyordu.Öğlen uykusunu 1 saate düşürdüm.Mis gibi, uyuması gereken saatte uyuyor artık.Öğlen 1-1,5 saatten fazla uyumasına izin vermeyin bence.

Öğlen uykusu ihtiyacı azalmış olabilir özellikle akşamüstü yorulmuyor parka vs çıkmıyorsa akşama zorlayabilir.
O yaşlarda olup öğle uykusunu tamamen bırakan çocuklarda tanıyorum akşam 9 sabah 8 9 arası uyuyor çoğunlukla öğle uykusu yok
Öğle uykusundan hafif geçiş ile 1.5 saatte kaldırmaya çalışın 45 dk ve katları ile uyumasına dikkat edin akşam daha erken uyuyacaktir

Back
X