Asma yaprağı nasil yapılır

la_nina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2010
394
23
68
Kızlar ben bir pişirimlik yaprak alıp sarmayı düşünüyorum. Malum yeni cikti ya ekşi ekşi güzel olur Ama alınca nasil haşlayacagimi bilmiyorum. Yaprağı yıkayıp tuzlu suda mı haşlayacagim kizlar bi yardımcı olun.

salamura yapraktan yapacak iseniz salamura yapraklar tuzlu olur. kaya tuzundan kurulur. Kaya tuzuda normal rafine tuza oranla daha tuzlu ve ekşidir. onun için ilk önce sarma yapraklarını aralayarak suda yıkayıp tuzunu gidermeye çalışın ve bir tencereye su koyup kaynadıktan sonra ateşin altını kısıp asma yapraklarını çok az parçalarla içine atıp yumuşamasını sağladıktan sonra kepçe ile ateşten alıp bir kevgire suyu akması için bir tepsiye yerleştirin. Dikkat edin parçalanmasınlar ve bazen asma yapraklarının içinde kükürt oluyor onu yıkamaya özen gösterin. . Bazen salamura asma yapraklar çok sert ve damarlı oluyor . ve yerken insanın ağzına damarlı kısımları geliyor bu durumda hiç hoş olmuyor. Yapraklar çok büyükse haşlandıktan sonra orta damarlı kısımlarını kesebilirsiniz. taze asma yaprağı da kaynamış sıcak suda çok az bekletip asma yaprakları renk değişitirene kadar haşlanır. Taze oldukları için salamura yapraklara oranla daha çabuk parçalanırlar. Gerçi bazen salamura asma yapraklarıda dağılıyor. Asma yapraklarının saplarını haşladıktan sonra koparırsanız daha iyi olur.

alıntıdır...

Son düzenleme:
Cok teşekkür ederim. Cok faydalı bilgi oldu gercekten. Yarin alıp yapmayı düşünüyorum.

Daldan toplama yaprakta ne güzel olur ama şimdi yaaaaaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…