• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asperger

Siz bir anne olarak acaba diyorsanız haklı da olabilirsiniz, vesvese de olabilir.
Mutlaka bir kaç farklı görüş alın, içiniz rahat etsin.

Asperger bir çocuk tanıdım. Davranışlarını gözlemleme konuşma fırsatım da oldu. Annesiyle de sohbet ettim. Yani uymuyor sizinki.
Yine de danışın bir uzmana.
Ancak onlar çok çok farklı bir grup.
Yani aşırı zekiydi bir kere.
Zaten üç yaşında okumayı ve ingilizce yi öğrenmişti.
6 yaşında Rusça ya başlamıştı artık.
Arkadaş grubuna oynamak için dahil olamıyordu.
Genelde tekil takılıyordu.
Ben sohbet ettiğimde de sorduğum soruya cevap alamıyorum sürekli başka şeylerden bahsetti.
Göz teması sınırlıydi bir de.
Tabi hepsi derece olarak aynı olmayadabilir.
Ama asperger genel olarak sosyal bağlantıları çok çok zayıf oluyor.

Merhabalar 4 yaşında oğlum. Kreşe gitmek istedi gönderdik sonra gitmek istemedi. Nedeni ise öğretmen bana kızdı diyor. Çok ağlayınca aldık kreşten. Şaka yapmayı espriyi çok seviyor. Sembolik oyunlar oynuyor. Beni bebek yapıyor mama veriyor yada bir kutuyu araba gibi sürüyor gibi fakat bazen aynı soruları soruyor mesela komşumuzun görsün eşini sorıyor her defasında yada yeni tanıştığı kişilere evlerinin nerede olduğunu ve rengini soruyor hemen. Arabaları çok seviyor. Kafasından şarkılar uydurup söylüyor. Arabalarını konuşturuyor. Ama bu takıntılı soruları canımı sıkıyor. Girdiğimiz ortamda sorularıyla dikkat çekiyor. Asperger ler de takıntı olur diye biliyorum olabilirmi acaba. Yaşıtları ile bir arada olmayı seviyor ama birlikte oynamıyorlar benim oğlum sessiz kalıyor yanlarında. Bana aşırı düşkün. Sürekli beni sevdiğini söylüyor.
Yasının geregı degil mı aynı soruları sorması?Kresten ögretmen kızdı dedı dıye aldınız mı sak dıye?Krese kendı ıstegıyle gıtmek ısteyen cocuk bence cok az:)1 yıldır gıdıyor kızım,her sabah gıtmıcem dıye yokluyor.Ama orda cok mutlu,resimlerden anlıyorum.
Cocuk evde sızleyse sureklı aynı seylerı soracak tabı napacakkı?Sıkılıyordur.

Arabalarını konusturmasi çok normal bir davranış biçimi değil mi. İki oğlum var ikisi de araba konuşturmaya bayılırlar. Soru sorup öğrenme 2 yaşından sonra başlıyor. 7 yaşındaki oğlum bile sürekli soru sorar. Garip gelmemisti hiç bana . Merak ediyorlar
Benım kızım kres arkadaslarının adını barbıelerine koymus.Anne Durunun kıyaferını degıstırmem lazım falan dıyor:DSanıırım delirdık ana kız gfgfklkgflkf ben normal karsılıyorum :)Hıc sorgulamadım:D

Bir özel eğitim öğretmenine danışmanızı tavsiye ederim asperger sendromu olan kişiler sosyal becerilere iyi olsa da takıntılı davranışları var otizm gibi ama tam bir şey bilemeyiz tabi özel eğitim öğretmenliği okuyan biri olarak fikir belirtiyorum
Mesela ne gibi takıntılı davranışlar olabilir birde sembolik oyun oynayabilirlermi otizmli çocuklar

Merhabalar 4 yaşında oğlum. Kreşe gitmek istedi gönderdik sonra gitmek istemedi. Nedeni ise öğretmen bana kızdı diyor. Çok ağlayınca aldık kreşten. Şaka yapmayı espriyi çok seviyor. Sembolik oyunlar oynuyor. Beni bebek yapıyor mama veriyor yada bir kutuyu araba gibi sürüyor gibi fakat bazen aynı soruları soruyor mesela komşumuzun görsün eşini sorıyor her defasında yada yeni tanıştığı kişilere evlerinin nerede olduğunu ve rengini soruyor hemen. Arabaları çok seviyor. Kafasından şarkılar uydurup söylüyor. Arabalarını konuşturuyor. Ama bu takıntılı soruları canımı sıkıyor. Girdiğimiz ortamda sorularıyla dikkat çekiyor. Asperger ler de takıntı olur diye biliyorum olabilirmi acaba. Yaşıtları ile bir arada olmayı seviyor ama birlikte oynamıyorlar benim oğlum sessiz kalıyor yanlarında. Bana aşırı düşkün. Sürekli beni sevdiğini söylüyor.
Aynı benim oğlumda Mayıs'ta beş yaş olcak bazen sürekli aynı soruları tekrar tekrar soruyor kreşe gidiyor öğretmeni çok saygılı duygusal bir çocuk ama iletişime geçmekte zorlandığını söyledi takıntılı davranışları v
ar bazen yok birşeyi diyorum bazende acaba?

Aynı benim oğlumda Mayıs'ta beş yaş olcak bazen sürekli aynı soruları tekrar tekrar soruyor kreşe gidiyor öğretmeni çok saygılı duygusal bir çocuk ama iletişime geçmekte zorlandığını söyledi takıntılı davranışları v
ar bazen yok birşeyi diyorum bazende acaba?

Oyuncaklaro konusturmasi ve hayal gucunu kullanarak oyun oynamasi olmasi gereken seyler eger bunlar yoksa daha buyuk sorun ama takintili davranislar ayni seyleri sorma benim oglumdada var bunlar otizim belirtisi diye geciyor biz bir yildir ozel egitim aliyoruz dikkat eksikligi varmi mesela arladaslariyla kaynasamamasi falan benim oglumdada cok vardi egitim ve kresle azaldi simdi yasitlariyla ayni ama hala bu telefon kimin bu kim sagmi solmu gibi gereksiz ayrintilara cok takilip defalarca soruyor bunlar henuz gecmedi cevabini bikdigi seyleri sordugunda cevaplamiyoruz sen cevabini biliyosun diyoruz
Benim oğlumda öyle kaç yaşında acaba oğlunuz şuan yanımız yok kreşe gidiyor dışarıdan kimse anlamıyor ama ben anne olarak bazı şeyleri hissediyorum takıntılı bazı huyları var iletişime geçmekte bazen zorlanıyor hafızası çok güçlü kimsenin hatırlamadığı ufak ayrıntıları hatırlayıp söylüyor kafam karmakarışık

Benim oğlumda öyle kaç yaşında acaba oğlunuz şuan yanımız yok kreşe gidiyor dışarıdan kimse anlamıyor ama ben anne olarak bazı şeyleri hissediyorum takıntılı bazı huyları var iletişime geçmekte bazen zorlanıyor hafızası çok güçlü kimsenin hatırlamadığı ufak ayrıntıları hatırlayıp söylüyor kafam karmakarışık
Tanımız yok olucaktı

Back
X