Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ataerkil düzen kadını ezmiyor.. gücü yettiği kadınları eziyorlar .. ! Yetmediklerine kuzu oldukları oluyor yanii burda kadın önemli bize iş düşüyor malesef2 haftadır evdeyim.Evde sürekli internetten feminizm hakkında araştırma yapıyorum, ezilen kadınların hayat hikayelerini okuyorum.
Neden biz kadınlar tam olarak özgür olamıyoruz. Elalem ne der anlayışı çok canımı sıkıyor. Canım ablam bile evliliği boyunca çok çekti ve boşandı . Şimdi dul etiketi yapıştırsalar da (sülale ve çevre) ablama bakıyorum gayet güçlü çalışan ve ayaklarının üstünde duran bir kadın. Onunla gurur duyuyorum . Bir diğer ablam ise Belçikada çok şükür o evli ve mutlu .
Neden bu toplumda kadınlar istedikleri gibi giyinemiyor ? Neden istediğimiz gibi davranamıyoruz ? Hep bir endişe ve korku .
Çok canım sıkılıyor evde . Tek başıma yaşıyorum zaten . Bu konu hakkında dertleşmek isteyen varsa konuşmak isterim. Ezdirmeyelim kendimizi .
Bu biraz çevreyle de alakalı aslında. Benim çevremde dul diye etiket yapıştırılmıyor kadınlara mesela. Hatta dul kelimesi bile kullanılmıyor. Biraz daha eğitim seviyesi yüksek insanlarla beraber olmaya çalışın.
siz avrupada kadın olmayı iyi bir şey zannediyorsunuz galiba... yada amerikada...Ortadoğoda kadın olmak zor hemde çok zordur
İnsan değil kadınsın bu çoğrafyada
Çok şey var söylenecek de ama yorgunum heralde
Avrupada kadın olmak arabistanda kadın olmaktan iyidirsiz avrupada kadın olmayı iyi bir şey zannediyorsunuz galiba... yada amerikada...
batıda kadın, ya etinden ya sütünden faydalanıldığı kadar kıymetlidir. fayda bittimi kıymet biter.
batıda kimse sana sırf kadın olduğun için kıymet vermez. hatta insan olduğun için bile kıymet vermez.
bizim çoğrafyamızda ise aile kadının zırhıdır. (genel bakış budur. istisnalar kaideyi bozmaz.)
ama siz; bu zırh beni sıkıyor, içinde rahat hareket edemiyorum deyip zırhı çıkartırsanız, işte o zaman tüm darbelere açık hale getirirsiniz kendinizi.
zırhın bir ağırlığı ve sıkıcılığı var evet. ama şunu bilin ki o zırhı tamamen çıkarabilenler, çıkaramayanlardan çok daha fazla darbelere ve yaralanmalara maruz kalıyorlar bu hayatta. ama sırf kuyruğu dik tutmak adına bunu artık itiraf edemiyorlar. o da ayrı bir mesele...
Bu yazdıklarımın hepsi ironidir arkadaşlar batı kadının etinden sütünden faydalıyor diyen kişiye yazdım sanki burda durum çok farklı anlatıyorsunuz kendinizi kandırmayı kesin zira durum bizde de farklı değil.Haklısıniz vala biz mesela Türkler kadını el üstünde tutuyoruz mesela ailelerimiz bize prenses gibi davranıyor evleniyoruz kocalarımız kraliçe gibi davranıyor hiç zorluk çekmiyoruz ne iş derdi ne çocuk derdi ne Koca, ne kv, derdi ne taciz, nede toplumsal baskı hic yok bizde birde bakirelik, derdi hepsi pis Avrupa ve Amerika' da erkek şiddetini, tecavüz aile şiddeti daha neler hep oralarda biz melek gibi insanlarız çekin üstünüzden Batı'nın kültürünü pis batililar
siz avrupada kadın olmayı iyi bir şey zannediyorsunuz galiba... yada amerikada...
batıda kadın, ya etinden ya sütünden faydalanıldığı kadar kıymetlidir. fayda bittimi kıymet biter.
batıda kimse sana sırf kadın olduğun için kıymet vermez. hatta insan olduğun için bile kıymet vermez.
bizim çoğrafyamızda ise aile kadının zırhıdır. (genel bakış budur. istisnalar kaideyi bozmaz.)
ama siz; bu zırh beni sıkıyor, içinde rahat hareket edemiyorum deyip zırhı çıkartırsanız, işte o zaman tüm darbelere açık hale getirirsiniz kendinizi.
zırhın bir ağırlığı ve sıkıcılığı var evet. ama şunu bilin ki o zırhı tamamen çıkarabilenler, çıkaramayanlardan çok daha fazla darbelere ve yaralanmalara maruz kalıyorlar bu hayatta. ama sırf kuyruğu dik tutmak adına bunu artık itiraf edemiyorlar. o da ayrı bir mesele...
yani uzuldugunuz o kadinlar belki de o kadar hallerinden memnuniyetsiz degillerdir.
Özgür olmak isteyen öyle bir özgür oluyor ki.Neden biz kadınlar tam olarak özgür olamıyoruz.
Eğer feminizm hakkında araştırma yapmaya başladıysanız dikkatli olmanızı öneririm. Ben de bı feministim ancak günümüzde feminizmin getirilmeye çalışıldığı yeri gördükçe çok üzülüyorum. Feminizm artık radikal feministlerin eline geçmiş durumda ne yazık ki, gerçekten de hakkımızda propaganda yapanlarin suçlamaları gibi erkek düşmanlığına, ve hatta onlar gibi düşünmeyen herkese düşman olmaya evrilmeye çalışılıyor. Sistem hepimizi farklı şekillerde eziyo halbuki. Biz, yaşadığımız toplumda gece dışarı çıkamıyoruz rahatça, özgürce giyinemiyoruz evet, bir erkek ise hayati boyunca ev gecindirme yükünü sirtlaniyor, aglayamayan, duygularını belli edemeyen erkek çocukları yetişiyor. Aslinda hep birlikte versek bunun mücadelesini belki daha fazla şey elde edicez, feminizm, insan hakları gibi kavramlar kimsenin tekeline gitmiycek belki de, ama şuan feministler ve red pillciler, mgtowcular gibi gruplar olarak karşı karşıya birbirimizle savaşıyoruz. Gerçekten çok acı.
Evet feminazilerin kendini feminist olarak tanıtması ve erkek düşmanlığı önyargısı yüzünden cümlelerime "feminist değilim ama..." diye başlamak durumunda kalıyorum. Böyle tipler yüzünden kendime feminist diyesim gelmiyor. Yani feminizmin başlangıcını destekliyorum aslında. Bireysel özgürlüğe inanıyorum ama tam hümanistim de diyemem. İnsanların ellerinde olmayan kendi seçmedikleri, değiştiremeyecekleri şeylerden dolayı farklı görülmesine karşıyım. Bir insan bir işi iyi yapıyorsa cinsiyeti, milliyeti, dili, teninin rengi bunun önüne geçmemeli.
siz avrupada kadın olmayı iyi bir şey zannediyorsunuz galiba... yada amerikada...