- Konu Sahibi beyazbegonvil
-
Şu sıralar hayatıyla, yaptıklarıyla ilgili detaylı bir kitap okuyorum. Onun yolundan ne kadar uzaklaştığımızı O'nun düşüncelerini, yaptıklarını, amaçlarını, en önemlisi de neyi niye yaptığını okudukça daha iyi görüyorum. Bugün Atatürkçü geçinen sözde dilinden düşürmeyen (niyetleri iyi olsa da, kalben sevseler de) binlerce insanın bile onu hiç tanıyamadığını, onu hiç okumadığını üzülerek gözlemliyorum. Zaten yolundan gittiğini söyleyenler gerçekten yolundan gidebilseydi bugün bambaşka bir Türkiye olmaz mıydı? Keşke tek problem O'na karşı olan O'nu sevmeyen karşı görüşten insanlar olsaydı.. Ama asıl problem Atatürk'ü seven ama tanımak için yeterince zamanını harcamayan insanlarla etrafın dolu olması.. Acı gerçek.. Youtube videolarıyla, facebook yazılarıyla, kemalist sayfalarıyla O'nu o kadar yüzeysel tanımışız ki yazıkk. Bugün kemalist sayfalara bakıyorum hep aynı laflar dönüp dolaşıyor, ne kadar boş paylaşımlar, ne kadar amaçsız, ne kadar temelsiz.. Sadece Nutuk'u bile okumayan milyonlarca insan var. Off düşündükçe üzülüyorum. Kendi payıma düşeni yapmanın işe yaramayacağını da biliyorum malesef
Helal sana okuyorsun
Hele genclige hitabe varya icimi yakiyor
Gormus sanki buyuk insan bugunleri
İlelebet Atatur cuhmuriyet ulkesinde yasamak dikegiyle arkadasim....
Helal sana okuyorsun
Hele genclige hitabe varya icimi yakiyor
Gormus sanki buyuk insan bugunleri
İlelebet Atatur cuhmuriyet ulkesinde yasamak dikegiyle arkadasim....
Okuyorum ama eğer mutlu olmak istiyorsan okumayacaksın, bilmeyeceksin, ilgilenmeyeceksin.. aksi halde öğrendiklerin yüzünden saçını başını yolasın geliyor sinirden kuduruyorsun. Milletin oralı olmadığını gördükçe insanlardan soğuyorsun. Benim karakterim malesef okumazsam (özellikle de tarih ve araştırma) içim rahat etmez, kendime ihanet etmiş olurum ama okumadığımda ve gündemden uzak kaldığımda inan stresten uzak, huzurlu birkaç gün geçiriyorum. Çünkü etrafındaki cehaleti, kayıtsızlığı, nankörlüğü ve gidişatı görmek insanı çok yıpratıyor. İnşallah dediğin gibi olur hep..
Pardon 2 kez göndermişim mesajı, ilkinde gitmedi zannettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?