Atamam yapıldı,eşyalarımı taşımakta kararsız kaldım..

dbazin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
64
1
36
İzmir
merhaba arkadaşlar...
şırnak silopi ye atamam çıktı.ben izmirdeyim.evimi toparladım.nakliye firmaları ile görüştüm de 4000-7000 arası fiyat istiyorlar.kafam karıştı valla.tamam diyorum eşyalarımı götürmeyeyim ordan ikinci el toparlar dönüşte de satarım ama daha bir yıllık evliyim.kaba eşyalarımı bi yana bırakın annemin yaptığı çeyizler, hiçbirine kıyamıyorum.zorunlu hizmetim 4 yıl.fakat eşimin durumuna göre erken de dönebiliriz,dönemeyebiliriz de...:44: bu eşyalar depoda mahvolur mu?acaba götürsem mi eşyaları?bu arada eşim de ben de yazın maaş alamayacaz.bu yol masrafı yerine geçici eşyayla mı geçirsek ordaki zamnımızı.siz olsanız ne yapardınız?

canım, hayırlı olsun atamanız. annenler veya kayınvalidenler nerde oturuyo, evleri müsait olmaz mı en azından çeyizlerin için?

Bence eşyalarını götür o dahi piskolojini etkiler, maddi ve manevi değeri vardır eşyalarım gönlün ve morelin hoş olsun kendini iyi hissetmen gerek herşey para değil başka uyduruk ve kokmuş kullanılmış eşya beni üzerdi , gurbettesin kendini evde iyi hissetmen gerek

teşekkür ederim canım.darısı bekleyen tüm arkadaşlara.
kayınvalidemler burda oturuyorlar. zaten eşyaları onların alt katındaki boş bir mekana koyacaz.

amma çok nakliye parası istemişlerrr bence canım eşyalarını burda bırak ..varsa hani tanıdığın güvendiğin birisi.çünkü eşylar taşınırken mahvoluyor illaki zarar görür daha yeni evliymişsin ..depoya felan koyarsan bi problem yaşayacağını sanmam

kesinlikle içimden geçenleri çok güzel anlatmışsın. şu anda kendimi kötü hissetmemdeki en büyük sebep de bu zaten.

bende eşimin askerliği için idareten 1 sene mardin de kalmıştım..eşya götürmemiştik hiç..ikinci el koltuk takımı çamaşır makinesi ocak felan almıştık..ikinci el alırken çok pahalı..birde tekrar geri satarız diye de dikkatli kullanmıştık ama yok parasına almışlardı..
sen bazı eşyalarını al götür..bazılarını da bırak bence..yolluk vermiyorlar mı hem?

Canım ataman hayırlı olsun.
4 yıllık süre kısa bir süre değil
4 yıl bile olsa eşyalarını götürmezsen orada da eşyaya masraf yapacaksınız
alacğınız eşyalar belki içinize sinmeyecek
aklınızın eşyalarınızda kalabilir ve depolama hizmetine para vermenizden
götürmeniz daha iyi olur.

Son düzenleme:

nakliye fiyatlarını duyunca aynen öyle düşündüm ben de fakat eşyalara bakınca içim bi tuhaf oldu.derledim topladım oturdum ağladım :) yani daha önce ev taşırken çok şeye kıydık ailemle ne bileyim üniversite hayatında eşya alıdık da sattık da hiç zorlanmadım.nedense bu eşyalar biraz içimi yakıyor.belkide ailem sıkıntılı dönemlerinde bu eşyaları bana aldıkları için kıyamaıyorum bilemiyorum...ayy cimrileştim sankiiiii :))

ay evet ya canım şimdi sen söyleyince hatırladım, bi tanıdığım öyle taşınmış Türkiyenin bi ucundan bi ucuna yolda eşyalar tanınmaz hale gelmiş. bence götürme hem bir sürü para, hem eşyalar zarar görecek.

ilk atamaya yolluk yok ne yazıkki.üstüne üstlük haziran da atandım eylülde başlayacam göreve.yani o zamana kadar maaş da yok.buna da şükür ne diyim.artık kıyacam bişylere mecburen...

İzmirden Şırnağa gidene kadar, orda eve yerleşene kadar da heba olacak eşyaların emin ol. Bir arkadaşım Ankaradan hakkariye götürmüştü bin pişman geri geldi. Birçoğunu elden çıkardı dönerken.

Kesinlikle götürme derim ben. İkinci el eşya alırsın. İdare edersin. Yazık olur ilk göz ağrına.

Az kalsın söylemeyi unutuyordum; hayırlısıyla gidip dönün inş.

teşekkür ederim Allah bekleyen herkese nasip etsin mesleğine atanmayı.şimdi diğer forumlara da bakıyorum da birçok kişi eşya götürdüğü için pişman. mahvolmuş eşyalar hep.nakliye firmaları garanti veriyor fakat onlar da çok pahalı.yani yerine yeni takımlar bile alınabilir o derece.bakalım kısmet bira z daha düşüneyim.hayırlısı inşallah...

yok be canım cimrileşmek değil eşyaları alırken çekilen zorlukları düşünüyosun o yüzden kıyamıyosun..gerçii hani şimdi düşündümde götürebilirsin eğer zarar görürsede değiştirirsiniz ozaman maddi imkanlarınız elverirse..senin psiklojini bozacaksa al götür yani

bence hiç götürme cnm. ben 1 senelik evliyken taşındım eşyalar yıprandı 1 sene sonra tekrar ev aldım taşındım biraz daha yıprandı. birde 15-20 dk yolda sonuçta. bence yeni eşyalarına dokunma oradan 2. el alıp kullanın veya 2 çekyat alırsınız uygunlarından. o kadar nakil masrafına değmez. eşyalar kırılıyor kayboluyor sorma hepsi bir dert. benim kanepemin altını kırdılar yenie v aldığımız için yaptıramadıkta çıta çaktık altlarına :))).

Nakliyeye vereceğin paranın yarısıyla gayet güzel döşersin oradaki evini bence, çektiğin eziyete değmez.
Bence de al bavulunu git, dönüşte de yine bavulunu al gel, hiç yorma kendini o kadar.

bence de evinde rahat önemli ama o kadar paranın yarısına bile değil ikinci el yenisini de alırsınız zaten 4 yılda eskir gelince de yepyeni eşyalarınla oturmuş olursun ama böyle durumlarda aynı yere veya o taraflara tayini çıkanlarla anlaşıp nakliyeyi bebaber yapıp masrafı bölüşenler oluyor yasak değildir umarım memurlarnetten ulaşabilirsin hayırlı olsun darısı başıma atanamayan herkesin başına

desteğiniz için teşekkürler kızlar...
şunu söylemeyi unuttum.4 yıl sonra izmire geleceğim de belli değil.yani branş öğrtmeni olduğum için büyük ihtimal gelebilirim fakat kesin değil.ailem de mersinde oturuyor belkide oralara yakın tayin isterim.o zamn götürmediğim eşyalar yine problem olacak ama daha yakın olduğu için problem olmaz heralde yaaa...ayy iki cümlenin arasında hemen çelişkiler oluveriyor...:S sanırım bugün kafam çoook karışık.eskiden bigün sonrasını düşünrüken hele bir o gün gelsin derdim.şimdi kaç yıl sonrasını düşünüp kendime eziyet ediyorum.sabır yarabbi...

amin inşallah.o eziyetten yakın zaman da kurtulman dileğiyle.bu arada iki ev olursa 3500 lira diyolar.yani o da çok sağlıklı değilmiş öyle dediler.büyük ihtimalle annemin göz nuru yaptığı tüm eşyaları özenle kaldıracam sarıcam sarmalıycam.kargonun kabul ettiği eşyaları kargoyla götürecem.diğer eşyaları da depoda ileriki yıllarda kullanmak üzere saklıyacam (kırılabilir eşyalar yani).sanırım eşyayı burdan oraya götürmek doğru değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…