Atanamayan öğretmenlerin haklarını diğer dünyada nasıl ödeyecekler?

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Maalesef ülkemizin şuan en büyük sorunu eğitim. 4+4+4 ile eğitim sistemi iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Çocuklarımız pilot uygulama yapılmasına gerek bile görülmeyen bir sisteme itildiler ve hükümetimiz hesapsız kitapsız yola koyuldukları için şuan Eğitim durumu matematik olan İngilizce öğretmenliği yapıyor. Türkçe olan Sosyale geçmiş. Ama en çokta sınıf öğretmenleri alan değiştirdiler sadece 2 ayda aldıkları eğitimle(üstelik kalma da yok) o bölümü 4-5 senedir okuyan liseyide sayarsak toplamda en az7 yıl okuyan öğretmenlerin branşına geçtiler. Binlerce atanamayan varken o eğitimi almamış kişilere bu hakkın verilmesi sizce ne kadar doğru? Bir tarafta yıllarını harcamış öğretmenler açıktayken diğer taraftada sadece 2 aylık eğitimle hiç ehli olmadıkları branşa geçirilen öğretmenler.. Arkadaşlar eğitimciyim ve maalesf eğitim içler acısı halde. Bence çocuğu olanlar dikkat etsinler artık devlet okulları bitmiştir. Üstelik rakamlar içler acısı. Şuan hangi devlet okuluna giderseniz gidin en az 1-2tane çakma öğretmen var.

Son düzenleme:
Bu plansızlık sebebiyle ingilizce olan benim branşımda hakkım yenirse, hakkımı helal etmeyeceğim. Öfkem de sınıf öğretmenlerine değil, onları buna mecbur bırakan sistemi bu hale getirenlere. Bu konu da öğretmenlerin kendi içlerinde birbirleriyle tartıştıkları, patlayan konulardan birine dönmesin. Branş öğretmenlerine alanlarındaki yetkinliklerini ölçmek için alan sınavı getirilirken, diğer yanda iki aylık eğitimle sınıf öğretmenini branş öğretmenine çevirmek artık bu eğitim sistemindeki öğretmenden ve öğrenciden neler bekleyebileceğimizi bizim insafımıza bıraktı.

bende iibf liyim eğitim fakulteli değilim ve bende işsizimmmm..
artık bunalmanın eşiğinide geçtim saf manyak bir şey oldum
26 yaşımdayım ve dönüm bakıyorum bu yaşıma kadar evde kös kös
oturmaktan gençliğim köreldi...
herkes alışveriş merkezlerinde kasiyer olarak çalışıyor
bizzz avm lerde kasiyer olmak için mi okuduk
hele atanamayan öğretmenlerin durumu tam bir rezalet!!!!!!!
biz gençler ölüyoruz öldük üstümüze toprak döken yokkkk.........

atanamamak sadece öğretmenlerin derdi değil
4 atamada 2 4 kişiden fazla ataması olamyan bölümler var
lafa geldi mi neden okudunuz o bölümleri diyorlar
atanamamak hepimizin sorunu halimize acıyorum artık ben:14:

Son düzenleme:
Bende bilgisayar öğretmenliği okuyorum 3.sınıftayım ve geleceğimden o kadar şüpheliyim ki. 1 buçuk senem kaldı mezun olmama hala kafamda soru işaretleri var. Okul bitince ne yapıcam atanacak mıyım benim için açılan o güvercin yemi kadar olan kadroya başka branştan hocalar geçti bile. Devlete kapağa atmak tabirinden hep nefret etmiştim ki gerçekten öyle kimsenin kimseye saygısı kalmamış kendinin bölümüne geçenler olsa demediklerini bırakmazlar. Bizim atama sayısını okullara dağıtınca ortalama her üniversiteden 1-2 kişi atanmış olacak bizim üniversitemizde bölüm 80 kişi. Gerçekten psikolojim bozuldu şimdiden özel sektöre hazırlanayım diyorum orasıda kurtlar sofrası olmuş part time çalıştığım yerde bile birbirlerinin ayağını kaydırıyor herkes. Herşeyi bırakalım insan olalım asıl sorun burda bence vicdansızlık.

İşletmeci kafasıyla Milli Eğitim Bakanlığı yapılırsa, devlet öğretmenini seçim döneminde hatırlarsa öyle olur tabi. Saçmasapan sistemleri denerken eğitim niteliksizleşmiyor ama öğretmenlere gelince bakan öğretmen beğenmiyor. Öğretmenlik ayağa düştü de biz öğretmenler hala direniyoruz. Senelerce okuduk, dirsek çürüttük zerrece anlamı yok. Bizim kadar da itilen kakılan bir meslek var mı şu sıra bilmiyorum. Seve seve gittiğimiz bölümlerden şimdi pişman olur haldeyiz. Sebep olanlar utansın ne diyelim.

Bende bilgisayar öğretmenliği okuyorum 3.sınıftayım ve geleceğimden o kadar şüpheliyim ki. 1 buçuk senem kaldı mezun olmama hala kafamda soru işaretleri var. Okul bitince ne yapıcam atanacak mıyım benim için açılan o güvercin yemi kadar olan kadroya başka branştan hocalar geçti bile. Devlete kapağa atmak tabirinden hep nefret etmiştim ki gerçekten öyle kimsenin kimseye saygısı kalmamış kendinin bölümüne geçenler olsa demediklerini bırakmazlar. Bizim atama sayısını okullara dağıtınca ortalama her üniversiteden 1-2 kişi atanmış olacak bizim üniversitemizde bölüm 80 kişi. Gerçekten psikolojim bozuldu şimdiden özel sektöre hazırlanayım diyorum orasıda kurtlar sofrası olmuş part time çalıştığım yerde bile birbirlerinin ayağını kaydırıyor herkes. Herşeyi bırakalım insan olalım asıl sorun burda bence vicdansızlık.

3 yıl önce ne kadar revaçtaydı di mi bilgisayar öğretmenliği? Aynı okul öncesi öğretmenliği gibi, bitirince hemen mesleğe başlayabileceğini düşünerek özellikle tercih ediyor öğrenciler, okumaya başlıyor, 4 yıl sonra mezuniyete yakın bi bakıyorsun kadronun k'si kalmamış! Zorunlu olacak denen anaokulu sınıfları birinci sınıf oluyor, bilgisayar dersleri bi şekilde gözardı ediliyor. Bu nasıl plansızlık, muz cumhuriyetlerinde olmaz böyle saçmalık. İnsanların hayatlarıyla oynuyorlar ve hakkını alıyorlar bu kadar gencin, aldıkları vebal altında ezildiklerini görürüm umarım bir gün.

Maalesef ülkemizin şuan en büyük sorunu eğitim. 4+4+4 ile eğitim sistemi iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Çocuklarımız pilot uygulama yapılmasına gerek bile görülmeyen bir sisteme itildiler ve hükümetimiz hesapsız kitapsız yola koyuldukları için şuan Eğitim durumu matematik olan İngilizce öğretmenliği yapıyor. Türkçe olan Sosyale geçmiş. Ama en çokta sınıf öğretmenleri alan değiştirdiler sadece 2 ayda aldıkları eğitimle(üstelik kalma da yok) o bölümü 4-5 senedir okuyan liseyide sayarsak toplamda en az7 yıl okuyan öğretmenlerin branşına geçtiler. Binlerce atanamayan varken o eğitimi almamış kişilere bu hakkın verilmesi sizce ne kadar doğru? Bir tarafta yıllarını harcamış öğretmenler açıktayken diğer taraftada sadece 2 aylık eğitimle hiç ehli olmadıkları branşa geçirilen öğretmenler.. Arkadaşlar eğitimciyim ve maalesf eğitim içler acısı halde. Bence çocuğu olanlar dikkat etsinler artık devlet okulları bitmiştir. Üstelik rakamlar içler acısı. Şuan hangi devlet okuluna giderseniz gidin en az 1-2tane çakma öğretmen var.

Türkçe öğretmenliğine 4.635 sınıf öğretmeni geçti,aynı şekilde fen ve teknolojiye de,beden eğitimine de...Adamlar sırf okul evime daha yakın diye branşlarını değiştirdiler..Bizzat şahit oldum..Hakkımı helal etmiyorum..Ben kpss için dirsek çürütürken öğretmen olabilmeyi atanabilmeyi hayal ederken birileri benim hakkımı yiyorsa kat kat haram olsun..Gerçi niye haktan bahsediyorum ki ben hak diye bir kavram kaldı mı?

siteminizde haklısınız ama ifadelerinizi doğru bulmadım. herkes uzman olduğu branşta öğretmenlik yapmalı tabii ki. branşında değilse bile, bu kişiler hala öğretmen... yeni branşında çocuklara ne kadar faydalı olur, tartışılacak nokta burası olur.

eğitimle hiç alakası olmayan bölümlerden mezun binlerce kişi, hala kadrolu öğretmenlik yapıyor. bu çok daha büyük bir sorundu.

devlet okulları neden bitsin? özelde öğretmenlik yapanların nasıl bir eğitim aldığını biliyor musunuz?

4+4+4 en büyük zararı öğrenciye. o öğrencilerin hakkını nasıl ödeyecekler?
veliler çok tepkisiz kaldı nedense...

Eğitimden anlamayan, alanı, uzmanlığı olmayan, o sahada ter dökmeyen insanlar yetkili yapılınca işte her şey böyle arap saçına dönüyor.
Eğitim sistemi resmen çırpınışlarda. Yabancı ülkelerin sistemleri, toplumunun özelliğine uygun mu değil mi diye bakılmadan alınıyor, sonra da çık çıkabilirsen işin içinden.
Sorumlu olarak ise hep öğretmenler gösteriliyor. Daha kaliteli, nitelikli olsun vs...
İyi de bir yandan bu uzmanlığı isterken diğer yandan ücretli öğretmenlik yaptırmak ne oluyor?
Binlerce açık varken, atama yapmamak neden?
Allah yardım etsin biz öğretmenlere; atanana da atanamayana da...

Arkadaşlar, size hak vermediğimi düşünmeyin lütfen ancak üniversiteler meslek okulları değildir,eğitim kurumlarıdır... ve hiç bir üniversite size, verdiği diplomada yazan ünvanı kullanma konusunda garanti veremez malesef... sorun sizde değil kesinlikle sorun eğitim sisteminin bizlere yüklediği misyonun yanlışlığında...Üniversite meslek sahibi olmanın anahtarı değildir,sizi herşeyden önce vizyon sahibi yapar,sonrası biraz koşulların uygunluğu,biraz emek,biraz sistemin getirdikleridir... Allah yardımcınız olsun :(

3 yıl önce ne kadar revaçtaydı di mi bilgisayar öğretmenliği? Aynı okul öncesi öğretmenliği gibi, bitirince hemen mesleğe başlayabileceğini düşünerek özellikle tercih ediyor öğrenciler, okumaya başlıyor, 4 yıl sonra mezuniyete yakın bi bakıyorsun kadronun k'si kalmamış! Zorunlu olacak denen anaokulu sınıfları birinci sınıf oluyor, bilgisayar dersleri bi şekilde gözardı ediliyor. Bu nasıl plansızlık, muz cumhuriyetlerinde olmaz böyle saçmalık. İnsanların hayatlarıyla oynuyorlar ve hakkını alıyorlar bu kadar gencin, aldıkları vebal altında ezildiklerini görürüm umarım bir gün.

Bende hakkımı helal etmiyorum, etmeyeceğim. Bugün bu yazıları okuyup banane diyen insanların başına ne işler gelecek merak ediyorum. O kadar duyarsız umursamazlar ki.. Onların çocuğunu torununu eğitecek insanlar bunlar hayatlarını değiştirecek kişiler nasıl sessiz kalabiliyorlar. Belki kızı dünyaca ünlü bir atlet olacak ama beden eğitimi öğretmeni daha önce türkçe öğretmeni olduğu için onun yeteneğini fark edemeyecek. Ben bütün bunları düşünüyorum uykularım kaçıyor ama insanlar nası bu kadar rahatlar.

Şuan rahatınız yerinde olabilir ama merak etmeyin elbet bu ülke sizede kazığı atacak.

Arkadaşlar, size hak vermediğimi düşünmeyin lütfen ancak üniversiteler meslek okulları değildir,eğitim kurumlarıdır... ve hiç bir üniversite size, verdiği diplomada yazan ünvanı kullanma konusunda garanti veremez malesef... sorun sizde değil kesinlikle sorun eğitim sisteminin bizlere yüklediği misyonun yanlışlığında...Üniversite meslek sahibi olmanın anahtarı değildir,sizi herşeyden önce vizyon sahibi yapar,sonrası biraz koşulların uygunluğu,biraz emek,biraz sistemin getirdikleridir... Allah yardımcınız olsun :(

bu ne saçmalık yaa lütfen vizyon falan dediğinize göre siz türkiyede yaşamıyosunuz vizyon nedir diye google a yazın ondan sonra gelin vizyon nasıl kazanılır vizyonu insana ne kazandırır öyle konuşun anlamını bilmessiniz vizyon dersiniz saçma salak milli eğitim bakanından atanamayan öğretmene cevabı benim elimde gücüm olmadıktan sonra vizyonun bana ne faydası var evde oturuyorum ama vizyonum çok geniş üniversite vizyonu verdi gönderdi sağolsun türkiyede böyle bişey geçerli değil vizyon derken kopyala yapıştır yaptığın bakanın vizyonuna bak önce atama lafı duyunca eline eteğine sarılan koyunların vizyonuna bak ondan sonra konuş iş bulma kurumu değil diyosun sen hiç iş bulma kurumuna gittinmi bi tanıdığım 2 üniversite bitirdi iş bulma kurumuna her gittiğinda adamın sorduğu soru kaynaktan anlarmısın oluyormuş iş bulma kurumunuzda bu sizin vizyonlu efendiler

Bu konuyla ilgili bende çok dertliyim , hayatım kaydı , bittim tükendim ALLAH korkusu olmasa ölmeyi seçicem ,insanın hakettiklerini alamaması ne zormuş üzütüden çok hastalandım ölümlerden döndüm ama ne yazıkki ölmedim ama bunlara sebep olanlara hakkımı asla helal etmiyorum
belki konuyla alakalı olmadı ama bu durumdan muzdarip biri olarak yazmak istedim

bu ne saçmalık yaa lütfen vizyon falan dediğinize göre siz türkiyede yaşamıyosunuz vizyon nedir diye google a yazın ondan sonra gelin vizyon nasıl kazanılır vizyonu insana ne kazandırır öyle konuşun anlamını bilmessiniz vizyon dersiniz saçma salak milli eğitim bakanından atanamayan öğretmene cevabı benim elimde gücüm olmadıktan sonra vizyonun bana ne faydası var evde oturuyorum ama vizyonum çok geniş üniversite vizyonu verdi gönderdi sağolsun türkiyede böyle bişey geçerli değil vizyon derken kopyala yapıştır yaptığın bakanın vizyonuna bak önce atama lafı duyunca eline eteğine sarılan koyunların vizyonuna bak ondan sonra konuş iş bulma kurumu değil diyosun sen hiç iş bulma kurumuna gittinmi bi tanıdığım 2 üniversite bitirdi iş bulma kurumuna her gittiğinda adamın sorduğu soru kaynaktan anlarmısın oluyormuş iş bulma kurumunuzda bu sizin vizyonlu efendiler

neden saldırırcasına yazdınız anlayamadım, benim yazdıklarım size hakaret, küçümseme ya da benzeri bir saldırı içermiyor... Aksine panik halindeki sizlere biraz sağduyulı yaklaşmaya çalıştım... Normal şartlar altında olması gerekeni söyledim... Siz ise işi "salak"demeye kadar götürmüş resmen hakaret etmişsiniz....

Diğer taraftan, Türkiye'de yaşıyorum... Akademisyenim... "Vizyon" kelimesinin anlamını bildiğimi düşünüyorum ve endişeli öğrencilerime size yukarıda yazdıklarımın benzerlerini sıklıkla söylüyorum ki, Türkiye'deki eğitim sistemine ve sosyal devlet anlayışına gerçekçi bakabilsinler, tutarlı düşünebilsinler ya da ne ile karşılaşacaklarını bilsinler... Saygısızlığınızı içinde bulunduğunuz sıkıntıya bağlıyorum ve kesinlikle sizinle tartışmayı düşünmüyorum...

Tekrar söylüyorum Allah yardımcınız olsun,şansınız bol olsun...

Son düzenleme:
O çakma öğretmenlerden liseyi bırak üniversitede bile var. Eğitim sistemimiz gerçekten b....n b... Daha dün babamla konuşurken berbat ettiler sistemi çocuk yapıp Türkiye'de yetiştirmek istemiyorum dedim. Artık veliler hazine avcısı gibi öğretmen avına çıkacak. Ben de hakkımı helal etmiyorum.

Resmen gücümüz yetmiyor. Bir sebebi de cahil ilgisiz veliler. Öğretmenlerin arkasında veliler de olursa ancak o zaman bir şeyler yapılır. Eylem yaparlarsa da aç kalsınlar ölsünler diyorlar. Olacağı yok. Tek yol Allah'a sığınmak.

neden saldırırcasına yazdınız anlayamadım, benim yazdıklarım size hakaret, küçümseme ya da benzeri bir saldırı içermiyor... Aksine panik halindeki sizlere biraz sağduyulı yaklaşmaya çalıştım... Normal şartlar altında olması gerekeni söyledim... Siz ise işi "salak"demeye kadar götürmüş resmen hakaret etmişsiniz....

Diğer taraftan, Türkiye'de yaşıyorum... Akademisyenim... "Vizyon" kelimesinin anlamını bildiğimi düşünüyorum ve endişeli öğrencilerime size yukarıda yazdıklarımın benzerlerini sıklıkla söylüyorum ki, Türkiye'deki eğitim sistemine ve sosyal devlet anlayışına gerçekçi bakabilsinler, tutarlı düşünebilsinler ya da ne ile karşılaşacaklarını bilsinler... Saygısızlığınızı içinde bulunduğunuz sıkıntıya bağlıyorum ve kesinlikle sizinle tartışmayı düşünmüyorum...

Tekrar söylüyorum Allah yardımcınız olsun,şansınız bol olsun...

tamam ozaman siz karşı taraftasınız sonuçta atanamayan kısımda değilsiniz siz normal olarak atanamayanlar gibi düşünmessiniz ama sonuçta sizde devlet memurusunuz devlette çalışıyosunuz çelişki yani

bence başlıkla konu içeriği birbirini tutmamış. başlığı okuyunca tamamen atanamayan bir kpss mağduru var sandım.içerik biraz daha geniş geldi. her ikisine de yorum yapmak istiyorum yine de... birincisi eğitim sistemi konusunda katılıyorum sana oturtulamayan ve yıllardır hamur gibi şekil değiştiren ve faturasını da çocukların ödediği dengesiz bir sistem. Avrupa standartlarına benzetebilmek için çabaladıklarıyla kalan bir o kadar da karıştırdıkları bir durum.
diğer yönden atanamayan öğretmenler için; elbette herkes kendi branşının dersini vermeli.(ancak branş hocaları da ne kadar bilgili bu da ayrı bir tartışma konusu herkes aynı olmamakla birlikte. çünkü kendileri iyi bir eğitim almadılar vize ve final odaklı çalıştılar.) fakat her üniversitenin nerdeyse eğitim fakültesi var ve tonlarca mezun katlanarak gidiyor. devlet her mezuna istihdam hakkı nasıl versin? ne bunu sağlayacak kapasitesi var ne de bu kadar okulu.... önce açılan eğitim fak. sınırlama gelmesi gerekiyor. bence durduk yere devleti tek başına suçlamak anlamsız. ülkendeki durumu biliyorsun madem öğretmenliği seçmeyeceksin. ya da matematik çok atanıyor ama müzik her okulda 1-2 tane ise seçmeyeceksin...biz millet olarak seviyoruz oturduğumuz yerden suçlamaları.

Back
X