- Konu Sahibi naneli_limon
kısaca özet geçeyim; 2003 yılında okulum bittiğinde, fen-edebiyat mezunuyum hiç şansım yok dedim, ya formasyon alacaktım, ya master yapacaktım... ikisi de zaman kazanmak içindi... ikisini de yaptım sırf işsiz olduğum göze batmasın insanlar hala okuyor desinler diye
( sonra beş kuruş para verilmeden 1 yıl dershanecilik yaptım, 6 gün günde 12 saat, koşulları bilen biler... buyüzden tezim uzadı. işi bıraktım, tezi tamamladım... sene 2006 hala iş yok... ingilizce kursuna gideyim en azından dedim... çok şükür üds-kpds gibi sınavlardan iyi puanlar aldım... 2007 hala iş yok... doktoraya başladım...2008-2009 geçti hala iş yok... 28 yaşındaydım kızlar... Sizler gibi düşünemediğimi söyleyemezsiniz, ne yaşadığımı ben bilirim... 7 farklı şehre mülakata gittim öğretim görevliliği için, hep tanıdık istiyorlar, bildiğiniz torpil işleri... 18 yere başvuru yaptım bir kısmına maddi imkansızlıktan bir kısmına çakışmalardan dolayı gidemedim bile... 2010 başında nasıl olduysa göreve başladım... şimdi doktoramın biteceği ve yrd.doç olacağım günleri sayıyorum... ama 2003 yılında okulum bittiğinde de aynı şekilde düşünüyordum, bu bölüm benim mesleğim olmayabilir, bu üniversite bana bu garantiyi vermedi diye...
binlerce kez tekrarlıyorum sizi anlıyorum sizi anlıyorum sizi anlıyorum... ama yineliyorum bu ülkede çarklar farklı dönüyor,gerçekçi olun, üniversiteler sizi meslek sahibi yapmaya yetmiyooor... Sakin olun,azmedin ve sabredin...

binlerce kez tekrarlıyorum sizi anlıyorum sizi anlıyorum sizi anlıyorum... ama yineliyorum bu ülkede çarklar farklı dönüyor,gerçekçi olun, üniversiteler sizi meslek sahibi yapmaya yetmiyooor... Sakin olun,azmedin ve sabredin...