• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

atanamazsam insan içine çıkamam ben

Yıllardır okumakla uğraşıyorum hiç bir şey düzene girmedi yaş 27 bitti . Özel sektörde de şansızlıklar ..

Dün alan sınavı olduk ama çok çelişkili herkes bir şey diyor .. Midem yanıyor bağırsaklarım yanıyor ..

Ya olmazsa

insanlar alay ediyor artık geri zekalı gibi görüyorlar beni

çok çaresizimi aksi durumda kaçıp gitmek istiyorum buralardan B(

Yalniz degilsin ki... Bir tek senin basindaymis gibi geliyor ama binlerce insan ayni seyden cekiyor.

28 yasinda, vajinismus sebebiyle bosanmak uzere olan bir kadinim.

2 sene oldu universiteden mezun olali. Fizik muhendisiyim.

Yasadigim sehir bu muhendislik dalinin ozelden is bulmasini imkansiz kilacak bir endustriye sahip. Is gorusmelerine gidiyorum, sorulan ilk soru "Fizik muh. ne is yapar?" oluyor.

Bir umut is guvenligi uzmanligi sinavina girdim, kazandim. Basvurdugum yerler firma firma gezmemi gerektirecek bir is oldugu icin ehliyet istiyorlar, o da bende yok.

Okudugum bolum yuzde yuz ingilizce oldugu icin Ingilizce Ogretmenligi formasyonu hakki verdiler, sevine sevine aldim. Ayni sene ingilizce ogretmenliklerine alan disi atamalari durdurdular. Ozel okul ve kurslar da muhendislik cikisliyim diye tercih etmediler beni.

Ankara'da egitime gittim, gurultu olcumu uzmanligini aldim. Cevre olcum lab.larina basvuru yaptim. "Cevre Gorevlisi sinavini kazan, oyle gel." dediler. Sansima 2 senedir sinav acilmadi.

Kpss'ye hazirlanip memur olayim dedim. Yok vajinismustu, yok kocamla sorunlarimdi... bir turlu adapte olamadim. Ustune bir de ayrildik, bosanma surecine girdik. Aylarca antidepresan kullanip uyudum, ders filan yalan oldu. Sonuc: 74 aldim. Atanmam imkansiz.

Simdi Halkbank'in ve Ziraat Bankasi'nin sinavlarina hazirlaniyorum. Lakin yoruldum, kendimi veremiyorum. Zira konular egitimimin cok disinda.

Ozetle; yas olmus 28. 9 aylik evliliginin 6. ayinda evinden ayrilmis ve bosanmak uzere olan bir kadinim. Ne isten yana becerikli ciktim, ne esten yana.

Lakin ben kendime acidikca goruyorum ki kimse yardim edemiyor bana. Her sey ters gidiyor.

Dik durup "Allah kerim." diyorum. Elbet bana da hazirladigi bir seyler var Rabb'imin.

Sana da var.

En buyuk hata el ne der, konu komsuya ne derim, bu yasa geldim hicbir seyim yok dusunceleri.

Cunku bu dusunceler insanin ayagina pranga gibi...

Yilma.
Korkma.
Allah'a teslim ol.
Dua et.

Elbet kader bize de gulecek.

Sukur bu halimize.

Bana Allah yeter...

Yalniz degilsin ki... Bir tek senin basindaymis gibi geliyor ama binlerce insan ayni seyden cekiyor.

Anlıyorum seni canım hepimiz birşeylerle uğraşıyoruz .

Bol bol dua edelim

Demi muhakkak daha iyi şeyler olacaktır .

Umarım sizin de gönlünüzce parlak keyifli günleriniz olur :)

28 yasinda, vajinismus sebebiyle bosanmak uzere olan bir kadinim.

2 sene oldu universiteden mezun olali. Fizik muhendisiyim.

Yasadigim sehir bu muhendislik dalinin ozelden is bulmasini imkansiz kilacak bir endustriye sahip. Is gorusmelerine gidiyorum, sorulan ilk soru "Fizik muh. ne is yapar?" oluyor.

Bir umut is guvenligi uzmanligi sinavina girdim, kazandim. Basvurdugum yerler firma firma gezmemi gerektirecek bir is oldugu icin ehliyet istiyorlar, o da bende yok.

Okudugum bolum yuzde yuz ingilizce oldugu icin Ingilizce Ogretmenligi formasyonu hakki verdiler, sevine sevine aldim. Ayni sene ingilizce ogretmenliklerine alan disi atamalari durdurdular. Ozel okul ve kurslar da muhendislik cikisliyim diye tercih etmediler beni.

Ankara'da egitime gittim, gurultu olcumu uzmanligini aldim. Cevre olcum lab.larina basvuru yaptim. "Cevre Gorevlisi sinavini kazan, oyle gel." dediler. Sansima 2 senedir sinav acilmadi.

Kpss'ye hazirlanip memur olayim dedim. Yok vajinismustu, yok kocamla sorunlarimdi... bir turlu adapte olamadim. Ustune bir de ayrildik, bosanma surecine girdik. Aylarca antidepresan kullanip uyudum, ders filan yalan oldu. Sonuc: 74 aldim. Atanmam imkansiz.

Simdi Halkbank'in ve Ziraat Bankasi'nin sinavlarina hazirlaniyorum. Lakin yoruldum, kendimi veremiyorum. Zira konular egitimimin cok disinda.

Ozetle; yas olmus 28. 9 aylik evliliginin 6. ayinda evinden ayrilmis ve bosanmak uzere olan bir kadinim. Ne isten yana becerikli ciktim, ne esten yana.

Lakin ben kendime acidikca goruyorum ki kimse yardim edemiyor bana. Her sey ters gidiyor.

Dik durup "Allah kerim." diyorum. Elbet bana da hazirladigi bir seyler var Rabb'imin.

Sana da var.

En buyuk hata el ne der, konu komsuya ne derim, bu yasa geldim hicbir seyim yok dusunceleri.

Cunku bu dusunceler insanin ayagina pranga gibi...

Yilma.
Korkma.
Allah'a teslim ol.
Dua et.

Elbet kader bize de gulecek.

Sukur bu halimize.

Bana Allah yeter...

Dualarımda sizde olacaksınız umarım her şey güzel olur sizin içinde .. Allah daha güzel günler sunacaktır elbet :)

Uzun uzun sizde kendinizi anlatmışsınız sağolun ayrıca

Birincisi kendinize haksızlık ediyorsunuz ne demek atanamazsam geri zekalı durumuna düşücem. Çevrenizdekiler oxford mezunu mu. Kendinize saygı duyun güzel bir eğitim almışsınız bu yaşa gelmişsiniz kimsenin sizi aşağılamasına izin vermeyin . İnsanlar hep konuşur ne yaparsanız yapın konuşacaklar önem vermeyin bu kadar önceliğiniz kendi mutluluğunuz olsun. Özel sektörde çalışırsınız olmaz sa seneye tekrar sınava girersiniz hiç bir şey sizden değerli değil.

Bravo, super yazmissiniz.

Herkes mi ataniyor, atanamadim diye feryat eden binlerce insan var. Cevrenizdekilerin sizden baska isi yok mu , ona buna laf edeceklerine kendilerine baksinlar?

Ulkemiz sartlari gercekten cok kotu, insanlar ya issiz, ya gonullerindeki iste calsiamiyorlar, ya da 3 kurusa calisiyorlar. O size laf edenlerin hangileri silerinden memnun?

Son düzenleme:
cnm bende 28 yasımdayım.. kadro yok bişi yok.. olanlarada adamlarını sokuyorlar..surunuoruz ama genede cok sukur .. umudunu yıtırme cnm bolbol dua.. allah herkese rızk vermıstır.. sabırla ınsallah guzel gunlere gidicegız

Yıllardır okumakla uğraşıyorum hiç bir şey düzene girmedi yaş 27 bitti . Özel sektörde de şansızlıklar ..

Dün alan sınavı olduk ama çok çelişkili herkes bir şey diyor .. Midem yanıyor bağırsaklarım yanıyor ..

Ya olmazsa

İnsanı ne hale getiriyorlar değil mi :31:
Ama herkes kendisini düşünür milletin ne dediğine bakmayın dik durun sadece kendiniz için yaşıyorsunuz her şey bir yana aslında...
Dik durup yolunuza bakın "kendim için neyi daha iyi yapabilirim "e bakın eminim tek yol devlete girmek değildir...

Şuraya bak o kadar çalış didin bır yerlere gel sonuc koca bir sıfır.

Nasıl bir ülke burası be artık midem bulanıyor.

Bence kesınlıkle etraftakı ınsanların ne dedıgıne bakma. Sen istersen kusursuz ol onlar hep bır kusur bulacaklardır.

Atanamazsan atanamazsın yapamazsan olmadı bu kadar basıt.

Bu senın hayatın kıme ne ya kendılerı cok mu akıllılar.

Ben de Edebıyat okuyorum sırf bu atanamama kpss belası yuzunden 2. sınıftan bırakıyorum tekrar sınava gırdım tercıhı beklıyorum

Hepımız ıcın hayırlısı nabalım. Böyle bır sıstem varken sen nıye kendıne sıkıntı yapıyosun ki. Mühendisler itfaiyecılık yapıyor, ogretmenler senelerdır atama beklıyor. Bir tek sen değilsin kuzum bu halde.

Senın saglıgından ve mutlulugundan onemlı değil hiçbir şey.

Eminim kı, arkadas sukredıyordur.
Neden boyle soyluyorsunuz?
Ulkemızdekı sınav sıstemı cok zorlu bır surec. Her kesımden ınsanı olumsuz etkılıyor. Dolayısıyla her ınsan böyle bir umutsuzluğa düşebilir.

Bunu bu kadar net söylüyorum çünkü aynı sureci birebir yaşadım ve hala yaşıyorum.
En umutsuz anlarimda da boyle kuvvet buldum ben.

Ya olmazsa

Kıyamam canım benim ya...:((
Hayat ne kadar zor. İnsanlar ne kadar acımasız, ben o laf edenlerin fesat insanlar olduklarını düşünüyoum.
Takma diyeceğim ama takmamak ne mümkün.
Ben de iki yıl işsiz kaldım, bilen bilmeyen konuşuyor işte anlamıyorlar...
Allah sabır versin, ama tek derdiniz bu ise inş çözüme ulaşır sabredin sağlık olsun diye düşünün.

Ağaca birden tırmanılmıyor işte. İlk önce en dipte olursun sonra adım adım çıkarsın. Bu yaşa kadar gelmişsin sona bir basamak kalmış
Bende atama belasından muzdaribim girdim bir yola geri de dönemiyorum
Rabbime bıraktım artık
Rızk biterse nefes alamayız, ömrümüz sona erer
Demek ki hala bir yerlerde rızkımız var...

Rabbim size once can sagligi sonra da hayirli is nasip etsin ins.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bravo, super yazmissiniz.

Herkes mi ataniyor, atanamadim diye feryat eden binlerce insan var. Cevrenizdekilerin sizden baska isi yok mu , ona buna laf edeceklerine kendilerine baksinlar?

Ulkemiz sartlari gercekten cok kotu, insanlar ya issiz, ya gonullerindeki iste calsiamiyorlar, ya da 3 kurusa calisiyorlar. O size laf edenlerin hangileri silerinden memnun?

Malesef sistemin çok büyük etkisi var. Bir yerlere gelebilmek için sürekli sınanıyoruz. Sen o kadar insanı elemiş bir bölüme girmeye hak kazanmışsın yetmemiş onca sene okumuşsun bu da yetmiyormuş gibi bir çok sınavla test ediliyorsun. Mahalle baskısı da cabası.
Konu sahibi arkadaşım seni de anlıyorum bu ülkede insanlar işsizlikten kırılıyor bu topluluğa dahil olmak istemiyorsun ama lütfen güçlü ol, pes etme hayatta hep bir şeylerle sınanacağız malesef hem daha bir şey belli olmuş da değil. Umarım hakkında hayırlısı olur :)

Gecen sene malatyada kaza yapan öğretmen servisinde ölen emine ogretmen vardi haberlerde gunlerce gosterdi belki hatirlarsiniz unv den sinif arkadasimdi atandi hirkac aylik evliydi ve okul yolunda görev sehidi oldu Allah rahmet eylesin.. erkek kardesim yillarca ugrasti ankara polis okulunu kazandi okulda cok yakin 2 arkadasi oyun sirasinda birbirlerine boya sıkan tabancalarla oynanan bir oyun vardi adini unuttum onunla yanlislikla ates ediyorlar cocugun gozu kör oldu geri hizmete verdiler (kardesimin arkadaşıni bu arada burasi biraz karisik oldu) 10 gun kadar once iftara dogru bir silah sesi geldi yanimizda polis evi var orada daha 15 gün olmus atanip goreve baslayan polis memuru 2 arkadas sakalasirken biri diğerini vurmus olen cocuk evin tek oglu maddi durumlari hic iyi degil butun aile o cocugun eline bakiyor diğeri hapse en az 15 yil alir diyorlar 2 side 20 yasinda bu arada ben kimim atama bekleyen ogretmen bundada vardir bir hayir canim Rabbim kulunu darda birakmaz ne demişler istedigin bir sey olmuyorsa ya daha iyisi olacagi icindir yada olmamasi daha hayirli oldugu icindir

Geçen sene bende sizin gibi duygularla yaşıyordum. Artık herşeyden bıkmıştım. Çevre mal gibi bakıyordu. Sırf beni üzmek için soruyorlardi kpssyi. Ben son 2 -3 ay inançsız bir şekilde çalışıyordum. bu arada cevre
yi de umursamiyordm. İnsanlar arkamdan ne derse desin umursamiyordum. Çünkü insanlar benim nasıl çalıştığımı hangi kafayla hangi durumda olduğumu bilmiyorlardı. Ben 5. Girişimde kazandım. Çevremdeki kötü niyetli insanlara da kapak oldu. Ben ataninca kimse gelip tebrik etmedi. Başka zaman olsa her gördüklerinde moralimi bozarlardi. Ben o insanları birbir köşeye yazdım. Aklımdan çıkarmıyorum.
Sana tavsiyem hiç bir zaman umutsuzluğa kapılma.illa devlet olacak diye birsey yok. Özel sektörde de mutlu olabilirsin. Her zaman bir B planın olsun. Ve kimseye aldırış etme. İnsanlar gemiyi karaya çıkarıp cikarmadigina bakar,dalgalarla nasıl mücadele ettiğine bakmaz. Kimseye aldırış etme bu hayatta. O laf söyleyenler sanki çok mu mükemmel.

Anlamıyorum ki kız burada atanamadıgını yazmıs yaşım geçiyor demiş, üzgün doğal olarak belki psikolojisi çökmüş teselli bulmak için konu açmış ama bazı yorumlar hayattan soğutur insanı.
Nereden biliyorsunuz şükretmediğini ya da sağlığının iyi olduğunu? Belki şuan bulunduğu durum bin beter. Hastanelere git bir bak falan ne demek yani? Zor dertleri olan insanlar var diye bu kız kendi derdine üzülmesin mi? Bu ne arkadaş ya..:47:

haklısınız insanlar verilen onca emeğe aldırmadan sizi yargılar ve bu sınav hayatınızın odak noktası gibi lanse ettirmeye çalışırlar.bende dün alan sınavıma girdim ve durum hiç iç açıcı değil .siz çevrenize aldırış etmeyin bence insanlar girdiğiniz sınavla sizin kişiliğinize ve zekanıza varacak kadar gereksiz yargılamalar yapıyorlarsa bu onların hadsizliği.çevrenize fırsat vermiyin bu kim olursa olsun siz bildiğiniz ve inandığınız yoldan devam edin bakın nasıl her şey yoluna girecek olumsuz düşünceler size de sağlığınıza da etki eder.bu hayat sizin ve siz kendi değerinizi bilin yeter

benim de sınava 2. girişim ama sınav 2 senede bir olduğu için şu an 3. senemdeyim puanımız açıklandı çok kritik açıkcası pek umudum yok.
üniversitede kredi almıştım onun ödemesi başlayacak
yaş geçiyor
iş bulamıyorum
çevre baskısı...
artık soran insanlara umudum olmasa bile birdaha sormasınlar diye puanım çok güzel atanacağım diyorum.
hiç olmazsa 2 sene geçerli puan birdaha sormazlar.
mülakatlara giriyorum başarılı oluyorum eleniyorum...
bu süreçler zorlu..
çok bunalıma girdim ama böyle devam etmez dedim topladım kendimi hayatın akışına bıraktım.
ben kendimi üzünce oluyor mu sanki dedim
.emeklerimi düşününce içim cız ediyor.
kitaplarımı görsen odama sığmıyor hepsinde emeklerim var
aynı konuyu defalarca kez çalışmıştım.en sonunda kazıdım beynime ama bunu yapabildim.
belki de böyleymiş hayırlısı diyorum.
bizler için diyeceğim en iyi şey :Allah'ım sen kimsenin emeklerini boşa çıkarma.hakkımızda ne hayırlı ise o olsun.

Anlamıyorum ki kız burada atanamadıgını yazmıs yaşım geçiyor demiş, üzgün doğal olarak belki psikolojisi çökmüş teselli bulmak için konu açmış ama bazı yorumlar hayattan soğutur insanı.
Nereden biliyorsunuz şükretmediğini ya da sağlığının iyi olduğunu? Belki şuan bulunduğu durum bin beter. Hastanelere git bir bak falan ne demek yani? Zor dertleri olan insanlar var diye bu kız kendi derdine üzülmesin mi? Bu ne arkadaş ya..:47:

bu psikolojiyi yaşayan bilir onunda atlatılması için ne yapılması neyi düşünmesi ona iyi gelir o yazılmış şahsi fikrim katıl katılma beni bağlamaz o. Sırf polemik için yapılan afralara tafralara gel. Anlayan anladı beni. Size iyi günler:ssz:

Ya olmazsa

Zor zamanlarınızda yardımcı olmayan insanların,atanamadığınız zaman edecei eleştirileri gerçekten umursuyor musunuz?
İyisiyle kötüsüyle bu hayat sizin hayatınız.İniş çıkışlar sizin ve bu zamanlarda aileniz ve birkaç dostunuz dışında kimse olmuyor yanınızda..
İnsanların sizle gülüp eğlenmesi kolay birşeydir ve siz mutsuzken sadece akıl verirler çoğu..''Ben olsaydım..''la başlayan hiç bir fikri dinlemeyin.
Sizin zekanız hakkında yorum yapabilecek kadar değildir kimse.Siz kendi çabanızın farkındaysanız bırakın ne derlerse desinler.
Hep daha fazlasını söylemeyecekler mi? Hep aşağılamayacaklar mı?
Kazançta sizin kazancınız,çaba da sizin çabanız.. Atanırsanız mükafatı size,atanamazsanız tekrar denersiniz ucunda ölüm yokki.
Lütfen elalem ne derle değil nasıl mutlu olurumla haraket edin.:20:

Hay bu egitim sisteminin ben...
O kadar guzel bolumler ne zorluklarla okunuyor ama calismaya geldi mi sacma sapan bi sinav engel oluyor..
Hayatimizi 2-3 saatlik sinavlara bagliyolar resmen.. Hele o elalem denen grup var ya.. Sanki herseyin mukemmeli onlarda da kalkmis milleti elestiriyolar..:mad:

Back
X