atandım ama mutlu değilim. :(

towerin

boy :1.70 kilo:71,5 hedef:60
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2015
617
439
333
kızlar tecrübe ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. ben küçük bi şehire yurt memuru olarak atandım.yurtta ücretsiz barınıyorum.. yeme içme yarı fiyat. elektrik su parası vermiyorum zaten. her neyse cebimden para çıkmıyor barınma için . ama benim psikolojim bozulmaya başladı. iş ve ev hayatı birbirine girdi. hiç rahat değilim. 24 saat burdayım. hafta sonları da memleketime gidiyorum ya da burdaki tanıdıklara gidiyorum . ama onda da paralar gidiyor.. bende düşündüm ki tek başıma aparta çıksam nasıl olur. kendimi hapishanedeymiş gibi hissediyorum yurtta. öğrenci olsam neyse ama çalışıyorum artık. maaşım yaklaşık 2000 tl. 500-600 arası kiraya gitse 300 yemeğe gitse elektrik 50 desek. yuvarlak hesap 1000 tl. ev arkadaşı istemiyorum. birini buldum erkek arkadaşımda kalabilir dediği an anladım ki tanımadığım kimseyle kalamam.temizlik sorun olur.misafir sorun olur. benim gelip gidenim çok olur, onu da rahatsız etmek istemem. yurtta olduğum için misafirde ağırlayamıyorum..nolurrr bişi söyleyinn..aparta çıkarsam sanırım daha sosyal olurum, en azından çevrem değişir. burda bütün gün 2000 küsür kız görmekten bunaldım..gerçekten yardıma ihtiyacım var. çıkıp pişman da olmak istemiyorum.

küçük bir şehirde tek başına yaşamak zor olur diye düşünüyorum, öğrenci olsanız ev arkadaşı bulur ve beraber yaşarsınız ama kendi paranızı kazanıyorsunuz evde kimsenin kahrını çekemezsiniz? hem de yurt daha güvenli bir ortam? dediğiniz gibi gelen-giden problem olur... yuvarlak hesap 1000 tl demişsiniz emin olun ki 500 tl ev kirası ödeseniz ısınma, yeme-içme de eklenince maaşınız ancak denk gelir... üstüne üstlük eviniz varsa misafiriniz olur o da ekstra masraf demek...
yurtta bir tek size ait olan bir odanız var mı? yoksa bir kaç kişi aynı odada mı kalıyorsunuz?
sizin yerinizde olsam yurtta yaşamaya devam eder ev kirası için ayırdığınız bütçeyle de kendim için güzel kurslara-aktivitelere katılırdım.

Kusura bakma da ben şimdi anlamadım, çalışıp kendi paranı kazanıyorsun, neden hapishane gibi olan yurt ortamında kalıyorsun? Para biriktirmen mi lazım? Benim bildiğim yurtta mecburiyetten kalınır, öğrenci insan kalır yani o da mecbur olduğu içindir. Ayda 2000 TL kazanan insanın düzgünce yaşayabileceği bir evi olmalı. Ev arkadaşını falan hiç söylemiyorum bile, ne gerek var.

Yurtta bir odanın içinde tek başınıza mı kalıyorsun? Yoksa oda arkadaşın falan da mı var? Oda arkadaşım var dersen düşüp bayılacağım şimdi, lafın gelişi.

Ya delimisin yeni atanmışsın üstelik kalacak yerinde var otur bence çıkma. En azından yaza kadar sık dişini. Her hafta sonu da memlekete gitme. Orada arkadaşlarınla gez toz. İyi yanından bak ev temizleme vs derdinde yok. Bir 6 ay sık dişini apartında yurttan farkı olacak mı ki?

Sizden daha kıymetli değil para. Mutlu değilseniz bi ev araştırın, belki düşündüğünüzden daha uyguna bulabilirsiniz. Ev arkadaşı tekrardan bakın, karşılaştığınız birine göre karar vermeyin. Bu arada para da biriktirirsiniz biraz.

Biraz yurtta kalıp birikim yapabilirsiniz .Yerinizde olsam kredi çeker kendime uygun bir araba alırdım tatillerimde dilediğim yere giderdim.

Bence üniversite mezunu kendi parasını kazanan bir insan artık yurtta kalmamalı, kendine ait bir evi olmalı. Tek kişi olacağınız için ucuz yollu 1+1 bile olsa kendinize ait olan bir eviniz olsun. Tamam yurtta para vs açısından rahatsınız ama ne bileyim insan bir oturma odası, kendine ait istediğini pişirebileceği bir mutfağı olsun ister.

Valla kendinize duzgun bir semtten uygun bir ev bulun madem oyle. Tek basiniza yasayacaginiz icin guvenli bir yer olmali eh aldiginiz ancak sizi gecindirir bu durumda. Biraz esya falan icin para biriktirebilirsiniz mesela ilk etapta, ogrenci gibi de her hafta sonu gitmeyin madem masraf oluyor orda bir arkadas cevresi edinmeye bakin. soyle 5-6 ay ev esyasi icin para koyun kenara, depozito falan icin o arada kalabileceginiz yerleri arastirin. Dediginizi anliyorum, biz universitedeyken yurt memuru haftasonu 2 gunlugune nobetci kalirdida o zaman bile kadinin tipi kayardi aliskin olmadigindan. Her sey yasinda gerek, gencken zor gelmiyordu simdi olsa bizede zor gelir sizi anliyorum yani.

bazılarınız derde bak deyip geçmişler , onlarda kendilerine göre haklı. bende olsam derde bak derdim ama başa gelince anlaşılırmış. neyse odada tek başıma kalıyorum ama bütün gün kızların sesi. kapım her an çalınıp bir şeyler istenebilir. giriş katındayım. dışarı bakamıyorum bile. balkon yok. pencere biraz yüksekte. tanıdığım biri var burda ama o da öğrenci. öğrenciyle de çıkmak sorun olur diye düşündüm. bi arkadaşın dediği gibi düzenli bi hayatım olsun istiyorum. ne bileyim ben memleketimdeyken ev işleri, misafir bana hiç ağır gelmezdi. insan kahvesini pişireceği bir mutfak, onu içeceği minik bi balkon ve hayaller kurmak için bir gökyüzüne ihtiyaç duyuyor.. belki de dediğiniz gibi şımarlık yapıyorumdur ama özgürlüğk her şeyden önemli ve değerli bence.

Neden 7/24 yurttasın mecburiyetten mi ? Ben yerinde olsam iş saatleri dışında dışarı çıkar bir şeyler yaparım..Bence bir kaç ay daha yurtta kalmalı ve para biriktirmelisin çünkü destek verebilecek birisi yoksa ev idaresi kolay değil.İlk eve girdiğinde elektrik,su,gaza abone olmak falan gerekiyor..

Para dedigin mutlu olmak, mutlu yasamak icin kazanilir,mutsuzsaniz eve cikin bence de. Ben olsam cikardim. Mutlu olmadiktan sonra para biriktirsem nolur. 7 24 ayni yerde olmak bunaltir insani, en azindan aksamlari evinize gidersiniz.

Yalniz yasayan biri olarak soyluyorum ki her ay kirayi faturayı odemek bi süre sonra acayip zorunuza gitmeye baslayacak. Suanda cebinize kalan 1000 lira var. Yemek yapma derdi yok temizlik yok (olsa bile sadece kişisel temizliktir). Sanırım adrenalin ariyorsunuz. Şöyle yapabilirsiniz. Yurttan cikmayin ve o 1000 lirayı her ay köşeye atın. Yaza kadar hic yoktan 5000 biriktirirsiniz. O parayla mis gibi tatil yapin. Hem hedef belirler ona odaklanirsiniz hemde her ay 1000 lirayı çöpe atmamis olursunuz.

Ne okumustunuz sosyal hizmet okuyorumda merak ettim yurt deyince heyecanlandım bi

insan işten çıkıp evine gelince ayaklarını uzatıp televizyon izleyerek o yorgunluğu atmak istiyor.. ne bileyim huzurun tanımı bu olsa gerek.yani en azından şu an benim için bu :)

Amacım derdini küçümsemek değil ama yani hem atanmşsn hem 2 bin lira maaşm var diosun, e çık bi eve be kızım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…