• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atandım ama......

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tercih yaparken bunları göze alarak yaptiniz değil mi? Yani atandığınız takdirde ayrı kalma ihtimalini biliyordunuz, bile bile tercih yaptınız ve bence alışmaya bakın,duygusallığı kenara bırakın çoğu insanın istediği bir konumdasiniz

2-3saat nedir yahu.bende biriniz edirne biriniz hakkari sandım.Hafta sonu siz gidin hafta ici 1gün kocaniz gelsin.Evde aksamlari örgü filan örün.Hem isinirsiniz hemde hobi olur.Müzik dinleyin pilates yapin yada dua okuyun.Rahatlarsiniz.Her hafta sonu mutlaka biraraya gelin.Şükür edin isiniz ve esiniz var.

Arkadaşlar merhaba herkese ben yeni atandım kamuda iyi bir işim oldu çok şükür ama gelin görün ki bilmediğim bir şehirde tek başımayım, ev soğuk, şehir soğuk, eşim uzakta ağlamaktan başım çatladı çok duygusallaştım. Bu durumu yaşayanlar nasıl atlattılar...

Zaman hızlı geçiyor emin ol. Ben 13 ay, 6 saat uzaklıktaki bir şehirde çalıştım. Üstüne eş durumundan geldim,100 km uzakta bir ilçeye verdiler. 7 ay her gün git gel yaptım. İlk başta alışması zor oluyor ama sonra geçiyor. 5-6 ay her haftasonu git gel yaptım. Sonra nöbet tutup 2 gün izin yapmaya başladım. 5-7 ay da öyle geçti. Nöbet tutmadığım zaman çok zordu. Çünkü salaklık edip evin tüm yükünü sırtlandım. Ütüsü, çamaşırı, temizliği vs derken canım çıktı. Hala daha o dönemin ceremesini çekiyorum. Eşim çamaşıra ütüye vs karışmıyor kendiliğinden, illa söylemem gerekiyor.:KK12::sinirli: O yüzden sen sen ol benim yaptığım hatayı yapma. O dönemden önce ev işlerini birlikte yapardık eşimle. O dönemden sonra temizlik yaparkenki sinir krizlerim başladı benim, hala da devam ediyor, 3 yıl bitti atanalı üstelik...

Öte yandan o uzaklığın verdiği özlemler güzel oluyor. :) başta dayanması zor oluyor biraz ama, arkadaş edindikçe vs kolaylaşıyor.

Kaç yıl kalma zorunluluğunuz var bende atandım eşimi evimi bırakıp gidecektim üstelik 3 yıl kalma zorunluluğu vardı atamalar durduruldu eğer dava olumlu sonuçlanırsa başlayacam bende
Ben buradan gidemem eşim gelebilir 3 ay sonra.
Esinizden kac km uzakta olacaksiniz? Ne kadar siklikla gorusebileceksiniz?

Yetiskin insanlariz, anne babadan ayri yasamak dogal da, cok buyuk maddi sikinti yoksa seven eslerin ayri yasamalarini anlamiyorum ben.
Çok büyük maddi sıkıntı yok ama kamuda çalışmak biraz ayrılık gerektirebiliyor 3 ay ayrı kalıcaz biz de sadece yılbaşında görüşebilicez bu sürede.
Canim kolay olmayabilir ama soyle dusun, yeni sehir yeni insanlar degisik bir ortam, onun keyfini cikarmaya calis aksamlari bos oturmamaya calis kitap oku film izle bos kalirsan daha da duygusallasirsin

Ev soguk dmeissin simdilik bir ufo elektrikli soba alsan sana kadar yeter diye dusunuyorum
Doğalgaz açıldı şükür daha iyi oldum ama şu an evde bilgisayar tv eşya yok küçük bir dönem sabretmem gerekecek. Bu konuyu açtığımda çok duygusallaşmıştım.

Biz dayanamadik eşim isini gücünü bırakıp yanıma gelmişti. Üç ay sonra...
Üç ay sonra eşim tayin isteyebiliyor yanıma.
Bu ayrılık ıyı gelecek özleyeceksiniz..birbirinize baglanacaksınız.. Gelecek güzel hayalleriniz planlarınız olacak.. İlk önce bi hobi edinin onunla uğraşın ..iyi taraflarında n bakın inşallah alışır ve zaman hızlı geçer kavusursunuz
İnşallah çok teşekkürler.
Es durumundan esiniz yaniniza gelsin. Eger ozel sektorde ise ayrilsin da gelsin orda da is bulurX
Eş durumundan gelecek inşallah 3 ay sonra. Ama ilk hafta yalnız kalınca kötü hissettim kendimi konuyu açtığımda çok kötüydüm geçti şükür.
Tebrik ediyorum.sizinlr aynı fikirdeyim. Biz çırpınıyorus atanmak için. Millet şikayetçi. Ben de bu zihniyeti anlamıyorum. Atanayım da ayda bir kocamı göreyim derdim. Şimdi kızım var çok çok az bir ihtimal oldu artık. Ne güzel çocuk da yok. Eşinizin yanuna gideceksiniz nasılsa
Şikayetçi değilim ayrılık olunca doğal bi özlem oluştu bilmediğim şehirde tek başıma kolay bir olay değil aslında.
Alışılıyor
Yıllarca eşimle böyle bir hayat sürdük
Ama bu bizim ilişkimizi daha çok güçlendirdi
Hem yalnız yaşamak gibisi var mı ya
Hem evlisin hem ayrı evin var
Sevgililik gibi düşünsene
Çok heyecanlı
Yeni evliyiz üç ay beraber kalıp ayrılmak kötü geldi ama alışırız inşallah tayine kadar.
ne kadar sürecek bu ayrılık hali?
ben yapamazdım sanırım :KK43:
ama işte atanmak için çok çabalamış olmalısınız, kıymetini bilin ve gerekirse maaşın hepsini yiyin ve sık sık görüşerek bu süreyi atlatın.
Maaş umrumuzda değil şu an insan ilgilenmiyor şu durumda parayla birikimle.

Yer değiştirelim diyen arkadaşlar var. İnan’ın gidince ayni şey olmuyor aynı tepkiyi vermiyor herkes. Hiç bilmediğiniz bi yere gidip kimseniz olmayınca çok zor . Bende mecburi hizmet yaptım iki yıl. Sizin yine doğalgaz varmış bizde o da yoktu. Elektrik sürekli kesilirdi. Şofben elektrikle çalıştığı için elektrik yokken dışarısı -20 derece Buz gibi suyla duş aldığımı saçlarımı kalorifere serdiğimi bilirim kurutmak için.
Zordu ama atlattım. Hatta bir süre de yalnız yaşadım. Evin her türlü Tamiri, kirası faturaları ödemeleri, bi evden başka bi eve taşınması
Yanş aklınıza gelebilecek herşeyi tek başıma yaşadım. Geldi geçti Allah’a şükür ama psikolojimden çok şey götürdü.
Pişman mıyım ? Değilim. İnsan ailesinden uzakta ve sürekli korku içerisinde yaşadığı bi şehirde tek derdi para olmuyor ve iyi ki atandım demiyorsunuz. Paranın da canı cehenneme diyorsunuz bazen tak ediyor. Pişman olmama sebebim de memuriyet değil yaşadığım gördüğüm hayat tecrübesinden dolayı :)

Hayat şartları kimi neye mecbur eder bilemiyorum ama tek göz odada kuru ekmek yeriz, yine de eşimi bırakıp başka şehre çalışmaya gitmem. Çok ayrıcalıklı bir imkana sahip olmuşsunuz gibi yorum yazanlar olmuş. Hayret ettim. Herkesin aile hayatı farklı herhalde. Hic bir iş, eşimden, ailemden daha kıymetli olamaz. Birbirinizin yaşadığı şehirlerde hiç mi iş yok?

Ayh bu atananların atandığı yeri beğenmemesine ayar oluyorum. Ne bekliyordunuz cidden? Paris'e, Barcelona'ya falan mı atasınlar ne verelim ablama :işsiz:

Ayh bu atananların atandığı yeri beğenmemesine ayar oluyorum. Ne bekliyordunuz cidden? Paris'e, Barcelona'ya falan mı atasınlar ne verelim ablama :işsiz:
Fena olmazdı.:KK45: İş sahibi olmak için mecbur kalıp gidiyorsun ama o şehirde de yaşamak istemiyorsun. Çok zor bir psikoloji bence.

Beğenmiyorum demiyorum ilk zamanların klasik zorluğu işte. Yoksa başkentin ortasında güzel bir kurumdayım o konuda şükürsüzlük edemem.

Beğenmiyorum demiyorum ilk zamanların klasik zorluğu işte. Yoksa başkentin ortasında güzel bir kurumdayım o konuda şükürsüzlük edemem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X