Atatürk’ün Dini Yönü ve Din Eğitimine Bakışı

Mune duygulandım :KK42:
Ne güzel yazmışsın..
İnşallah kemikleri sızlamıyordur Türkiye'nin bugünü yüzünden..
Rahat uyu ATA'm demek isterdi gönlüm..
Görmeden sevdim Atamı, keşke görebilseydim, neyi niye yaptığını zerre umursamıyorum, ona teşekkür edecek çok şeyim var, bayrağım, vatanım, özgür yaşamım, seçme ve seçilme hakkım, bunlar bana yetiyor. Hayatta 2 yeri görmeyi çok istiyorum, dilerim Allah nasip eder, biri Anıtkabir diğeri Kabe.
Anıtkabir'e gidip tüm yüreğimle teşekkür, Kabe'de verdiği tüm nimetler için dua edeceğim.

hiçbir ordu, hiçbir ülke lideri olmadan ilerleyemez...Rabbim ona böyle bir görev vermiş oda ülkesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış....cebini değil milletini düşünmüş...Allah rahmet eylesin ....nur içinde yatsın.....

Görmeden sevdim Atamı, keşke görebilseydim, neyi niye yaptığını zerre umursamıyorum, ona teşekkür edecek çok şeyim var, bayrağım, vatanım, özgür yaşamım, seçme ve seçilme hakkım, bunlar bana yetiyor. Hayatta 2 yeri görmeyi çok istiyorum, dilerim Allah nasip eder, biri Anıtkabir diğeri Kabe.
Anıtkabir'e gidip tüm yüreğimle teşekkür, Kabe'de verdiği tüm nimetler için dua edeceğim.
Ben minicik bişeyken sorarmışım anneme: 'anne Allah mı büyük Atatürk mü'
Tövbe haşa tabii ki Allah'ım yaradanım........
Ancak demek istediğim çocukken biz Atatürk sevgisi onun yüceliği ve bizim yarınlarımız için yaptıklarını dinleyerek bilerek büyüdük.. Belleklerimize öyle kazınmıştı..
Ben bugün sorgulanan şeylere o kadar yabancıyım ki......Kahroluyorum..

Son düzenleme:
Geçmiş yılda ''Olmasaydın da olurduk'' diye dergisine kapak yapanları da lanetle kınıyorum.
Olmasaydı biz Filistinliler gibi olurduk. Biinci Dünya Savaşı sonunda İngiliz mandasına girip şimdi de İsrail lilerle kardeş kardeş yaşıyor olurduk.
işte onu izzah etmeye çalışıyoruz gülaycım,karşı olanlarada..insanlar belkide görmek istediği gibi görüyor..ama gerçek olan yazdığın...

Ataturku niye dindar yapmaya calisiyorsunuz ki?
Barizdi yani dindar olmadigi hatta hicbir dinden hoslanmadigi.
Oldugu gibi sevin bence.

Dindar denmiyor zaten.
Dini yönü din eğitimine bakışı hakkında bu konu..

milli birliğimizin simgesi olan isimdir.ona yapılacak saygısızlığın karşılığı yasalarımızda var.dindarlığı kimseyi ilgilendirmez ama ideolojik olmayan ,objektif tarihçilerlede halkına tanıtılması gerekiyor.yıllarca ideolojik bir şekilde herkes kendi çıkarına kullanıyor bunun önüne gerçek belgeler ve objektif tarihçilerle geçilmeli .hangi taraf olursa olsun ideolojik bakılması çok canımı sıkıyor benim.

Back
X