ateist miş :(

princes_Pocahontas

♪♪KPSS hedef 85 net♪♪
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
372
22
48
Muğla
Ben problemli ilişkiler yaşadım ve yakın bir zamanda uzun ve sarsıntılı bir ilişkiyi zorda olsa bitirdim. Ama ne hikmetse hep olumsuz kişiler çıkıyor karşıma :KK43:

Ben geçen yıl birinden özel mat dersi almıştım benden yaklaşık 5 yaş büyük. Yakışıklı hoş biri... Ara ara arkadaş olarak görüşüyorduk ve şu son zamanlarda bana karşı ilgisi olduğunu hissettim ve yanılmamışım beni tanımak istediğiini söyledi ve yarın buluşacağız. Fakat ben facebookta paylaşımlarından anladığım kadarıyla ateist kendisi. Herkesin inancına son derece saygılıyımdır ama ateist biriyle ileriyi düşünemem maalesef :KK43: Şimdi yarın görüşmek için söz verdim görüşcem mecbur ama ona nasıl hayır diyeceğim :KK43: senin inancın bu ben senle yapamam nasıl diyeceğim :KK43: sizce bu nasıl söylenir :KK43:

Not: buluşmayı erteledim ... Sonra hadi buluşalım diye düşündüm yer belirledik ama öncesinde epey naz yaptım sebebi de kararsızlıktı.... o naz gibi algıladı belki ya da tahmin etti neden ektiğimi.. ama sonra buluşacaktık yer belirledik ve bana buluşma saatine 2 saat kala msj attı annemle acil ev bulmamız lazım ev sahibi evden cıkarıyor falan diye mesaj attı ben de tamam dedim işime geldi ve sonra bi daha hiç aramadı. face den silmiş beni sonra da gördüm kendinden bi 6-7 yaş büyük bi kadınla evlenmiş. hangi ara tanışmış hangi ara evlenme kararı almış hiç anlamadım daha sonra merakım dan takip ettim boşanmış sanırım çünkü resimler falan vardı herkese açıktı nikah fotoları hepsi kalkmış. geçen gün bana arkadaş isteği yollamış kabul etmedim zaten sözlendim bu süre içinde... yani velhasıl böyle oldu sonu :)

Son düzenleme:
Bir sey soylemenize gerek yok.
Bulusunca zaten sohbette her sey belli olur.
Size uymazsa bir daha gorusmezsiniz olur biter.

Eğer ciddi bir ilişki düşünüyorsanız ve o kişi sizin inancınızdan farklı bir inanç taşıyorsa uzak durun derim. Çünkü ilerleyen zamanlarda çocuklarınızı arada bırakırsınız, tercihler arasında sıkışıp kalırlar

zaten sohbet ettikçe ortaya çıkar dünya görüşlerinizin farklı oluşu. muhtemelen o da seni tercih etmeyebilir, senin onu tercih etmediğin nedenden.

evet bu ilerde sorun olacak bi durum ve benim ailem de sıkıntı çıkartır muhakak. :( uzak durcam ama ben yeni öğredm bu durumu. gayet ona karşı olumluyken birden neden böyle olmamın sebebini ona açıklamak zorundayım ama nasıl açıklayacağım onu inciltmeden :(

nasıl uymazsa yani? çok uyumlu birisi. Benim ailemi de biliyor :( en baştan kendisi söyler mi ki acaba???
Sohbette konu konuyu acacaktir.
Nelerden hoslanip hoslanmadiklariniz...
Hayata bakisiniz, uyusmadiginiz seyler elbette konusulacaktir.
Bir sey soylemenize gerek kalmadan bir dahaki gorusme kendiliginden olusmayabilir.

Benzer durumu bende yaşadım. Sevgilim ateistti, bu yüzden sıkıntı yaşayacağımı pek düşünmezdim çünkü kendisi gayet olgun, iyi bir insandı fakat belli bir noktadan sonra dini inancıma alttan alttan laf sokmalara, gereksiz yorumlara girmeye başladı ki ortada hiçbir şey yokken. Bu durum insanın canını sıkınca, bir yerlerden karşısındakinin canını yakmak istiyor ve olay iki taraf içinde kötü oluyor. En olmadık şeylerden kavga etmeye başladık ve sonunda yıpranmış bir şekilde ilişkiyi bitirdik ama keşke başlamasaydım diyor insan.

zaten sohbet ettikçe ortaya çıkar dünya görüşlerinizin farklı oluşu. muhtemelen o da seni tercih etmeyebilir, senin onu tercih etmediğin nedenden.
o benim ailemi biliyor bizim eve bana özel ders vermek için gelmişti hatta kurban kesmiştik ailemin ne kadar dindar olduğuunu biliyor neye güvenerek benle görüşmek istedi acaba :(

o benim ailemi biliyor bizim eve bana özel ders vermek için gelmişti hatta kurban kesmiştik ailemin ne kadar dindar olduğuunu biliyor neye güvenerek benle görüşmek istedi acaba :(

o zaman demek ki o dini görüşe pek takılmıyor. senden de hoşlanmış anlaşılan. üzüldüm, başlamadan bitecek. keşke bir tanısan.

Birşeye güvenmesi gerekmiyor,çünkü o dine takık değil dolayısıyla umursamıyor da a veya b dininden olmanı. Sadece sana bakıyor

Benzer durumu bende yaşadım. Sevgilim ateistti, bu yüzden sıkıntı yaşayacağımı pek düşünmezdim çünkü kendisi gayet olgun, iyi bir insandı fakat belli bir noktadan sonra dini inancıma alttan alttan laf sokmalara, gereksiz yorumlara girmeye başladı ki ortada hiçbir şey yokken. Bu durum insanın canını sıkınca, bir yerlerden karşısındakinin canını yakmak istiyor ve olay iki taraf içinde kötü oluyor. En olmadık şeylerden kavga etmeye başladık ve sonunda yıpranmış bir şekilde ilişkiyi bitirdik ama keşke başlamasaydım diyor insan.
bende bundan korkuyorum :( zaten bu vakte kadar üzücü ilişkiler yaşadım hep :( artık olumsuzluk doğurabilecek bir ilişkiye başlamak istemiyorum :( ama o hiç belli etmiyor gayet uyumlu bir insan. facebook ta paylaşımlarını gördüğümü biliyor mu bilmiyorum ama görmüş olduğumu düşünüyordur :( nasıl bir iş anlamadım

Ya şimdi şöyle benimde eski erkek arkadaşım atesitti .
Asla benim orucuma , inancıma karışmazdı , yargılamazdı .
Çok bilgili bi adamdı . Bazen öyle tezatlıklar sunardı ki ortaya kafam karışırdı .
Sizin inançlarınıza saygılı olacaksa , ailenizin yanında sizi rahatsız edecek ölçüde şeyler söylemeyecekse neden olmasın ki denenebilir bence

o zaman demek ki o dini görüşe pek takılmıyor. senden de hoşlanmış anlaşılan. üzüldüm, başlamadan bitecek. keşke bir tanısan.
ben mevla inancı olan biri olarak onunla bu konuda büyük sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum. Ben hatta namaz kılan biriyle evleneyim beni de teşvik etsin isterken böyle biriyle maalesef sürmez gibi geliyor :( yaşım 26 :( boş yere vakit harcayacak yaşı geçtim :(

sakın buluşunca söyleme.. buluşmadan pat diye açık açık söyleyeceksin bu kadar. buluşmak umutlandırmak olur

ya ilişkiniz olsaydı başka bir yol sunacaktım ama yokmuş madem belki ilk günden bitirmek daha faydalı.

benim erkek arkadaşım da ateist idi. idi diyorum. hiçbir zaman ben ona inanması ya da inanmaması gibi bir şey söylemedim, kendimle ilgili de sadece "yağmur yağdığında edilen dualar kabul olur, umarım allah seni bana yazmıştır" gibi cümleler söylemişimdir.

lakin zaman geçtikçe aşkta biraz da acı çektikçe, sevdikçe... adama bir şeyler oldu.

leylayı ararken mevlayı bulmak var ya.

"inşallah" diyerek başladı, "hayırlısı" ile devam etti.
en son bugün, tam bugün "nikah kıydığımız gün imam nikahı da kıyalım" dedi
ben sevindim falan ama çok şaşırdım.

hala da şaşkınım. sırf paylaşmak için yazdım yani.

• birşey söylemek zorundamısınız ki? zaten anlar o merak etmeyin ,en olmadı elektrik alamadım dersiniz..Benim bir arkadaşım benzer bir durumu yaşamıştı,birinden hoşlanmış, işte görüşelim konuşalım muhabbeti olmuş,zaten tanışıyorlarmışda uzaktan işte neyse o gün gelmiş bunlar oturup çay içerken konu din'e gelmiş arkadaşımda ben kapanıcam bunu çok istiyorum diyince,karşısındaki bunu saçma bulmuş,,ateistmiş kıza o zaman söylemiş, kızda napıyım bende bunu istiyorum demiş gün bitmiş vedalaşmışlar birdaha ne duymuş ne görmüş adamı:p sizde dürüst olabilirsiniz siz yapamam diyorsanız öyledir ,bunun lamı cimi yoktur ki.

başka bir dine inancı olsa, devam et olsun belki döner derdim ama ateistle zor tabi.. Eğer yapamayacağını sana uygun olmadığını düşünüyorsan bunu açık yüreklilikle söyle. Senin belli inançların var ama o bu inançlara uymuyor, senin inandığına inanmıyorken yürümez bu ilişki, ilerde iki kavgalı eski sevgili olacağınıza arkadaş olarak kalmanız en doğrusu gibi

Back
X