ateist miş :(

Tam olarak nerde demişim benim gibi düşünmek zorundalar diye?

Eğer okuduysanız arkadaş ortamında bunun sorun olmadığını yazmışım.

Eş seçerken de veya birisinden hoşlanırken de herkesin bazı kriterleri olur, o kriterlere uymuyorsa gayet tabii vazgeçebilir.

Tam olarak nerde demişim benim gibi düşünmek zorundalar diye?

Eğer okuduysanız arkadaş ortamında bunun sorun olmadığını yazmışım.

Eş seçerken de veya birisinden hoşlanırken de herkesin bazı kriterleri olur, o kriterlere uymuyorsa gayet tabii vazgeçebilir.
Peki ben nerde demişim siz oyle dediniz diye ?
Ben kendi dusuncemi izah ettim siz boyle diyosunuz söyle diyosunuz demedim
Kriterlerinizle size mutluluklar

kusura bakmayın merak ettım ımam mı kıydı nıkahınızı ?
cunku bıldıgıme gore malesef dını nıkahınız gecersız oluyo dıye bılıyorum esınız hala deıstse
uzman dını bılgısı olan kısılere danıstınız mı

Evet imam kiydi nikahimizi.
Biz sonucta Allahin huzuzurunda nikahlandik.
Allahin huzurunda kiyilan her nikah gecerlidir onun icin birilerine danismama gerek yok.

Ben siyasetten bahsetmiyorum ki.
Biz de ayrı adaylara verdik oyumuzu, bu basit bir mesele lafını etmek bile gereksiz.
Ama din deyince ortak hareket etmek isterim ben.
Ramazan deyince eşimin de lezzet almasını isterim.
Insanların seçimini buna göre yapması oldukça doğal.
Bakis acisi iste kardes ayni olmasini istemiyor muydun? Siyasetin neresi basit 80 lerde millet birbirini kirdi bu davadan..basitcemi öldu onca insan?Daha gecen sene kac genc oldu nasil basit dersiniz..Neysekonu disina cikiyorum..Benim esim ateistolsun, hiristiyan,budist, deist olsun farketmez..BENİM DİNİM BANA, SENİN DİNİN SANA ! (Kafirun 6) Onun dini ona, benim dinim bana.

Bakis acisi iste kardes ayni olmasini istemiyor muydun? Siyasetin neresi basit 80 lerde millet birbirini kirdi bu davadan..basitcemi öldu onca insan?Daha gecen sene kac genc oldu nasil basit dersiniz..Neysekonu disina cikiyorum..Benim esim ateistolsun, hiristiyan,budist, deist olsun farketmez..BENİM DİNİM BANA, SENİN DİNİN SANA ! (Kafirun 6) Onun dini ona, benim dinim bana.
Evet oldukça konu dışına çıktınız, sözlerimi de bir güzel çarpıttınız.
Size fark etmez, başkasına fark eder.

Buna sığlık diyen, inancından dolayı yargılamakla itham edenler yargılıyor asıl düşünceleri.

Bence bu dusunceyle yaklasmakta pek etik degil, en azindan bana gore. Sizin dogrunuzun yanlis olmadığını nerden biliyoruz ? Adi ustunde sizin dogrunuz. Eger tastisilmaz bi dogru olsaydi herkes ona inanirdi degil mi
Bunu dusunerek beraber olacaginiza hic olmayın bence, ki cokta kırıcı bi yaklasim
haklısınız sanırım,birilerini değiştirmeye kalkmak çok da doğru olmaz etik değil,o halde inançlar önemli tabi.çocuklarınız olduğunda onları allah ı öğreterekmi büyütmek istiyorsunuz,ramazan geldiğinde beraber iftar sofraları mı kurmak istiyorsunuz ...vs .o zaman seçiminiz bu insandan yana olmamalı .ama bu yanlış anlaşılmasın çok iyi bir insan olabilir ,şu açıdan baktığımızda müslanım diyen bir çok insan da dedikodu yapıyor ,insnalara kötülük yapıyor ,yalan söylüyor vsvsvs kime göre neye göre müslüman ama allah ı inkar etmek daha farklı birşey burda sizin seçiminiz önemli

Evet oldukça konu dışına çıktınız, sözlerimi de bir güzel çarpıttınız.
Size fark etmez, başkasına fark eder.

Buna sığlık diyen, inancından dolayı yargılamakla itham edenler yargılıyor asıl düşünceleri.
Bana farketmez, baskasina farkeder..Bu kadar basit bana gore sakil ve sığ..Alintilayip muhalefet olan sizsiniz ogretmen hanim.. : ) sevgiler..

ben mevla inancı olan biri olarak onunla bu konuda büyük sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum. Ben hatta namaz kılan biriyle evleneyim beni de teşvik etsin isterken böyle biriyle maalesef sürmez gibi geliyor :( yaşım 26 :( boş yere vakit harcayacak yaşı geçtim :(

güzelim sen müslümansan ateist biri ile olamazsın, çünkü müslüman bir kadın ateist bir erkekle evlenemez, dinen yasak bu.
e evlilik olmayacaksa ne diye birlikte olasın ozaman....
bence sakın görüşme bile yarın, telefonda ifade et güzelce bence gitme.
din konusunda da acaba zamanla onu ikna edebilirmiyim diyede hiç düşünme bence, bunları gerçekten iyiliğin için diyorum şuan sana.....
ve bol bol dua et karşına iyi birinin çıkması için, anne baban sağ ise onlardan bu konu için dua iste, anne babanın duası evladına çok etkilidir, yada alim zatlardan dua iste çünkü benim kendi düşüncem alim zatların duaları bizlere göre daha etkili daha büyük genelde....
tabiki asıl karar senin, bunlar sadece benim düşüncelerim.....
hatta sana birde söz yazmak isterim:)
birazdan geliyor söz:);)

haklısınız sanırım,birilerini değiştirmeye kalkmak çok da doğru olmaz etik değil,o halde inançlar önemli tabi.çocuklarınız olduğunda onları allah ı öğreterekmi büyütmek istiyorsunuz,ramazan geldiğinde beraber iftar sofraları mı kurmak istiyorsunuz ...vs .o zaman seçiminiz bu insandan yana olmamalı .ama bu yanlış anlaşılmasın çok iyi bir insan olabilir ,şu açıdan baktığımızda müslanım diyen bir çok insan da dedikodu yapıyor ,insnalara kötülük yapıyor ,yalan söylüyor vsvsvs kime göre neye göre müslüman ama allah ı inkar etmek daha farklı birşey burda sizin seçiminiz önemli
Ben zaten ilerde çocuğum olursa ona tek bir din öğretmek, dayatmak istemiyorum. Herkesin az cok calisan bi aklı var, biz onlara elimizden geldigince kendi dinimizi ve oteki dinleri anlaticaz, gostericez ama gerisi bireyin kendine kalmis herkes kendi secimini yapmakta özgür. Ben atiyorum budist olurum eşim deist olur cocugum hristiyan olur benim için hiçbir mahsuru yok çünkü ben onlari dinleri icin sevmiyorum
Tabi bu benim düşüncem

ya ilişkiniz olsaydı başka bir yol sunacaktım ama yokmuş madem belki ilk günden bitirmek daha faydalı.

benim erkek arkadaşım da ateist idi. idi diyorum. hiçbir zaman ben ona inanması ya da inanmaması gibi bir şey söylemedim, kendimle ilgili de sadece "yağmur yağdığında edilen dualar kabul olur, umarım allah seni bana yazmıştır" gibi cümleler söylemişimdir.

lakin zaman geçtikçe aşkta biraz da acı çektikçe, sevdikçe... adama bir şeyler oldu.

leylayı ararken mevlayı bulmak var ya.

"inşallah" diyerek başladı, "hayırlısı" ile devam etti.
en son bugün, tam bugün "nikah kıydığımız gün imam nikahı da kıyalım" dedi
ben sevindim falan ama çok şaşırdım.

hala da şaşkınım. sırf paylaşmak için yazdım yani.
ilşkisi olsa nasıl bir yol sunacaktanız rica etsem yazabilir misiniz?

Ben tüm konuyu okumadim fakat konu sahibin üzerine gidiliyor gibi ve yalnis buldum.
Bende ateistim, bende açikçasi namaz kilan, oruç tutan biri ile evlenemezdim.
Ha bu benim namaza, oruca karsi geldigimden degil, fakat esimin yapmasini istemezdim.
Mesela en basit oruçta ben yesem, esim yemezse, rahatsiz oluyor insan.

Ondan dolayi konu sahibini anliyorum. Herkesin kendine göre kriterleri vardir ve ona göre partnerini seçir. Sadece flört olsun yada evlenmek için olsun, her insanin istedigi kisiyi seçmekte hakki var.

islam'a göre yasak böyle bir evlilik yapman. islam'daki siyasal kurallardan bir tanesi işte bu da, müslüman sayısı azalmasın artsın diye sevenler ayrılıyor maalesef... ateist olandan baskı görmezsin ama sen baskı yapacaksındır büyük ihtimalle. eger kendinin baskı yapayacagına eminsen evlendiginde sorun yaşayacagını zannetmem.

güzelim sen müslümansan ateist biri ile olamazsın, çünkü müslüman bir kadın ateist bir erkekle evlenemez, dinen yasak bu.
e evlilik olmayacaksa ne diye birlikte olasın ozaman....
bence sakın görüşme bile yarın, telefonda ifade et güzelce bence gitme.
din konusunda da acaba zamanla onu ikna edebilirmiyim diyede hiç düşünme bence, bunları gerçekten iyiliğin için diyorum şuan sana.....
ve bol bol dua et karşına iyi birinin çıkması için, anne baban sağ ise onlardan bu konu için dua iste, anne babanın duası evladına çok etkilidir, yada alim zatlardan dua iste çünkü benim kendi düşüncem alim zatların duaları bizlere göre daha etkili daha büyük genelde....
tabiki asıl karar senin, bunlar sadece benim düşüncelerim.....
hatta sana birde söz yazmak isterim:)
birazdan geliyor söz:);)

pardon ama ateistler kötü mü? ateistler vicdansız mı, ahlaksız mı, sevgisiz mi? neden ötekileştiriyorsunuz insanları? inancınız gereği müslüman biriyle evlenmeniz gerekir, tamam, ama böyle ötekileştiremezsiniz.

Evet imam kiydi nikahimizi.
Biz sonucta Allahin huzuzurunda nikahlandik.
Allahin huzurunda kiyilan her nikah gecerlidir onun icin birilerine danismama gerek yok.
Ama Allah kabul etmiyor boule bi evliligi yanlis mi blyrm diye tekrar okudum evet dogru yazmisim hatta
Hz.Ömer " müslüman bir erkek gayrimuslim bir kadınla evlenebilir.müslüman bir kadın gayrimuslim bir erkekle evlenemez." Demiştir sizde ufak bu araştırmayla bunu öğrenebilirsiniz
İmam da nasıl kıydı sastim doğrusu ...
tabi ki siz bilirsiniz ben görevimi yapıp uyarmak istedim
Belki de benim eksikliğim var imam kiyabildiginee göre

Son düzenleme:
pardon ama ateistler kötü mü? ateistler vicdansız mı, ahlaksız mı, sevgisiz mi? neden ötekileştiriyorsunuz insanları? inancınız gereği müslüman biriyle evlenmeniz gerekir, tamam, ama böyle ötekileştiremezsiniz.

herkes yaşamını nasıl yaşacağına kendi karar verir, bu bizim kararımız, o da sizin kararınız...
burada ötekileştirme gibi bir durum yokki.
burada şu kötüdür bu kötüdür denilen bir durumda yok ayrıca.

herkes yaşamını nasıl yaşacağına kendi karar verir, bu bizim kararımız, o da sizin kararınız...
burada ötekileştirme gibi bir durum yokki.
burada şu kötüdür bu kötüdür denilen bir durumda yok ayrıca.

alıntıda kırmızıyla işaretlediğim yerde öyle demişsiniz. "kendine göre biri" deseydiniz ötekileştirmezdiniz ama "iyi biri" deyince bu ötekileştirme oluyor... karar verme konusunda elbette herkes özgürdür, inanç konusunda da.

alıntıda kırmızıyla işaretlediğim yerde öyle demişsiniz. "kendine göre biri" deseydiniz ötekileştirmezdiniz ama "iyi biri" deyince bu ötekileştirme oluyor... karar verme konusunda elbette herkes özgürdür, inanç konusunda da.

orada iyi biri derken bahsi geçen ateist kişiyi kastetmedim ben, o ateist kişiyle dinen olamayacağı için artık karşısına çıkan yeni kişinin iyi birisi olması için dua istemesini söyledim, bu da gayet normal, çünkü herkes iyi kişilerle karşılaşmak ister hayatta. burada o ateist kişi için kötüdür tanımı yok!

Back
X