ateist miş :(

Coluga cocuga karismisiz.Bilmem kac senelik evliyiz..Aboo adam birden inanmaktan vazgecti..Ateist oldu..Napicaz?? Bosayacak miyiz adami : )

ben fetva verecek düzeyde biri değilim:)
onu fetva verecek kişilere sormak lazım.
ama gerçekten ateist oldu ise galiba boşanma olur, çünkü nikah düşer sanırsam.

Arkadaslar " musluman bir kadin musluman olmayan bir erkekle evlenemez " dite biz demiuoruz İslam da bu boyle ....
Kendi kendimize uydurmuyoruz yani ...
Acin okuyun cok mu zor ...
Kesin hukum bu iste
Yukarida da yazdim Hz.Ömer " musluman bir erkek musluman olmayan bir kadinla evlenebilir.musluman bir kadin musluman olmayan bir erkekle evlenemez." Demistir
Bunu biz kendimiz uyduruyormusuz gibi algilayan arkadaskar acsin okusun herseyi okuyonuz bunlari da arstirin bi zahmet ...

orada iyi biri derken bahsi geçen ateist kişiyi kastetmedim ben, o ateist kişiyle dinen olamayacağı için artık karşısına çıkan yeni kişinin iyi birisi olması için dua istemesini söyledim, bu da gayet normal, çünkü herkes iyi kişilerle karşılaşmak ister hayatta. burada o ateist kişi için kötüdür tanımı yok!

ateist olan kişiyi (ve bütün ateistleri) kastetmiyorsanız o halde ben sizi yanlış anlamışım. ama ben ilk okuduğumda o ateist kişiyi ve bütün ateistleri "kötü" olarak sıfatlandırdığınızı düşündüm. yanlış anladıysam özür dilerim. ama bu vesileyle birşey eklemek istiyorum bu konuda... eğer "iyi biri" değil de "senin inancına göre birisi", "senin aile yapına uygun birisi" gibi bir tanım olsaydı ilk okuduğum anda böyle yanlış anlamazdım. sizin de anlayacağınızı düşünüyorum ki bu ülkede "başka inanç"tan, hatta "başka ırktan" olan kişilere hep bir hoşgörüsüzlük ve bir önyargı ile yaklaşılıyor. bu forumda da binlerce üye var, bu da birçok farklı inanç, birçok farklı ırk vb. demek... o nedenle bu forumda bu tür konular yanlış anlaşılabiliyor... o nedenle hepimizin fikir belirtirken dikkatli ve empatiyle davranmamız lazım.

ateist olan kişiyi (ve bütün ateistleri) kastetmiyorsanız o halde ben sizi yanlış anlamışım. ama ben ilk okuduğumda o ateist kişiyi ve bütün ateistleri "kötü" olarak sıfatlandırdığınızı düşündüm. yanlış anladıysam özür dilerim. ama bu vesileyle birşey eklemek istiyorum bu konuda... eğer "iyi biri" değil de "senin inancına göre birisi", "senin aile yapına uygun birisi" gibi bir tanım olsaydı ilk okuduğum anda böyle yanlış anlamazdım. sizin de anlayacağınızı düşünüyorum ki bu ülkede "başka inanç"tan, hatta "başka ırktan" olan kişilere hep bir hoşgörüsüzlük ve bir önyargı ile yaklaşılıyor. bu forumda da binlerce üye var, bu da birçok farklı inanç, birçok farklı ırk vb. demek... o nedenle bu forumda bu tür konular yanlış anlaşılabiliyor... o nedenle hepimizin fikir belirtirken dikkatli ve empatiyle davranmamız lazım.

kibar birisiniz.
acikcasi bende kibar biriyim, oldukca saygilida bir insanimdir.
siz yanlis anlamissiniz, olayin ozu bu, ozur dilemenizede hic gerek yok lutfen.....
ve ben kimseye saygisizlik etmem sahsen, ne din farkliligindan ne de irk farkliligindan.
zaten irk ayrimi yoktur islamda, cunku hepimiz insaniz, hatasiz insan olmaz, hata olarak en basitinden dinlenmek yenilenmek icin uykuya muhtac yapisi olan bir varligiz biz insanlar....

ben mevla inancı olan biri olarak onunla bu konuda büyük sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum. Ben hatta namaz kılan biriyle evleneyim beni de teşvik etsin isterken böyle biriyle maalesef sürmez gibi geliyor :( yaşım 26 :( boş yere vakit harcayacak yaşı geçtim :(
namaz kılan dini bütün bir insanla evlenırsin, kışa cevırır yazını..senı anlamaz, belki şiddetti bıle olur..
bunu namaz kılan ınsanlar yapar demıyorum, bunu dersem düşünce yapımla çelişirim... benım anlatmak istediğim; herkesın adaletı, vicdanı beynındekı allaha göredır...kısacası, sırf ateist dıye böyle düşünme. önemlı olan bir insanın görüşü, inancı ne olursa olsun karsı tarafa saygı duymasıdır.
ve sen onunla daha bulusmadan anlayamazsın neyın ne oldugunu.
hee illa ki '' ateistse bitmiştir'' diyorsan bir şekilde görüşmeyeceksın.
ama bunu hak etmıyor dıyorsan görüşüp anlatacaksın durumu
dürüst olacaksın karsındakıne ;)

Yani insanlari inanis biçimlerine gore kategorilendirip nasil böyle birden kestirip atabiliyorsunuz anlamiyorum. Ya o cok temiz karakter sahibi ve sizi omur boyu mutlu edecek adamsa? Ama olmaz musluman olsun tastan olsun. Gerekirse kahrimdan oleyim ama musluman olsun. Bu bakis acisi ve kendinize getirdiginiz gereksiz kisitlamalar umarim sonra pisman etmez. Insani insan olarak ele almak lazim bu kategorilendirmeler bana cok acimasizca geliyor.

Ben problemli ilişkiler yaşadım ve yakın bir zamanda uzun ve sarsıntılı bir ilişkiyi zorda olsa bitirdim. Ama ne hikmetse hep olumsuz kişiler çıkıyor karşıma :(

Ben geçen yıl birinden özel mat dersi almıştım benden yaklaşık 5 yaş büyük. Yakışıklı hoş biri... Ara ara arkadaş olarak görüşüyorduk ve şu son zamanlarda bana karşı ilgisi olduğunu hissettim ve yanılmamışım beni tanımak istediğiini söyledi ve yarın buluşacağız. Fakat ben facebookta paylaşımlarından anladığım kadarıyla ateist kendisi. Herkesin inancına son derece saygılıyımdır ama ateist biriyle ileriyi düşünemem maalesef :( Şimdi yarın görüşmek için söz verdim görüşcem mecbur ama ona nasıl hayır diyeceğim :( senin inancın bu ben senle yapamam nasıl diyeceğim :( sizce bu nasıl söylenir :(
Istersen bide soyle dusun. O ateist ve senin inancli oldugunu basindan beri biliyor ama o dininle degil seninle ilgileniyor ve seni tanimak istiyor

Ben problemli ilişkiler yaşadım ve yakın bir zamanda uzun ve sarsıntılı bir ilişkiyi zorda olsa bitirdim. Ama ne hikmetse hep olumsuz kişiler çıkıyor karşıma :(

Ben geçen yıl birinden özel mat dersi almıştım benden yaklaşık 5 yaş büyük. Yakışıklı hoş biri... Ara ara arkadaş olarak görüşüyorduk ve şu son zamanlarda bana karşı ilgisi olduğunu hissettim ve yanılmamışım beni tanımak istediğiini söyledi ve yarın buluşacağız. Fakat ben facebookta paylaşımlarından anladığım kadarıyla ateist kendisi. Herkesin inancına son derece saygılıyımdır ama ateist biriyle ileriyi düşünemem maalesef :( Şimdi yarın görüşmek için söz verdim görüşcem mecbur ama ona nasıl hayır diyeceğim :( senin inancın bu ben senle yapamam nasıl diyeceğim :( sizce bu nasıl söylenir :(

cnm adam ate,istse sen de inancın var olmaz bu iş büyük herhalde. O yüzden hiç başlamamak gerek çünkü ilerde daha zor olur. Ve ayrıca bu sebepten dolayı istemediğini de ona açıkça söyle keyfine onu biırakmadıgını bilsin

bence bu olumsuz bi özellik değil sadece sana uymayan bi özellik, tanıdığım ateist, agnostik arkadaşlar gayet hümanist, saygılı, ılımlı insanlardı hep. Ama sana uymuyorsa direk söylemelisin, emin ol üzülmeyecektir, çünkü o da bireyerin düşüncelere saygısı olan, değiştirmeye çalışmayacak bir partneri tercih edecektir, onunda iyiliği için kesinlikle direk nedeniyle söylemelisin

İstediğini seçip secmemen sana bağlıdır. Kimse burada seni yargilayamaz. Kalkıp da zaten o saygilidir ateist olduğu icin, anlayislidir, merak etme denemez. Ateist birisini saygılı, muslumani da saygisiz anlayissiz mi yapiyoruz yani? Neyse
Kadin, kocasının dini uzeredir, bundan dolayı gayrimuslim bir erkekle evlenemez.
"Bir evrene farkli gözlerle bakıyoruz, ben her zaman ayni gozlerle bakabilecegim bir eş isterdim ve bu dusuncem de degismeyecek, kusura bakma". Dersin olur biter.
Dinsiz bir insanla bir musluman mumkun değil yapamaz...
Kararından vazgecme. Dogru olan cikacaktir, emin ol... ;-)

Bence bu dusunceyle yaklasmakta pek etik degil, en azindan bana gore. Sizin dogrunuzun yanlis olmadığını nerden biliyoruz ? Adi ustunde sizin dogrunuz. Eger tastisilmaz bi dogru olsaydi herkes ona inanirdi degil mi
Bunu dusunerek beraber olacaginiza hic olmayın bence, ki cokta kırıcı bi yaklasim

Hadi diyelim ben müslüman biriyle ilişki kurmaya karar verdim veya arkadaşlık. O da benim ateist olmamı önemsemedi. Bu ilişki bir ihtimal yürür fakat ne zaman bu arkadaş benim düşüncelerimi, kişiliğimi değiştirmeye kalkarsa işte o zaman görüşmeyi keserim ben.
Herkesin doğrusu kendine. Genelde çoğunluk olan kendi doğrularının kesin doğrular olduğunu düşünüyor ve diğerlerini değiştirerek iyilik yapacağını sanıyor ama o insanlar zaten bol bol kafa yorup kararını vermiş insanlar. Onları değiştirmeye çalışmak abes kaçar.

Son düzenleme:
Ateistlik diye bir şeye inanmıyorum. Her insanın inandığı birşey vardır. Atesit belki vicdanında nitelendirdiği bir tanrı olmaz ancak onlarda bilime ve ilime inanıyor. Bence gidip görüş sonuçta düşünen bir insansın. Düşünce ve endişelerinide rahatlıkla dile getirebilirsin.

Back
X