Kızlaaaaar doktordaydım bugün. Bakın ne anlatıcam;
Bir sene önce gözümde üveit diye bir illet başladı. Öyle bir illet ki, ataklar halinde gelebilen, atakların ne zaman olacağı kestirilmeyen, kalıcı görme kayıplarına sebep olabilen bir hastalık. Bu da kendi kendine olmayan vücutta gelişen başka bir hastalığın habercisiymiş, yani bu hastalığı önlemenin yolu buna sebep olan hastalığı bulmak sadece, o yüzden de araştırılması gerekiyormuş. Özellikle romatolojik rahatsızlıklar sebep olabiliyormuş.
Neyse her bir bölüme yolladılar beni Ege üniversitesinde haftalarca dolandım. Bir şey çıkmadı. Romatolojinin yaptırdığı tahlillerden biri pozitif çıktı sadece. Bu da ANA (anti nükleer antikor) pozitifliği diye geçen, aslında tek başına bir anlamı olmayan ek testler yapılması gereken bir durum. Ek bir sürü tahlil yapıldı, temiz çıktı. Doktor da bazen normal insanlarda da pozitif çıkabildiğini, herhangi bir duruma etkisi olmadığını falan söyledi. Ama yine de bir sene sonra testleri tekrarlayalım dedi.
Bugün doktorum tekrar kullandığın ilaç hastalık falan var mı diye sorarken aklıma geldi, bunu söyledim, kadın şok ‘Eee ANA pozitifliği düşük sebebi dedi’ tabii ben de şok

klomen verdi ayrıca coraspin başlamamız lazım dedi. Kimyasal gebeliğin nedeni, tutunamama sebebi buydu demek

kimyasala üzülmemiştim ama bunu duymak üzdü ☹