• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
evet cnm ne yazıki sadce 13 de çalışmam var başkada yok evet zamanı gelmişse olur değilmi yapack bişi yoık çok dua ettim 13 de yumurtlama olsun diye ama olmadıı ne yaplım kısmet artık

taf benimde dün acayip dercede sol göğüsüm acıdı sankii yanmış gibi dün bendede ağrılar vardı artık bekleyecğiz :(

dün göğsün acıdıysa 12. gün yumurtayı çatlattın demektir. 13. gün çalşma olduysa işe yarayabilir yumurtanın 24 saat ömrü var:26:

30bc44 Ovulation charts on FertilityFriend.com

ben 12. gün olduğunu düşündüğüm için 12. güne çektim çizgiyi FF 11. güne kesik çizgi yapmıştı girdiğim bilgilerden dolayı:26: 11. günün akşamından 13. günün akşamına kadar kasık ağrım oldu. dün akaşm yani 13. günün akşamında da göğüs uçlarım hafiften acımaya başladı kürtajdan sonra (10 aralıkta olmuştum) ilk defa bu acıyı hissettim:97:

hadı hayırlısı yenı bı bekleme surecı daha
ınsallah sonucu guzel olur

dün göğsün acıdıysa 12. gün yumurtayı çatlattın demektir. 13. gün çalşma olduysa işe yarayabilir yumurtanın 24 saat ömrü var:26:

canım sen ilk hamilleğinde göğüs uçlarınmı yumurtlam döneminde sızlamıştı yani göğüs ucu sızlayınca yumurtanın çatlamsınamı işeret buda önemli bir bilgi buradaki kızlar için:59:

kızlar inşallah son tablolarınız olsun bu tablolar:nazar::nazar:

Günaydın kızlar. Nasılsınız? Ben kötü bir gece geçirdim. Baş ağrısı ve mide ağrısıyla uyandım. Sabaha kadar da sürdü ve hala da devam ediyor azar azar. Bugün 2.kan testimi yaptıracağım. Umarım değerim sağlıklı bir şekilde artmıştır. Dualarınızı bekliyorum.

canım vucudun teki veriyordur bebeğin gelişimine hazırlık yapıyordur bende hiç belirti yok hala çok korkuyorum en azından kasık baması olsa ara ara diyorum çok üzüldüm sinirlendim bi sancı gürdü hastaneye koştum herşey yolundaydı gece sabaha kadar uyuyorum hiç ne sağa sola dönerken ne birşey hiç hissedemiyorum bebeğimi sadece göğsümün ucu acıyordu yumurtlmadan beri o var başka bişey yok inşallah değerin artar bebişin sağlıklı gelişir kucaklrımıza alırız bütün hamişlerimiz ve ben :nazar::nazar::nazar:

:71:

günaydın kızlar:3:

dün kontrolüm vardı bebeğim gayet ii gözüküodu kocaman olmuş inş hep böyle gider :49: 12. haftaya kadar haftada 2 kere gidicem kontrole

maşallah cnm benim hep böyle gitsin inşallah :nazar::nazar::nazar:

ben 12. gün olduğunu düşündüğüm için 12. güne çektim çizgiyi FF 11. güne kesik çizgi yapmıştı girdiğim bilgilerden dolayı:26: 11. günün akşamından 13. günün akşamına kadar kasık ağrım oldu. dün akaşm yani 13. günün akşamında da göğüs uçlarım hafiften acımaya başladı kürtajdan sonra (10 aralıkta olmuştum) ilk defa bu acıyı hissettim:97:

ayyy tafcım dilerim bu ay hamile kalıırsın sağlığıyla benimde yumurtlama günümde çok ağrılarım oldu ilk defa çok fazla ağrım oldu yumurtlarken ve yumurtlamadanhemen sonra hafif hafif aa belli bir şekilde göğüs uçlarım acımıştı ve hamileyim inşallah sende hamile klırsın bu ay :nazar::nazar:

herkese slm.kaç gündür sabit olan ateş arttı bu sabah.bugün ki tablom...

canım inşallah ateşiniz hiç düşmez ve son tablolarınız olur inşallah aminnn:nazar::nazar:

herkese gunaydinlar deryacim resmen kiskaniyorum seni ya ne guzel haftada 2 kere gidiyorsun. dun benim mahalle hekimligini aradim bana hastane randevu gunumu soyleyeceklerdi. Bu isle ilgilenen hemsire yokmus gelmemis diye baska hemsire soylemedi bana . bende benim daha once gittiigim doktoru aradim ozel olan oda carsambadan once gelme dedi . yaaaa bende bebisimi gormek istiyrum artik icim pirpir bekliyorum.

ahh canım benim çok iyi anlıyorum seni ama keşke riskim olmasaydı da ayda bir gitseydim bende doktora hiç düşünmeden, acaba kalbi atıomu, yaşıyormu, yaşamıyormu, ne oldu acaba diye kendime sorduğum sorular mahvediyor beni :59:tabi görmemekte çok kötü merak ediyor insan, görürsün inş sende bebeğini en kısa zamanda canım :16:

Son düzenleme:

inş hayırlıdır bu belirti canımda bu ay hamiş kalıp aramıza katılırsın :49:

gunde kac tane ıcıyorsun oekı ve daha once kullandın mı catlatma ıgnesı yapacak mı
ben gunde 2 doz o kıst yapınca da 1 kere de gunde 1 doz kullanmıstım
ama o zaman atesımı olcmedım de bırden fazla yumurta olusacagı ıcın hepsı kıst olmaz catlayanda olur o yuzden de atesını cok etkılemez sanırım
ınsallah sende hıc kıst olmaz
ben yumurtladıgım halde verınce ters etkı yapmıstı cunku

gunaydın canım ee senın cıızgı gelır 18 e masallah cok ıyı yukselmıs

ne guzel devam edıyo atesın
benım vucut ısım dusuk demekkı hep
1 kere 36.8 ı gordum o da o gun hastaydım

bence hcg katlandı bebegınde sana varlıgını gosterıyor hıc merak etmeee

calısmaların altta gorunuyor onları da ısratelesen gorsek daha guzel olur aslında
12 de olduysa 9-10-11-12-13 bunlarınhepsıne sans verıyor alttakı tabloda ff
tabı en ıyısını Rabbım bılır
zamanı geldıyse olmustur sen takma kafana

aynen canım benim de yumurtlama sorunum yok buna rağmen verdi.ilk kez kullandım günde bir tane içtim,iğneye gerek yok dedi.takib atmiycekmisiniz dedim hayır hiç gerek yok dedi anlamadım gitti.
ilacı iç sonra beklemeye geçecez dedi.onlar için ne kadar kolay değil mi.

umarım bendede ters etki yapmaz.kist riskini söyledi zaten o yüzden çok korkuyorum..

hakkında hayırlısı tatlım.inş bu ay güzel haberi verirsin bize..

canım sen ilk hamilleğinde göğüs uçlarınmı yumurtlam döneminde sızlamıştı yani göğüs ucu sızlayınca yumurtanın çatlamsınamı işeret buda önemli bir bilgi buradaki kızlar için:59:

benim hamileliğimden önce göğsüm yumurtlamadan sonra şişmeye başlayıp göğüs uçlarım acırdı ama bazen yumurtlamadan hemen sonra bazen de adete 2 gün kala. hamile kaldığım zaman adet günüme 2 gün kala filan şişip acımaya başlamıştı. ben de adet günümden önceki gece yaptığım idrar testinde anlamıştım hamile olduğumu:97: ve hamileliğim 10 hafta sürdü hamileliğim boyunca göğsüm acayip şişti ve uçları fena acıyordu. kürtaj oldum uyandım göğüs acım kalmamıştı ve ondan sonra da 3 kere adet oldum hiç göğüs acısı hissetmemiştim:59: hormonlarım demekki bu ay düzene giriyor gerçi bu sefer de erken yumurtladım 12. gün erken benim için:26: yumurtam kaliteli olmayabilir o yüzden bakalım nasıl olacak bekleyip göreceğim progestan kullanmayacağım (daha önce hiç kullanmadım progestan) geçen ay düşünmüştüm kullanmayı ama çok grip olmuştum o yüzden kullanmamıştım. bakalım bu ay da kullanmayacağım oluruna bırakıyorum. hakkımda hayırlısı olsun :68:

aynen canım benim de yumurtlama sorunum yok buna rağmen verdi.ilk kez kullandım günde bir tane içtim,iğneye gerek yok dedi.takib atmiycekmisiniz dedim hayır hiç gerek yok dedi anlamadım gitti.
ilacı iç sonra beklemeye geçecez dedi.onlar için ne kadar kolay değil mi.

umarım bendede ters etki yapmaz.kist riskini söyledi zaten o yüzden çok korkuyorum..

valla bende ılk 2 doz kullandıgım butun dengem altust oldu aonrakı ay dkh kullanmak zorunda kaldım
catlatma da yapmadı cok fazla yumruta var cogul gebelık rıskı olur dıye

ıkıncıde 1 doz catlatma ıgnesıyle bıle 7 tane kocaman yumurtam vardı catlamayanlar kıst oldu 45mm
yıne dkh kullan dedı
nefret edıom dkh bende kullanmadım sogan suyu ıctım
bı daha kı ay gıttıgımde yoktu kıstım

sınır oluyorum doktorlar bazen cıdden cok umursamaz davranıyor

benim hamileliğimden önce göğsüm yumurtlamadan sonra şişmeye başlayıp göğüs uçlarım acırdı ama bazen yumurtlamadan hemen sonra bazen de adete 2 gün kala. hamile kaldığım zaman adet günüme 2 gün kala filan şişip acımaya başlamıştı. ben de adet günümden önceki gece yaptığım idrar testinde anlamıştım hamile olduğumu:97: ve hamileliğim 10 hafta sürdü hamileliğim boyunca göğsüm acayip şişti ve uçları fena acıyordu. kürtaj oldum uyandım göğüs acım kalmamıştı ve ondan sonra da 3 kere adet oldum hiç göğüs acısı hissetmemiştim:59: hormonlarım demekki bu ay düzene giriyor gerçi bu sefer de erken yumurtladım 12. gün erken benim için:26: yumurtam kaliteli olmayabilir o yüzden bakalım nasıl olacak bekleyip göreceğim progestan kullanmayacağım (daha önce hiç kullanmadım progestan) geçen ay düşünmüştüm kullanmayı ama çok grip olmuştum o yüzden kullanmamıştım. bakalım bu ay da kullanmayacağım oluruna bırakıyorum. hakkımda hayırlısı olsun :68:

biliyorum hikayeni taf okuyordum seni çok geçmiş olsun canım ben 28 günde adet oluyorum yani 27 biitimi 28 ci gün muhakka adet olurum 12.ci gün ikimzdede çatlma var ise bu 12 ci gün yumurtanın kalitesiz oluşunu nerden anlıyoruz yani işe yaramayn bir yumurtamı garip bu kafamı karıştırdı:44:

tafcım sen burdayken bi bakarmısın tabloma.bugun bi anda ateşim yükseldi de.
3417da Ovulation charts on FertilityFriend.com

18. gün yumurtan çatlamış selinacığım gözün aydın umarım o günlerde çalışman vardır. maşallah ateşin de çok güzel yükselmiş:nazar: 32 veya 33. gün adet günün oluyor bu durumda 31. gün ateşin düşüşe geçmeden devam ederse hamilesin diyebilirimz bekleyip göreceğiz. yarınki ateşine göre FF çizgiyi çeker:68:

biliyorum hikayeni taf okuyordum seni çok geçmiş olsun canım ben 28 günde adet oluyorum yani 27 biitimi 28 ci gün muhakka adet olurum 12.ci gün ikimzdede çatlma var ise bu 12 ci gün yumurtanın kalitesiz oluşunu nerden anlıyoruz yani işe yaramayn bir yumurtamı garip bu kafamı karıştırdı:44:

işe yaramamasından değil de ne bileyim tam olgunlaşamadan mı çatladı diye düşünüyorumben kendi adıma ama sürekli 26 günde bir adet olan arkadaşım da var benim 2 hafta önce bebeğini kucağına aldı:nazar: yani kaliteli olup olmadığını bilemem tabi ben ama acaba kaliteli mi sorusu geliyor aklıma:44: neyse luteal fazımdan anlayacağım artık kısa sürerse kaliteli değil demektir. çünkü önceki ay çok geç yumurtam çatlamıştı doktor kaliteli değil demişti ve luteal fazım 2 gün dah akısa sürmüştü.:97:

işe yaramamasından değil de ne bileyim tam olgunlaşamadan mı çatladı diye düşünüyorumben kendi adıma ama sürekli 26 günde bir adet olan arkadaşım da var benim 2 hafta önce bebeğini kucağına aldı:nazar: yani kaliteli olup olmadığını bilemem tabi ben ama acaba kaliteli mi sorusu geliyor aklıma:44: neyse luteal fazımdan anlayacağım artık kısa sürerse kaliteli değil demektir. çünkü önceki ay çok geç yumurtam çatlamıştı doktor kaliteli değil demişti ve luteal fazım 2 gün dah akısa sürmüştü.:97:

maşallhh ansiklopedi gibisn :nazar::nazar::nazar: canım sen kafana takma kalitelimi kalitesimi diye bunu rabbim bilir lutel faz ne demek senden güzel şeyler öğreniyoruz bence şuan hormonların yerli yerine oturmuşken sıkıntı yapma malum stresde çok büyük etken benim geçen ayda 12 sinde çatlamıştı yumurtam ama yine 28 günde adet oldum

Toplam 4 kullanıcı konuyu okuyor. (3 üye ve 1 ziyaretçi)

serpil02507+,nuray0606+,umutluyum1,
nuraycım hoşgeldin cnm

ee kızlar bısey sorucam o zaman
benımde hep 16-17 de catlıyo yumurtam ama hıc 28 gunu gecmez benımde adetım
bunu luteal fazımın kısa oldugunu mu gosterıyor
ole oluncada daha rahım tam hazırlanmadıgı ıcın yerlesemıyomu acab :44:

ee kızlar bısey sorucam o zaman
benımde hep 16-17 de catlıyo yumurtam ama hıc 28 gunu gecmez benımde adetım
bunu luteal fazımın kısa oldugunu mu gosterıyor
ole oluncada daha rahım tam hazırlanmadıgı ıcın yerlesemıyomu acab :44:

luteral fazın 12 günmü sürüyor ozaman senin canım :38:bak benimde bu ay 12.günde yumurtam çatladı sanırsam benim aşılamada bile 14.günde oldu normal takiplerimde 23.günde bile çatlamam oldu luteral fazım hiçbir zman aynı dönemde olmadı sadece son 3 aydır 16 gün sürdü bence düzenli olması güzel bşey arkadaşım hep aynı düzendesin çünkü hakkında hayırlısı olur inş bu son takibin olur

Teşekkür ederim kızlar dualarınız ve desteğiniz için. Kan verip geldim. Aslında sonucumu alıp dönecektim. Hava çok güzel. Tahlili yaptırıp sonucu beklerken biraz gezeyim dedim ve sabahtan beri hafif hafif yoklayan mide bulantısı birden gelmesin mi!? Herkesin içinde napacağımı şaşırdım. Çok korktum. Hemen bir taksiye atlayıp eve geldim. Eve zor yetiştim. Elim ayağım titriyor şimdi. Başım da çok şiddetli ağrıyor. Sonucumu almadım ama bunlar Bhcg değerimin arttığını gösteriyor galiba. Allah'ım hepimize yardım etsin. Sağlıklı bebişler versin ve bize de sağlık versin Rabbim. Dua ile kıızlar... Sonucumu alınca yazacağım inşallah.

Back
X