Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ecrin87, post: 37783974, member: 187140"]bende bildiğim 6 senedir pkoluyum hala yenemedim malesef :KK43:[/QUOTE]
Doktor bana mmetformin verdi şeker ilacı umarım işe yarar. İlaçtan önce de yumurtluyordum şükür ama geç genelde 20 24. Günler arası olurdu son ay 33 te yumurtlamıştım :( Allah yardımcımız olsun şükret senin döngün kısa. Allah inş hepimize hayırlı evlatlar nasip eder.

bende bildiğim 6 senedir pkoluyum hala yenemedim malesef :KK43:
Doktor bana mmetformin verdi şeker ilacı umarım işe yarar. İlaçtan önce de yumurtluyordum şükür ama geç genelde 20 24. Günler arası olurdu son ay 33 te yumurtlamıştım Allah yardımcımız olsun şükret senin döngün kısa. Allah inş hepimize hayıelı evlatlar nasip eder.

ecrin87, post: 37783974, member: 187140"]bende bildiğim 6 senedir pkoluyum hala yenemedim malesef :KK43:
Doktor bana mmetformin verdi şeker ilacı umarım işe yarar. İlaçtan önce de yumurtluyordum şükür ama geç genelde 20 24. Günler arası olurdu son ay 33 te yumurtlamıştım :KK43: Allah yardımcımız olsun şükret senin döngün kısa. Allah inş hepimize hayırlı evlatlar nasip eder.[/QUOTE]
canım benim döngümde uzun ama şu 3-4 aydır iyi gidiyor maşallah :) normal 40-50 günü bukurdu adet olmam yumurtladığımı anlamazdım ama bu aralar iyi şükür .bide bende klomen yumurta gelişmemişti bende glukofen kullanıyordum ama titrettiyor fiye bıtakmıştım şimdi devam ediyorum geçen ay çok iyi yumurtladım ovulasyonda çift çizgiyi yakaladım bu ay baakalım nolcak allah yardımcımız olsun :)

AMİN canım saol inan sırf bebeğimi düşünerek işe geliyorum kendimi düşünseydim çoktan ayrılırdım inş dayanabildiğim yere kadar devam edicem inş :)

geçmiş olsun canım allaal doğum yapınca ne değişti ki ? ay cutem ben sinir oldum seni düşünemiyorum bir daha yaparsa hakla bence !!

amin canım hayırlı cumalar ....

amin canım hepimize :) aynen sadece kuzuma kıyamadığım için direniyorum birde ona bişey olacak die de endişeleniyorum karmaşık duygular içerisindeyim Allah hepimize sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin inş...

bu kasılma olayını hala anlayamadım bende mi anormallik var ? :KK43:
bende şöyle oluyor ;
özellikle akşamları göbek deliğimin etrafı karnım fln taş gibi oluyor kızım baş aşağı ve sürekli sağ tarafımda ayakları sağ kaburgamı acıtıyor ittiriyor içim fena oluo bende böyle şeyler yaşıyorum kasılma dediğiniz karnının taş gibi gerilmesi mi canlar ?
Aynen cnm. Kasilma o

Azeri. Yasin neyi sevmezse icine biraz anne sutu ekle

dr dan geldim şükür gidebildim dr uma...oglani büyütmüşsun diyor. maşallah yüzünü gösterdi hocam tombis degilmi dedim evet tombis bi bebek dur bi kilosuna bakalım dedi 1400 gr haftasiyka uyumlu.suyum biraz fazlaymis cok degil şekerden supheleniyoruz bu durumda ama yaptirmissin sıkıntı yok. takip edicez dedi.sag.bobregim de büyüme devam ediyor ciddi boyutta değilmiş henüz ins sıkıntısiz atlatirim.

Doktor bana mmetformin verdi şeker ilacı umarım işe yarar. İlaçtan önce de yumurtluyordum şükür ama geç genelde 20 24. Günler arası olurdu son ay 33 te yumurtlamıştım :KK43: Allah yardımcımız olsun şükret senin döngün kısa. Allah inş hepimize hayırlı evlatlar nasip eder.
canım benim döngümde uzun ama şu 3-4 aydır iyi gidiyor maşallah :) normal 40-50 günü bukurdu adet olmam yumurtladığımı anlamazdım ama bu aralar iyi şükür .bide bende klomen yumurta gelişmemişti bende glukofen kullanıyordum ama titrettiyor fiye bıtakmıştım şimdi devam ediyorum geçen ay çok iyi yumurtladım ovulasyonda çift çizgiyi yakaladım bu ay baakalım nolcak allah yardımcımız olsun :)[/QUOTE]

Senin glukofenlemi düzene girdi? ilaçla birlikte kistlerinde azalma var mı? Bende yeni başladım 2gün oldu. Ama bu ilacı 6ay kullanabiliyormuşuz. Gebelik elde edilmezse yumurta takibi dedi doktor. Eşin gitti mi sperm testine? Ben ikna edemiyorum :( Allah yardımcımız olsun.

cute canim asi olmus rüzgâr oyy nasıl da cani acimistir kuzumun...oyle hemşireye... densiz kendini bi halt saniyo bilgili olsan bilmislik yapiyo bilmesen cahil der böylesine yaranilmaz lafini verip oturtucan.

oyy canlarım çoook yorgunum ev aldi başını gidiyor bas edemiyorum daginikligiyla.allahim yardım et.cok canim sıkılıyor temiz olsun diyorum bi elimi çekiyorum tamam alıyor başını gidiyor.

dr dan geldim şükür gidebildim dr uma...oglani büyütmüşsun diyor. maşallah yüzünü gösterdi hocam tombis degilmi dedim evet tombis bi bebek dur bi kilosuna bakalım dedi 1400 gr haftasiyka uyumlu.suyum biraz fazlaymis cok degil şekerden supheleniyoruz bu durumda ama yaptirmissin sıkıntı yok. takip edicez dedi.sag.bobregim de büyüme devam ediyor ciddi boyutta değilmiş henüz ins sıkıntısiz atlatirim.

maşallah canım paşana :nazar::nazar: sevindim sıkıntı yokmuş :) inş böyle devam eder canım

Masallah size.

cute canim asi olmus rüzgâr oyy nasıl da cani acimistir kuzumun...oyle hemşireye... densiz kendini bi halt saniyo bilgili olsan bilmislik yapiyo bilmesen cahil der böylesine yaranilmaz lafini verip oturtucan.

oyy canlarım çoook yorgunum ev aldi başını gidiyor bas edemiyorum daginikligiyla.allahim yardım et.cok canim sıkılıyor temiz olsun diyorum bi elimi çekiyorum tamam alıyor başını gidiyor.
Saol cnm.
O ev konusu artik hic duzelmeyecek cnm. Gittikce siddeti artacak. O nedenle simdiden psikolojini hazirla ;)

canım benim döngümde uzun ama şu 3-4 aydır iyi gidiyor maşallah :) normal 40-50 günü bukurdu adet olmam yumurtladığımı anlamazdım ama bu aralar iyi şükür .bide bende klomen yumurta gelişmemişti bende glukofen kullanıyordum ama titrettiyor fiye bıtakmıştım şimdi devam ediyorum geçen ay çok iyi yumurtladım ovulasyonda çift çizgiyi yakaladım bu ay baakalım nolcak allah yardımcımız olsun :)

Senin glukofenlemi düzene girdi? ilaçla birlikte kistlerinde azalma var mı? Bende yeni başladım 2gün oldu. Ama bu ilacı 6ay kullanabiliyormuşuz. Gebelik elde edilmezse yumurta takibi dedi doktor. Eşin gitti mi sperm testine? Ben ikna edemiyorum :KK43: Allah yardımcımız olsun.[/QUOTE]
canım ben 2sene önce kullandım 6-8 ay arası sonra bıraktım eşimin değerleri kötüydü amelıyta oldu varkosel sonra düzeldi ama 2kez tüp yaptırdık olmadı şuan değerleri ne durumda bilmiyorum bende ikna edemedim doktora gitmeye ama keçiboynuzu yediriyorum bende 2 gün önce tekrar başaldım glukofene bakalım sonuç nolcak 2 ay öncede soğan kürü yaptım

Saolun kizlar.

Azeri yorumuna cok guldum :KK66: ona bakarsa bazi ay 30 bazi ay 31 cekiyr. O zaman da 15inden 15ine olmaz :KK66: bunu deyip bozardim kadini ama elinde oglumun cani var. Acitmasin diye sustum.

Pinar bilemiyrm cnm. Nasil degistiriliyr vs.. ama boyle giderse degistiririm cnm. Her gidisimde sinirim bozuluyr cunku. Ben gebeyken cok iyiydi. Superdi. Bi dogurdum cins oldu kadin. Ben de anlamadim.
kuzucuğun canı daha önemli tabi ama insanın moralini bozmaya hakları yok. sen onu doktoruna bir danış canım.
Buarada senin hickiran kuzunu yerim.

Canim. Daha once yazdiysan ve ben atladiysam kusuruma bakma. Bebegin ismi belli miydi? Ben unuttum mu yoksa sen daha yazmamis miydin? Doguma az kaldi. Artik ismiyle hitap etsek kuzucuga :KK66:
yok canım yazmadım. ismi Ali Yaman olacak:)
AMİN canım saol inan sırf bebeğimi düşünerek işe geliyorum kendimi düşünseydim çoktan ayrılırdım inş dayanabildiğim yere kadar devam edicem inş :)

geçmiş olsun canım allaal doğum yapınca ne değişti ki ? ay cutem ben sinir oldum seni düşünemiyorum bir daha yaparsa hakla bence !!

amin canım hayırlı cumalar ....

amin canım hepimize :) aynen sadece kuzuma kıyamadığım için direniyorum birde ona bişey olacak die de endişeleniyorum karmaşık duygular içerisindeyim Allah hepimize sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin inş...

bu kasılma olayını hala anlayamadım bende mi anormallik var ? :KK43:
bende şöyle oluyor ;
özellikle akşamları göbek deliğimin etrafı karnım fln taş gibi oluyor kızım baş aşağı ve sürekli sağ tarafımda ayakları sağ kaburgamı acıtıyor ittiriyor içim fena oluo bende böyle şeyler yaşıyorum kasılma dediğiniz karnının taş gibi gerilmesi mi canlar ?
ben de aynı duygular içerisindeyim canım. inşallah atlatırız bu zorlu dönemi.
bu arada kasılma dediğin gibi karnının tamamının taş gibi olması.
maaşallah canım. umarım böbrek ve su sorun çıkarmaz. böyle güzel güzel devam et :)

tşkr ederim canım
hani leslienin hızlı yaptığı yerleri ben yavaş yavaş yapayım olmaz mı??
bugun kontrolüm var gidince dr a sorayım bakalım ne diyecek tabi leslie bacıyı tanıyorsa :)))
canım yavaş yaparsan olabilir ama bence de dr a sor sen
kızlar günaydın nasılsınız ?
ben iyim şükür ama artık işe gelmeye tahammül edemiyorum sabah 6 da kalkıyorum 7 de evden çıkıyorum servise yürüyorum 50 dk dolanıyorum langur lungur işe geliyorum.. gece uykuları zaten paramparça halim kalmadı artık :KK43:
ayın 24 ünde kontrolüm var dayanırmıyım bilemiyorum...
sizler iyisinizdir inş geçmişe bile bakamadım kusura bakmayın arkadaşlar ... :KK43:
canım Allah kolaylık versin
Gunaydin. Biz bu sabah 6.ay asilarimizi olduk. Cok agladi kuzum. Umarim guzel gecer gunumuz ates yapiyrmys cunku

Buarada o hemsiresini de sinir oldum. Ukala ya. Bir gorseniz artisligini. Beni cahil anne saniyr herhalde. Kendi asi karti verdi, bendekine zimbalamami istedi. Simdi de diyrki bu kafa karistiryr niye yaptin. Sen istedin diye anlatacagim offf tamam cute sana bisi demedim deyip lafi agzima tikiyr.

Her ayin 15.inde asisi. Bu ay 15i cumartesi diye 17sin yazmis. Ben de bugun kan vermeye gittim, dr.a sordum bisi olur mu bugun yapilsa diye tanam dedi. Hemsireye dedim "olmaz. Biz ona gore hesapliyrz tam 2 ay olmali arasi. 4 ay asisi dimi" diyr... cins ya dr dedi ve 6.ay asisi dedim. Neyse bakalim bi diyr. Ya ne saniyr kendini acaba. Bu kacinci ters davranmasi bana. Sinirimi bozuyr. Esim de sahit. O da diyr ters davraniyr diye. Sirf cocuguma kotu davranmasin diye susuyrm ama birgun fena patlayacagim.
oyy kıyamam inşaallah ateşlenmez

canım şikayet edebilirsin halk sağlığı müdürlüğüne ya da aile hekimini değiştirme hakkın var bu durumda otomatik olarak ebende değişiyor, haddini bildir şikayetler dikkate alınıyor
sagol canım ben bi araştırayım ablanda işe yaradı mı :)
canım ablama çok şey denendi onun durumu farklıydı
kızlar buda benim ateş tablom :)
http://www.fertilityfriend.com/home/53ede5
ateş tablosuna göre ayın 20-21-22 yeşil çerçeve içinde yani öngörülen bereketli günlermiş.
23 fıstık yeşili çerçeve olmuş oda olası yumurtlama günüymüş yani adetin 14-15-16-17 günleri önemli :) bakalım ovulasyon testin de ne gösterecek
hadi bakalım bereketli günlerde gelsin bebiş:)
evet canım takip et mutlaka, kasılma önemli. cute un notlarına baktım da günde 7-8 defa olursa normal diyor.
ece kolay doğum yaptım deyince cesaret geldi bana heyecan falan yoktu çok isterdim ama yaklaştıkça panik atak ağır bastı. dediğin gibi hangisinde iyi olacaksak o olur inşallah.
hıçkırık ciğerlerinin geliştiğinin göstergesiymiş ama bitirdi beni yaaa:KK70::KK70:hele ders zamanına denk gelirse odaklanıp çocuklara konuyu anlatamıyorum. o kadar güçlü hıçkırıyor ki ben de sarsılıyorum :KK70::KK70:

ay sabah kalkmak işkence gerçekten canım. allah kolaylık versin. dayanabildiğin kadar dayan bebişinle geçirirsin zamanını canım. ama çokk zorluyorsa da direnme ayrıl.
ben bu sene öğleci oldum. uykumu alıp gittiğim için okula o kadar zorlanmıyorum. sadece çok konuşmaktan nefesim kesiliyor. uzun süre derin nefes almakta zorlanıyorum ama idare ediyorum, doğum sonrası için yani...

evet canım, yapamayacağım bir şeyde kendimi zorlamam mantıksız olacak. inşallah hepimiz için hayırlı doğum olur canım sağ ol.

oyy kıyamam kuzuma, geçmiş olsun onaa, inşallah rahat geçirirsiniz bu günü canım.
hemşireler ve doktorlar maalesef hastalara fazla artist davranıyor. her şeyi ben bilirim havasındalar. karşılarını biraz bilgili araştırmacı insanlar çıkınca tersleyip susturuyorlar. çok sinir bozucu gerçekten. bir daha terslerse değiştirirsin canım, değişiklik yapılamıyor mu?

günaydın sana da hayırlı cumalar canım.
canım bilemiyorum sancım var sürekli korkuyorum dr a gidicem de olumsuz bir şey der diye kaçıyorum tabi ki saçmalıyorum

hıçkırması çok güzel dün hıçkırıyordu görümceme dokundurttum nasıl gülüyor kv de aaa hıçkırıyor demek benimkilerde hopluyordu ben bilmiyordum hıçkırık olduğunu diyor

bu halde ders anlatmakta zor olur canım

maşaallah oğluna canım sevindim gidebilmene

Kızlar bu böbrek işi nasıl belirti veriyor, afff kaç gündür sancım var benim belimden kasığıma vuruyor böbrekten şüpheleniyorum dr idrar istedi veremedim bir türlü, kasılma sancı özellikle geceleri korkuyorum ben niye böyle acemilik yaşıyorsam:rolleyes:

Eltimden haber, bebek daha kilo almamış 150 gr almış dr çok az demiş, heralde yalnızken vermiyor mamayı

Kv me bağırmıştı ya kaynım fırçalamış hem de çok fena, sen nasıl anneme bağırırsın öyle senin için ne yapacağını şaşırıyor her işini yapıyor ben senin ailene saygısızlık yaptım mı hiç sen böyle karşılık veriyorsun falan demiş, bu hemen ağlıyormuş her şeye, kaynım söylemiş anneme yani her şeye ağlıyor şimdi de bunu çıkardı diye

Gece sabaha kadar ağlamış kp duymuş hep kaynım eltime bağırmış sürekli çünkü bebek ağlıyor hanım oturuyor!!!

Kv gitmiyordu hiç gitsede yapmıyor işini artık, sabah inmiş kadın hasta hasta yine bu hanım uyumuş annemde bebeğe bakmış

Birde bunun babası kardeşleri çok sigara içer öyle ki benim ev en üstte onlar birinci katta bütün koku bizim eve çıkıyor anlayın siz!! Kaynımda babasına baba bebeğin yanında sigara içmeyin elinizi yıkayın öpmekte yok dr dedi demiş, bu eltide ağlamış sen babama niye öyle dedin diye:KK57::KK57:

Hıım birde :) annesi çekti gitti kadın bir gün zor duruyor hemen eve kaçıyor gezmeye gidiyor,annem kalacak annem kalacak diyordu anneside kendi keyfinde

canım etmedim ama çok sık oluyor eğilip kalksam az iş yapsam hemen kasılıyor bugün sayıyım en iyisi

amin canım

ayy canım bu halde nasıl baş ediyorsun yatılı misafirle Allah kolaylık versin

sorma canım hala çekiyorum acısını:KK43:

canım leslie zor olur koşu bandı daha iyi

canım çookk eskiden ablama yapmışlardı sanki tam bilmiyorum ama

maşaallah kuzuna, canım önemli olan doğumda kendini güvende mutlu hissetmen sen kendini biliyorsun sezaryansa sezaryan anne kuzu iyi olun:)

maşaallah

bütün ölçümler olmalı

canım senin bu hastaneyle işin var, normal o ağrıla

hadi bakalım iyi olmuş

değişiklik iyidir güle güle kullan

benimkide aynı canım hıçkırıp duruyor ama üzülme büyüdüğünün göstergesiymiş

canım çok saçma ama sen istediğin an ulaşabileceğin bir dr bul kendine, benim durumu görüyorsun ortadayım
Gule gule kullan cnm :KK66:

sağolun kızlar
eşim farketmedi bile :KK48:
saçlarım koyu kahveydi çikolata kahve yaptım
eee aynısı olmuş dedi :63:

canım etmedim ama çok sık oluyor eğilip kalksam az iş yapsam hemen kasılıyor bugün sayıyım en iyisi

amin canım

ayy canım bu halde nasıl baş ediyorsun yatılı misafirle Allah kolaylık versin

sorma canım hala çekiyorum acısını:KK43:

canım leslie zor olur koşu bandı daha iyi

canım çookk eskiden ablama yapmışlardı sanki tam bilmiyorum ama

maşaallah kuzuna, canım önemli olan doğumda kendini güvende mutlu hissetmen sen kendini biliyorsun sezaryansa sezaryan anne kuzu iyi olun:)

maşaallah

bütün ölçümler olmalı

canım senin bu hastaneyle işin var, normal o ağrıla

hadi bakalım iyi olmuş

değişiklik iyidir güle güle kullan

benimkide aynı canım hıçkırıp duruyor ama üzülme büyüdüğünün göstergesiymiş

canım çok saçma ama sen istediğin an ulaşabileceğin bir dr bul kendine, benim durumu görüyorsun ortadayım
ben içmiştim canım, adetin 2. günü başladım 12. gün de dahil olmak üzere içtim.
günde bir fincan şekersiz olmalı.
ben de icmistim . dgrpnr arkadaş yazmış....sifa olsun iç canim.

şifa olur inşaallah canlar.
ilk günleri başlayamadım ama akşamları bitkiçayı içerken içine adaçayıda koyuyodum.
ama içine bal koyuyorum.

Back
X