• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ahh canım benim ben seni merak ettiğimden dolayı yazmak istedim üzüldüm nerelerde bu kız diye profiline baktığımdada hergün girdiğini gördüm :59: toxoplazma dediğin neki nerden kapmışın bak şimdi daha çok üzüldüm:14: allahım korusun inş bişey yoktur sağlığıyla alırsın bebişini kucağına şimdi bide ben üzdüm seni :14::14: inş bişey yoktur bebişinde canım yaa

toxoplazma bi bakteri sanırım kedilerde oluyomuş kedinin dışkısı ile sebzelere meyvelere ineklere onun etine sütüne yumurtaya bulaşıyo.. iyi yıkamak lazım olduğunu biliyorum ve çok hassasımda ama bulaşmış işte nerden bulaştıysa.. hamileyken çiğ ete bile dokunmamak lazımmış açık yaradan bile bulaşırmış ne bilim bi kere köfte yoğurmuştum ordanmı bulaştı ama ellerimi sonrasında çok iyi yıkamıştım..bide bu bakteriyi insan hayatında 1 kere alınca bir daha almıyomuş ben 32 yaşına kadar çok hijyen mi yaşadım sanki bulaşmamış şimdi bulaşmış sakınan göze çöp batarmış aynen öyle.. şimdiye kadar ben sık sık çiğ köfte yerdim ama bulaşmamış.. kısmet.. kısmette ne varsa yaşayıp görücez.. rabbim büyük..

toxoplazma bi bakteri sanırım kedilerde oluyomuş kedinin dışkısı ile sebzelere meyvelere ineklere onun etine sütüne yumurtaya bulaşıyo.. iyi yıkamak lazım olduğunu biliyorum ve çok hassasımda ama bulaşmış işte nerden bulaştıysa.. hamileyken çiğ ete bile dokunmamak lazımmış açık yaradan bile bulaşırmış ne bilim bi kere köfte yoğurmuştum ordanmı bulaştı ama ellerimi sonrasında çok iyi yıkamıştım..bide bu bakteriyi insan hayatında 1 kere alınca bir daha almıyomuş ben 32 yaşına kadar çok hijyen mi yaşadım sanki bulaşmamış şimdi bulaşmış sakınan göze çöp batarmış aynen öyle.. şimdiye kadar ben sık sık çiğ köfte yerdim ama bulaşmamış.. kısmet.. kısmette ne varsa yaşayıp görücez.. rabbim büyük..

ay evet duymuştum ben ablama doktoru demiş eti kestiğin bıçakla ekmek kesme ve tahtayı kullanma demiş iyici yıkamadan ben hamileyken banada demişti alla alla ya neler var bakarmısın nie biz normal bir gebelik geçiremiyoruz acaba off yaa

kızlar şimdıye kadar 36,0 -36,4 arası seyredıyordu

ama bu sabah 37 olduuuu
:21::21::21::52::52::52: ve dün( ilş )
oldu inşallah hamıle kalırımm

ay evet duymuştum ben ablama doktoru demiş eti kestiğin bıçakla ekmek kesme ve tahtayı kullanma demiş iyici yıkamadan ben hamileyken banada demişti alla alla ya neler var bakarmısın nie biz normal bir gebelik geçiremiyoruz acaba off yaa

bu devirde rahat gebelik yok deryacım öncedenmiş o.. şimdi doktor bi bakıyo ultrasonda sanki burası şöyle gibi yok kalbi şöyle atıyo gibi git bi test yaptır yok şunu yaptır sonucu sanki biraz kötü gibi emin olalım sen şunu da yaptır... öncekiler gibi hamile kal git doğur yok.. durmadan test ultrason inceleme.. sıkıyosa doktorun istediği testi yaptırma.. için de rahat etmiyo napıcaksın mecburen yaptırıyosun.. önceki doktorum sadece hepatit ve rubella testleri ile rutin kan testlerini istemişti toxo istememişti ben o doktoru sevmediğim için doktor değiştirdim ve bu doktorum testlerden eksik olanlar var toxoyuda yaptır dedi doktorumu değiştirmesem belki de şimdi rahat bi hamilelik yaşıyor olacaktım ama tedbir alamadan ilk üç ayı geçirmiş olacaktık şuan en azından günde 3 defa antibiyotik alıyorum.. napalım buna da şükür enazından farkedildi.. heee bu arada şöyle de olabilirmiş bu yalancı pozitiflikte olabilirmişbu testler çok hassasmış başka şeylerdende etkilenebiliyolarmışşşş.. sonuç yanlışta olabilirmiş.. bunun için başka test yapıldı ama geçmiş dönemde bu hadtalığı ben yaşamadığım için test araştıralamadı diye sonuç çıktı :37: bilmiyorum para tuzağına mı düştük ama Ama bi söz var ya beni türk doktorlarına emanet edin diye o konuda şüphem var :68:
kafanı ağrıttım kusura bakma..
heheheh sen misin yazmıyo diyen yandın kızım yandın hahahah...:1:

Son düzenleme:
Lightlife lütfen moralini yüksek tut Allahın izniyle hiç bişey olmayacak
Herşeyin hayırlısı Sonuç ne olursa olsun önce sensin iyi olması gereken

30bc44 Ovulation Charts

merhaba hanımlar:16:
dün bahsetmiştim luteal fazım 14. günü tamamlayamadan adetim geldi öğleden sonra akıntı şeklinde akşam tam söküldü. FF in kafası karıştı o yüzden ben adet başlangıcını 11i yani bugünü işaretleyip yeni bir döngü başlattım:9: inşallah bu ay normal düzenimde yumurtamı çatlatırım. yumurtlamadan sonra 12. günde gelen adet luteal faz eksikliğine girip girmediğini doktoruma soracağım belki bu adetimde yumurtlamadan sonra progestan başlatır bu ay yumurtam kalitesiz olduğu için gerek duymamıştı.

30bc44 Ovulation Charts

dün bahsetmiştim luteal fazım 14. günü tamamlayamadan adetim geldi öğleden sonra akıntı şeklinde akşam tam söküldü. FF in kafası karıştı o yüzden ben adet başlangıcını 11i yani bugünü işaretleyip yeni bir döngü başlattım:9: inşallah bu ay normal düzenimde yumurtamı çatlatırım. yumurtlamadan sonra 12. günde gelen adet luteal faz eksikliğine girip girmediğini doktoruma soracağım belki bu adetimde yumurtlamadan sonra progestan başlatır bu ay yumurtam kalitesiz olduğu için gerek duymamıştı.

sevgili taf bizim ülkemizde normal luteal fazın 12-14 gün arası olması gerektiğini söylüyor
ben yabancı sitelerdede çok araştırdım orda ise 10-16 gün arası olabilir deniyor

30bc44 Ovulation Charts

hadi hayırlısı yeni ayda bebişin gelir inş bende bi regl olabilsem 31. gün bugün 28. gün yumurtlama oldu dio ff ama bence ben yumurtlamadım 2 gündürde acayip akıntım var bugünkü yumurta kıvamında anlamadım ben ya :((

bu devirde rahat gebelik yok deryacım öncedenmiş o.. şimdi doktor bi bakıyo ultrasonda sanki burası şöyle gibi yok kalbi şöyle atıyo gibi git bi test yaptır yok şunu yaptır sonucu sanki biraz kötü gibi emin olalım sen şunu da yaptır... öncekiler gibi hamile kal git doğur yok.. durmadan test ultrason inceleme.. sıkıyosa doktorun istediği testi yaptırma.. için de rahat etmiyo napıcaksın mecburen yaptırıyosun.. önceki doktorum sadece hepatit ve rubella testleri ile rutin kan testlerini istemişti toxo istememişti ben o doktoru sevmediğim için doktor değiştirdim ve bu doktorum testlerden eksik olanlar var toxoyuda yaptır dedi doktorumu değiştirmesem belki de şimdi rahat bi hamilelik yaşıyor olacaktım ama tedbir alamadan ilk üç ayı geçirmiş olacaktık şuan en azından günde 3 defa antibiyotik alıyorum.. napalım buna da şükür enazından farkedildi.. heee bu arada şöyle de olabilirmiş bu yalancı pozitiflikte olabilirmişbu testler çok hassasmış başka şeylerdende etkilenebiliyolarmışşşş.. sonuç yanlışta olabilirmiş.. bunun için başka test yapıldı ama geçmiş dönemde bu hadtalığı ben yaşamadığım için test araştıralamadı diye sonuç çıktı :37: bilmiyorum para tuzağına mı düştük ama Ama bi söz var ya beni türk doktorlarına emanet edin diye o konuda şüphem var :68:
kafanı ağrıttım kusura bakma..
heheheh sen misin yazmıyo diyen yandın kızım yandın hahahah...:1:

aşkolsun canım her zaman ağrıtabilirsin başımı :) inş senin dediğin gibidir bu bişey yoktur ablamında kanda 2 li testi yüksek çıkmıştı down sendromundan süphelendiler amniyo sentez yapıldı onada 3 ay mahvoldu beklerken sonuç nurtopu gizi kızı var şimdi merak etme seninkindede bişey çıkmayacak içime öle doğuyo benim

kızlar ben de yeniyim, ilk defa ateş ölçüyorum. aşağıya yazıyorum deneyimli arkadaşlar yorumlarsa sevinirim :)
(* : ilişki)
1.regl --- 02.02 --- 36.2
2.regl --- 03.02 --- 36.2
3.regl --- 04.02 --- 36.1
4.regl --- 05.02 --- 36.0
5.regl --- 06.02 --- 36.0
6.regl --- 07.02 --- 36.0

08.02 --- 36.4 *
09.02 --- 35.9
10.02 --- 36.0 *
11.02 --- 36.0

sevgili light çok üzüldüm canım Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin
ancak durumu çok iyi araştır riske atmaya gelmez

merhaba lightlife öncelikle hayırlı olsun uzun süredir girmemiştim bu topiğe hamiş olduğunu duyunca çok sevindim...lütfen üzülme toxoplazma riskli ama antibiyotikle halledilebiliyor, benim bir arkadaşımda yaşamıştı ilaçla halledildi umarım sende en kısa zamanda atlatırsın..bu arada yediklerine, içtiklerine dikkat et dışarda salata yeme, bilmediğin yerde et yeme :47: sebze ve meyvelerini sirkeli suda beklet anne nasihatı gibi oldu :))

Lightlife lütfen moralini yüksek tut Allahın izniyle hiç bişey olmayacak
Herşeyin hayırlısı Sonuç ne olursa olsun önce sensin iyi olması gereken
inşallah çiğdem hayırlısı inşallah..
aşkolsun canım her zaman ağrıtabilirsin başımı :) inş senin dediğin gibidir bu bişey yoktur ablamında kanda 2 li testi yüksek çıkmıştı down sendromundan süphelendiler amniyo sentez yapıldı onada 3 ay mahvoldu beklerken sonuç nurtopu gizi kızı var şimdi merak etme seninkindede bişey çıkmayacak içime öle doğuyo benim
sağol deryacım moral verdin bana :70:
sevgili light çok üzüldüm canım Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin
ancak durumu çok iyi araştır riske atmaya gelmez
araştırıyorum ronyacım gittiğim doktor aynı hastanedeki pediatrist prof'a yönlendirdi.hastanede iyi bi hastane ama işte bütün bunlar para içinmi diye de düşünmeden edemiyorum.. tanıdığımçoğu kişi bu testi hiç yaptırmamışlar bile en basiti ablam görümcem ve yakın arkadaşım..
Bu arada şöyle bişey var aslında bu testin gebelik öncesi yapılması gereken bi test olduğunu düşünüyorum lakin eğer bu mikroba karşı bağışıklığınız yoksa hamile kaldığınızda testi yaptırmaya vakit kalmadan mikrobu kapabilirsiniz..okuduğuma göre eğer mikrobu hamile kalmadan önce kaptıysanız 6 ay gebelik yasağı veriliyor.. eğer bilgim olsaydı daha önce yaptırırdım ama hiçbir doktor bu konuda beni bilgilendirmedi..

ayrıca klomen gibi ilaçlarla hamile kalmaya çalışıyorsanız kontrol için mutlaka doktora gidin yumurtalar kiste dönüşürse hamile kaldığınızda bu sizde risk oluşturuyormuş.. ben ağustosta klomen almıştım sonrasında kontrole gittiğimde kiste dönüşmüştü ama adetle atarsın demişti doktorum adet sonrası gittiğimde kist kalmamış demişti ama bu doktorum öyle demedi en büyüğü 8 cm olan 3 tane kistim var sol tarafta klomenden olmuş büyük ihtimal dedi.. şükürki küçülmeye başladılar ama küçülmeyen bi arkadaşımın yumurtalığını almışlar.. ne olur ne olmaz tedbiri elden bırakmayın derim.. iyi bi doktora gidin ve kontrole gerek duymasada siz gene de kontrole gidin.. gerçi ben gittim de ne oldu.. :)

Back
X