Çocuk Hastalıkları Ateş ve ağrıyla birlikte sol göğsümde süt azaldı :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

pulcinella

üzüm tanem büyüdü :)
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2011
125
7
46
Ankara
Bebeğim 5 aylık.1ay önce işe başladım.Doktoru ilk 6 ayı anne sütüyle bitirirsek çok iyi olur dediği için 1 aydır iş yerimde çok zor şartlarda günde 3 kez süt sağıyorum.2 gün önce aniden ateşlendim.Sabah uyandığımdan beri de sol göğsümde ağrı vardı.O gün 2 kez ateşlendim ve göğsümdeki ağrı hiç geçmedi.Dün uyandığımda iyileşmiştim,bugünde göğsümün ağrısı geçti.Fakat sol göğsümü sağmaya çalıştığımda sadece 30 ml süt çıkıyor :( Normalde sol göğsümden 80-90 ml sağ göğsümden de 40-50 ml çıkardı.Yani bebeğime asıl sütü çıkardığım sol göğsümdü,şimdi o da azalınca kızımın 1 öğünlük sütünü bile çıkaramaz oldum :( Çok ama çok üzgünüm şuan.Akşama doktordan randevu aldım ama akşama kadar yerimde duramıycam,ne olmuş olabilir fikri olan var mı?Sütüm geri gelir mi?

canım gelir tabi gitmemiştirki zaten sen panik yapma..büyük ihtimalle mastit olmuşsun..sen sagmayı bırakma sakın..sagma saatlerini arttırmaya çalış biraz..zor şartlardayım demişsin ama mastitin geçmesi için bol bol emmesi yada sagman gerek..zaten sagma işine gectigin için mastit olmuşsundur..panik yapacagın bişey yok canım..dr.muayene eder agumentin verir geçer :)normale dönersiniz:) sen stres yapma olurmu..azaldı bitti falan diyede düşünme sadece basit bi mastit..normal bişey oda:) geçmiş olsun..

Cevabın için çok ama çok teşekkür ederim.İçimi çok rahatlattın.Umarım çözümü olan böyle bi sorundur.Çünkü kızımı anne sütüyle besleyebilmek için çok çaba sarfettim.Hatta neredeyse sırf bu yüzden diyebilirim ki kayınvalidemle aylardır görüşmüyoruz.Bebeğim anne sütüyle öyle güzel beslendi ki şuan kilosu 2 ay ilerden gidiyor.Umarım böyle devam ederiz...Aslında mastiti nette araştırırken görmüştüm,belirtiler birebir uyuyor ama mastit için göğüsler tam boşaltılmadığında olur yazıyordu,düzenli olarak boşalttığım için o olamayacağını düşünmüştüm.Cevabın için yeniden teşekkürler :)

:nazar::nazar:maşallah bebişine :) hiçbir pompa bebeğin emmesi kadar boşaltamıyo memeyi..sen dr.a görün mutlaka antibiyotik verecektir ben 2 defa oldum agumentin içmiştim süte en az geçeni o..kaynanan mama ver demiştir kesin :) afferim sana:))sakın pes etme .. :)

Doktor randevumu yarın asbaha ertelemek zorunda kaldım :(
Sanırım haklısın pompa tam olarak boşaltamıyor...
Evet kayınvalidem mama varmek istedi hem de hamileliğimin 7.ayından itibaren :))Şaka gibi değil mi?Daha ben hamileyken 'mama veririz'demeye başlamıştı...Doğum sonrasını anlatmayayım bile...Neyse ki mama vermeye engel olarak bugünlere kadar geldik :)
Bu arada maşallah,bebeğin çok tatlı :)

gittinmi dr.a? ne dedi? ilaç verdimi? son durumun ne :) benim kııızz tam cadı :))

Gittim,çok sinir bozucuydu.Genel cerrahiye gittim,'iltahap olduğunu sanmıyorum,mastitte şikayetler gerilemez,ateşinin ve ağrının artarak devam etmesi gerekirdi' dedi.Peki neden sütüm azaldı sizce diyince sütün kesiliyodur dedi ve ben o an yıkıldım tabii.Muayene etti,göğsünde korkulacak bi durum yok dedi.Sonra kızımın doktoruyla konuştum,o da sütün kesiliyor olabilir dedi ama tüm bunlar beni yıldıramadı :)Çok inatçıyımdır,ısrarla doktorlar yanılıyor,sütüm kesilmeyecek,çoğalacak diyip durdum,bi de psikolojik bişey ya süt :)Sonra kalktım kızımı alıp anneanneme gittim,anneannem de kızımı emzirmem için bugüne kadar elinden geleni yaptı canım benim,dedim benim derdime olsa olsa anneannem çare olur :)O günde hemen süt yapan ne yiyecek varsa yapıp yapıp getirdi anneannem,tabii bi yandan da gaz veriyor,olur mu öyle şey,kesilmez filan diye :)Sonra hafta sonunu güzel geçirdik,göğsüm doluyor gibi hissediyorum,kızım da doyuyor ki ağlamıyor.Bugün işe gelip sağdım,Allah'a şükür eskisi kadar çıktı :))Şuan ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.Sana da desteğin çooook teşekkür ederim.Allah kızınla,eşinle sağlıklı güzel günler versin inşallah :)
Sen de çalışıyorsun değil mi?Kızın ne kadarlıkken başladın işe?Zor oldu mu?Emzirmeye devam ettin mi?

doğumdan sonra 3 ay içinde 6 kez mastit oldum. her defasında yoğun antibiyotik tedavisi verdiler. Ancak antibiyotik bittikten sonra yeniden mastit olmuştum. tüm bunlardan sonra edindiğim tecrübeye dayanarak sizlere mastitin tek tedavi şeklini anlatmak istiyorum;
Mastit anneden bebeğe, bebeğin ağzından tekrar anneye geçen bir hastalıktır.
mastitten tamamen kurtulmak için bebeğinizin ağzının sizin memeniz ile temasını tamamen kesmeniz gereklidir. bebek asla memenizi emmemelidir!
elbetteki bebeğinizin anne sütüne ihtiyacı var, bu sebeple asla anne sütünü kesmeyin.
Piyasadaki elektrikli pompalardan alıp, her 3 saatte bir her iki memenizi de tüm süt boşalana kadar sağmalısınız. Çıkan sütü bebeğinize biberonla ya da kaşıkla veriniz.
avent'in sağma makinası gayet iyi.
bir kez bile yeniden emzirirseniz bakteri size yeniden geçecektir.
o yüzden mutlaka makina ile sütünüzü sağarak bebeğinizi besleyiniz.
ayrıca göğsünüzde ağrı ve şişlik olursa soğuk lahana ile sütyeninizin içini kaplayınız. Lahana, içindeki östrojenden dolayı süt salımınızı rahatlatacak ve iltihabın dışarı akmasına yardım edecektir.
susam yağı ile de ağrı olan bölgelere masaj yapınız. bu da iltihabı dağıtacaktır.
ve de göğüs pedi kullanmayınız. piyasada satılan göğüs pedleri göğsün hava almasını engelleyerek mastiti arttırırlar.
tüm bunları uyguladıktan sonra mastitinizin tamamen geçtiğini göreceksiniz.

Gittim,çok sinir bozucuydu.Genel cerrahiye gittim,'iltahap olduğunu sanmıyorum,mastitte şikayetler gerilemez,ateşinin ve ağrının artarak devam etmesi gerekirdi' dedi.Peki neden sütüm azaldı sizce diyince sütün kesiliyodur dedi ve ben o an yıkıldım tabii.Muayene etti,göğsünde korkulacak bi durum yok dedi.Sonra kızımın doktoruyla konuştum,o da sütün kesiliyor olabilir dedi ama tüm bunlar beni yıldıramadı :)Çok inatçıyımdır,ısrarla doktorlar yanılıyor,sütüm kesilmeyecek,çoğalacak diyip durdum,bi de psikolojik bişey ya süt :)Sonra kalktım kızımı alıp anneanneme gittim,anneannem de kızımı emzirmem için bugüne kadar elinden geleni yaptı canım benim,dedim benim derdime olsa olsa anneannem çare olur :)O günde hemen süt yapan ne yiyecek varsa yapıp yapıp getirdi anneannem,tabii bi yandan da gaz veriyor,olur mu öyle şey,kesilmez filan diye :)Sonra hafta sonunu güzel geçirdik,göğsüm doluyor gibi hissediyorum,kızım da doyuyor ki ağlamıyor.Bugün işe gelip sağdım,Allah'a şükür eskisi kadar çıktı :))Şuan ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.Sana da desteğin çooook teşekkür ederim.Allah kızınla,eşinle sağlıklı güzel günler versin inşallah :)
Sen de çalışıyorsun değil mi?Kızın ne kadarlıkken başladın işe?Zor oldu mu?Emzirmeye devam ettin mi?

aa..canım merhaba mesajını görmemişim..durumuna ve pes etmemene çooook sevindim:64:..umarım şu 1 ay içinde de değişen bişey olmamıştır ve herşey yolunda gidiyodur..Allah sanada eşinle ve bebişinle uzuun sağlıklı ve güzel günler versin inşallah :)
bende çalışıyorum kızım 6 aylıkken işe başladım..başlarda tabi çok zor oldu..gece kalk sabah biraz daha erken kalk memenin birini sağ bırak..öğlen 30 km yol yap anneme git kızı emzir memenin birini sağ bırak geri işe dön aksam koş koş anneme git ordan kızı al eve git ha bire süt sağ..oda bide keşke bool sütüm olsaydı kızım anca doyuyodu:) annem canım o bide yemek yapıyodu işten gelip yiyecez diye..bi miktar ailecek sefil olduk çok küçükken..zamanla tempoya alıştık kızım büyüdü oda az biraz rahatladı..idare ettik :) kızım 13,5 aylıkken kendi kendine aniden kesti memeyi..biberonla bile içmedi sağdım verdim onu bile istemedi..meme işi malesef bitince eskiye göre daha durgun bi hayat başladı :) cadıcığım 20. ayına girdi günümüze şükür :) şimdilerde de 2 yaş sendromu başladı..bitmiyoki hiç biri bitiyo biri başlıyo :37:

Son düzenleme:
Back
X