ateşle yaklaşmayın!

peki ozamankı yasımla suankı yasımın bır olmadığını dusunursek hafıfletmez mı bu sızce.. ne cocukla ne evlılıkle alakasız bır genc kız dusunun

bilmiyorum tatlım allah bilir ama inşallah bunu kimseye yaşatmaz rabbim çocuk sahibi olamamak tüp bebek yaptırmak falan çok zor

birde Allah bir an önce kavuşmayı nasip etsin bebeğinize .

bilmiyorum tatlım allah bilir ama inşallah bunu kimseye yaşatmaz rabbim çocuk sahibi olamamak tüp bebek yaptırmak falan çok zor

mutlaka çok zor.. Bunu patronumun esı tup bebek sürecindeyken bizza gördüm. işe gelemiyordu yatıyordu hep ama bebeği kucağında inşallah Allah nasip eder sizede kolaylıkla

birde Allah bir an önce kavuşmayı nasip etsin bebeğinize .

mutlaka çok zor.. Bunu patronumun esı tup bebek sürecindeyken bizza gördüm. işe gelemiyordu yatıyordu hep ama bebeği kucağında inşallah Allah nasip eder sizede kolaylıkla
allah razı olsun canım benim.sende ben gibi biçok şetyyi dedikten sonra kafaya takıyorsun belliki.yiğenimin çocuğu oldu gittik herkes 50 lira takmış ben 100 lira taktım.gelinimiz dediki olmaz bunu geri al kabul etmem.bende dedimki olmaz x kişi bana bulaşık makinesi almıştı evlendiğimizde o yüzden ben bunu taktım demiştim.denilebilecek en son lafı demiştim.günlerce salak salak kızdım kendime konuştum kendimle ama olan olmuştu :)

arkadaşımızın biri okb olabılırsın demişti. netten test yaptım şimdi.. aırlaşmadan yardım alın diye bir sonuç çıktı orta dercede obsesif diyor tabi doktor bilir kesın

gerçekten herkeste var böyle düşünceler
ama abartmamak gerek
pişman olup Allahtan af dilemeniz ne güzel
ama saplantı yapmak obsesyon
psikoloğa başvurun veya olumlu bakın hayata

Bana çok samimi geldiniz :) Bence bu düşüncelerden biraz uzaklaşmaya çalışın. Kendinize sıkıntı yaptığınız düşüncelerinizden değil de neden bunu düşünüyorum düşüncenizden (çok fazla düşünce oldu farkındayım ). Neden kendi kendinizle konuşamayasınız ki? Bazen insanın en iyi dert ortağı kendisi olabiliyor ve bence sizin yaptığınız herkesin bir dereceye kadar yapması gereken bir şey. Siz biraz abartmış olabilirsiniz ama bu konuyu dert etmekten vazgeçtiğiniz zaman biraz rahatlarsınız gibi geldi :26:

Verdiğiniz örnekte de ben açıkçası bir sıkıntı görmedim. Çünkü samimi olduğunuz birisine, bu konuda yaptığınız espriye kırılmayacak birine yapmışsınız. Herkes farklı şeylere alınabilir. Birinin kızacağı şeye diğeri kızmayabilir ki sonuçta bu olayda bebek de doğmuş, büyümüş. Tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olmaya çalışan ama olamayan birileriyle de dalga geçmemişsiniz sonuçta. Eğer bu kişinin ahı varsa o zaman tedirgin olmanız normal ama sizin niyetiniz kötü değil ortada kırılan birisi de yok e o zaman neden bu olayla sınanasınız ki?

Son düzenleme:

yaaa işte insan kafasında birşeyler kurup konuşuyor sonrada kendı kendıne kızıyor.:) olan oluyor evet ama bazende şey diyorum hani kötülükten uzak tutuyor beni artık şimdi pek cok lafımı tıkıyorum ağzıma o güzel yön var mesela yıllar önce söledikten sonra üzülürken şimdi cezalandırılma korkusuyla söylemeden düşünüp harbiden söylemiyor ya da yapmıyorum. İyi halden indirim alırız belkii: töbeler töbesi ... çoooookkk teşekkür ederimm ilginizee

ayyy canımmmm gel bi öpicem kendi kendine herkes konuşur demişsiniz ya çok rahatladım.. çünkü ben eşime dedim ki ben kendi kendime konuşuyorm dedim:) o da bana çok ciddi bir şekilde kendine soru soruyor musun dedi aaa evet dedim.. sonra daha ciddi olarak peki kendin cevap veriyor musun dedi.. evet dedm.. işte bu olmadı dedi cvap vermeyeydin iyiydi dedi bana güldü gitti sımdı o günden beri soruyu dışardan cevabı içerden veriyorum:44:

gerçekten herkeste var böyle düşünceler
ama abartmamak gerek
pişman olup Allahtan af dilemeniz ne güzel
ama saplantı yapmak obsesyon
psikoloğa başvurun veya olumlu bakın hayata

tam olarak da konuyu açma sebebim bu aslında o çizgide miyim acaba diye fikir almak istedim cunku psikolok için braz maddıyatım el vermıcek gibı cok zorunlu hıssedersem gidebilirim anca:44:

psikolok ne dir yaa ( dıpnot suan burda bı satır uste psıkılog yazdıgım ıcın kendımı acıklama geregı duydugumdan bır alt satıra acıklama yapıyorum .çok mu önemli ? yıne soru sordum ilginç)

ben de tüp bebek yaptırmış biri olarak gülümsedim sadece ne bileyim samimi geldiniz art niyetle yapmadığınıza eminse birde yakınsanız üzülmemiştir herhalde.
düşünmemeye çalışın konuşmanıza gerek yok ALLAH içinizi biliyor zaten temizse kalbiniz ve siz kötülük düşünmeyen biriyseniz hiç bir şey olmaz zaten.
kendinize uğraşlar bulun boş vaktiniz çok anlaşılan.

Güzelimmmm çık şu ruh halinden çıkkk koptum gülmekten ya kusura bakma da

vaktım tam tersı hıcc yok kpss benı benden alıyor gunde 7 saat ders calısıyorum nerdeyse bu sabah ogleden sonra baslıcam bıraz bakayım dıe burdayım . ama calısırkende böyleydım. şimdi arttı. telaşlarımdan sanırım olcak mı sınav olmıcak mı olmazsa nolcak özel de mi calışıcam yıne falan sıkıntılıyım.

Ben de biraz sizin gibiyim belki de o yüzden bana çok garip gelmedi :) Sadece kendi kendinize konuşuyor oluşunuza bu kadar takılmayın bence.

Ama yanlış yönlendirmek de istemem belki de doktora gitmelisiniz, bilemiyorum

Hic de komik değil ben tüp bebek tedavisi ile evlat sahibi olmuş biri olarak hiç komik bulmadım aptalca sakanizi

Cok yakin bi arkadasim senin gibi en ufak seyi kafasina takan saatlerce allahtan ozur dileyen acaba insanlari kirdimmi diye saatlerce dusunup helak olan biri uzunn yillardir psikoljik tedavi goruyo bi torba ilac kullanıyor maalesef agir derecede obsesif kafasina taktigi acaba birini kirdimmi diye yada kirdiysam allah ya banada aynisini yasatir diye diye evden disari cikamaz oldu isi birakti namaza basladi ve tanisan herhalde dunyanin en saf kizi kimseyi de kirmaZ ici tertemiz ama iste beynine hilmedemiyor demem oki bence bi psikologa gorun ilerlemeden icinde sadece bu dusunceler kuruntu olarak kalsin biraz uzun oldu kusura bakma 😉

:
okuduğumda aynı ben diyebildim sadece dün namazada başladım...sankı namaza baslamak abes bısey mı değilde sanırım bı doktora mı gıtcem npcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…