peki ozamankı yasımla suankı yasımın bır olmadığını dusunursek hafıfletmez mı bu sızce.. ne cocukla ne evlılıkle alakasız bır genc kız dusunun
diğer konulara bişey diyemem ama tüp bebek mevuzusunda büyük terbiyesizlik yaptığınız söyleybilirim.bende tüp bebek yaptırıyorum.benim çocuğum olsa biri bu şekilde onunla dalga geçse asla affetmezdim.ve allah onada verirse görür derdim ben..o yüzden bununla imtihan olabilirsin.
bilmiyorum tatlım allah bilir ama inşallah bunu kimseye yaşatmaz rabbim çocuk sahibi olamamak tüp bebek yaptırmak falan çok zor
birde Allah bir an önce kavuşmayı nasip etsin bebeğinize .
allah razı olsun canım benim.sende ben gibi biçok şetyyi dedikten sonra kafaya takıyorsun belliki.yiğenimin çocuğu oldu gittik herkes 50 lira takmış ben 100 lira taktım.gelinimiz dediki olmaz bunu geri al kabul etmem.bende dedimki olmaz x kişi bana bulaşık makinesi almıştı evlendiğimizde o yüzden ben bunu taktım demiştim.denilebilecek en son lafı demiştim.günlerce salak salak kızdım kendime konuştum kendimle ama olan olmuştu :)mutlaka çok zor.. Bunu patronumun esı tup bebek sürecindeyken bizza gördüm. işe gelemiyordu yatıyordu hep ama bebeği kucağında inşallah Allah nasip eder sizede kolaylıkla
allah razı olsun canım benim.sende ben gibi biçok şetyyi dedikten sonra kafaya takıyorsun belliki.yiğenimin çocuğu oldu gittik herkes 50 lira takmış ben 100 lira taktım.gelinimiz dediki olmaz bunu geri al kabul etmem.bende dedimki olmaz x kişi bana bulaşık makinesi almıştı evlendiğimizde o yüzden ben bunu taktım demiştim.denilebilecek en son lafı demiştim.günlerce salak salak kızdım kendime konuştum kendimle ama olan olmuştu :)
Bana çok samimi geldiniz :) Bence bu düşüncelerden biraz uzaklaşmaya çalışın. Kendinize sıkıntı yaptığınız düşüncelerinizden değil de neden bunu düşünüyorum düşüncenizden (çok fazla düşünce oldu farkındayım). Neden kendi kendinizle konuşamayasınız ki? Bazen insanın en iyi dert ortağı kendisi olabiliyor ve bence sizin yaptığınızı herkesin bir dereceye kadar yapması gereken bir şey. Siz biraz abartmış olabilirsiniz ama bu konuyu dert etmekten vazgeçtiğiniz zaman biraz rahatlarsınız gibi geldi :26:
Verdiğiniz örnekte de ben açıkçası bir sıkıntı görmedim. Çünkü samimi olduğunuz birisine, bu konuda yaptığınız espriye kırılmayacak birine yapmışsınız. Herkes farklı şeylere alınabilir. Birinin kızacağı şeye diğeri kızmayabilir ki sonuçta bu olayda bebek de doğmuş, büyümüş. Tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olmaya çalışan ama olamayan birileriyle de dalga geçmemişsiniz sonuçta. Eğer bu kişinin ahı varsa o zaman tedirgin olmanız normal ama sizin niyetiniz kötü değil ortada kırılan birisi de yok e o zaman neden bu olayla sınanasınız ki?
gerçekten herkeste var böyle düşünceler
ama abartmamak gerek
pişman olup Allahtan af dilemeniz ne güzel
ama saplantı yapmak obsesyon
psikoloğa başvurun veya olumlu bakın hayata
Güzelimmmm çık şu ruh halinden çıkkk koptum gülmekten ya kusura bakma daarkadaşlarım canlarım Allah büyük dert vermesin de bişi danışıcam. beni psikolojık olarak mahveden bişey .ben gün içinde bişey yapıyorum mesela 4 saat sonra diyorum ki niye öyle yaptım niye öyle dedim haşa Allah yanlış anlamıs olabılır sımdı ya beni cezalandırırsa... sonra başlıyorum konuşmaya kendı kendıme sohbet eder gibi sesli. Allahım işte ben öle demek isteedim benim içimi sen biliyosun sanki arkadasıma anlatır gibi.. mesela evlenmeden önce ynı baba evinde yan komsunun tüp bebeği oldu ..ben hala bıraz muzıpimdir yapım böyle o kız bıraz yurumeye baslayıp bize gelince sırtına kağıt asıyodum ateşle yaklaşmayın tüp bebek diyesırf evdekiler gülsün eğleneli die cocuguda aşırı sevıyordum yani.. en ufak bir art niyet yok.. sımdı evlendım yıllar geçtii .benım kafada bu var ya çocugum olmazsa ona öle esprı yaptım diye Allah beni cezalanırcak die die bitrdim kendımı
ben de tüp bebek yaptırmış biri olarak gülümsedim sadece ne bileyim samimi geldiniz art niyetle yapmadığınıza eminse birde yakınsanız üzülmemiştir herhalde.
düşünmemeye çalışın konuşmanıza gerek yok ALLAH içinizi biliyor zaten temizse kalbiniz ve siz kötülük düşünmeyen biriyseniz hiç bir şey olmaz zaten.
kendinize uğraşlar bulun boş vaktiniz çok anlaşılan.
Güzelimmmm çık şu ruh halinden çıkkk koptum gülmekten ya kusura bakma da
ayyy canımmmm gel bi öpicemkendi kendine herkes konuşur demişsiniz ya çok rahatladım.. çünkü ben eşime dedim ki ben kendi kendime konuşuyorm dedim:) o da bana çok ciddi bir şekilde kendine soru soruyor musun dedi aaa evet dedim.. sonra daha ciddi olarak peki kendin cevap veriyor musun dedi.. evet dedm.. işte bu olmadı dedi cvap vermeyeydin iyiydi dedi bana güldü gitti sımdı o günden beri soruyu dışardan cevabı içerden veriyorum:44:
ama hala 7 yasındaay canım sorun aslında sırf o değil genel hanı onu örnekledim komık ama dimi bak sende güldün ben boyle yım hep mesela bırıyle ılgılı en ufak kotu bısey desem kıssasa kıssas olcak gıbı korkuyorum
güldürmekte sevap yani dimiAllah ağlatmasın
Cok yakin bi arkadasim senin gibi en ufak seyi kafasina takan saatlerce allahtan ozur dileyen acaba insanlari kirdimmi diye saatlerce dusunup helak olan biri uzunn yillardir psikoljik tedavi goruyo bi torba ilac kullanıyor maalesef agir derecede obsesif kafasina taktigi acaba birini kirdimmi diye yada kirdiysam allah ya banada aynisini yasatir diye diye evden disari cikamaz oldu isi birakti namaza basladi ve tanisan herhalde dunyanin en saf kizi kimseyi de kirmaZ ici tertemiz ama iste beynine hilmedemiyor demem oki bence bi psikologa gorun ilerlemeden icinde sadece bu dusunceler kuruntu olarak kalsin biraz uzun oldu kusura bakma 😉
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?