Aslında yukarıda uzun uzun yazdım benim doğum zamanım daha gelmemişti muayeneye gittiğimde vajinal muayene yapmak istedi ve baya bi zorlayarak kanamamı getirdi yarın doğurursun sen sabah 9 da gel yatışını yap dedi pek anlam veremedim ama ilk doğumum korktum biraz da o gün epidural doğum istediğimi de söyledim ve yarın konuşuruz onu dedi. Sabah 9 da doğuma gittim hemen sunni sancı taktılar istemediğimi söyledim hiç takmadı arkasını dönüp çıktı epidurali sordum doğumu geciktirir gerek yok dedi. Acelem yok dedim dinlemedi... Sonuç saatlerce sunni sancıyla sancı çektirdi en son bi ara kendimden geçtim acıdan falan (ki canım çok tatlı değildir) yok hata yaptım inmedi çocuk demiş doğumhaneden çıkarken sonra da sezeryana aldılar işte sezeryana alırlarken doğum açıklığına gelmiştim ama çocuğum kanala girmedi. Benim çocuğumun doğumuna tam bir hafta vardı çocuk kanalda değil yukarıdaydı sancım yoktu hatta sunni sancıyla bile sancım gelmedi sancıyı arttırdı ki sancılanıp doğum başlasın diye bir de üstüne defalarca bir çubukla suyumu patlattı 2 yada 3 defa sonda taktı çıkarttı acaba tuvalerti mi var diye ve ben bütün bu acıları yaşadım. Sonuç ben hep vajinal muayenesi çok kolay biriydim gerilmez korkmazdım şimdi o çatal kabuslarıma giriyor geriliyorum hatta o kadar geriliyorum ki doğum sonrası smear aldırmaya ya da kontrole bile gidemedim. Şimdi 2. bebeğime hamileyim doğumum mecburen sezeryan olacak ve ben sezeryan acılarını yeniden yaşayacağım neden çünkü bu hanımefendi (kendisinin de kabul ettiği) bir hata yaptı bebek aşağı iner sanmışmış. Hala kendime kızıyorum nasıl oldu da sancım başlamadan hastaneye gittim diye. Randevulu normal doğum olmaz illa olacaksa da doğum haftan en az 1 hafta geçer hala sancın yoksa öyle olur. Bu sadece Atlas hastanesi için geçerli değil her şey yolunda gidiyorsa ve doğum haftanız geçmemişse sancınız gelmeden hastaneye gitmeyin ve zorunlu değilse sunni sancıyı kabul etmeyin çünkü doğa sancı sonrası dinlenmesi için anneye zaman tanıyor sunni sancı bunu elinizden alıyor resmen helak oluyorsunuz. Arkadaşlar niyetim hiç birinizi korkutmak değil bugün bir tek doktor bulayım bana normal doğum yaptıracak hiç düşünmem normal doğum yaparım ama doktorum çok riskli olduğunu ve kesinlikle bu riske giremeyeceğini söylüyor. Sadece doktorunuzla ilgili içinize sinmeyen bir şey varsa hiç düşünmeyin değiştirin doktorunuzu sonradan pişman olacağınız bir şeyi size yapmalarına izin vermeyin kendinize ve vücudunuza güvenin...