Atlas Hastanesi

kerime hn çevremden duydum iyi diyolardı.sana tam olarak neyi bahane ettilerde sezeryan yaptılar.doğum tecrübeni paylaşırmısın? ben o olaya çok kızıyorum ya bu işin normal yolu varken para veya başka sebeplerden ötürü niye kesiyolar insanları yazık yaaa o sebepten özel hastane konusunda tereddütlüyüm...ama ne olur nolmaz diye yine de bilgi topluyorum şuan muayenelerime oraya gidiyorum... inşaallah Allah yardım eder de herşey yolunda gider istediğim gibi olur...

Aslında yukarıda uzun uzun yazdım benim doğum zamanım daha gelmemişti muayeneye gittiğimde vajinal muayene yapmak istedi ve baya bi zorlayarak kanamamı getirdi yarın doğurursun sen sabah 9 da gel yatışını yap dedi pek anlam veremedim ama ilk doğumum korktum biraz da o gün epidural doğum istediğimi de söyledim ve yarın konuşuruz onu dedi. Sabah 9 da doğuma gittim hemen sunni sancı taktılar istemediğimi söyledim hiç takmadı arkasını dönüp çıktı epidurali sordum doğumu geciktirir gerek yok dedi. Acelem yok dedim dinlemedi... Sonuç saatlerce sunni sancıyla sancı çektirdi en son bi ara kendimden geçtim acıdan falan (ki canım çok tatlı değildir) yok hata yaptım inmedi çocuk demiş doğumhaneden çıkarken sonra da sezeryana aldılar işte sezeryana alırlarken doğum açıklığına gelmiştim ama çocuğum kanala girmedi. Benim çocuğumun doğumuna tam bir hafta vardı çocuk kanalda değil yukarıdaydı sancım yoktu hatta sunni sancıyla bile sancım gelmedi sancıyı arttırdı ki sancılanıp doğum başlasın diye bir de üstüne defalarca bir çubukla suyumu patlattı 2 yada 3 defa sonda taktı çıkarttı acaba tuvalerti mi var diye ve ben bütün bu acıları yaşadım. Sonuç ben hep vajinal muayenesi çok kolay biriydim gerilmez korkmazdım şimdi o çatal kabuslarıma giriyor geriliyorum hatta o kadar geriliyorum ki doğum sonrası smear aldırmaya ya da kontrole bile gidemedim. Şimdi 2. bebeğime hamileyim doğumum mecburen sezeryan olacak ve ben sezeryan acılarını yeniden yaşayacağım neden çünkü bu hanımefendi (kendisinin de kabul ettiği) bir hata yaptı bebek aşağı iner sanmışmış. Hala kendime kızıyorum nasıl oldu da sancım başlamadan hastaneye gittim diye. Randevulu normal doğum olmaz illa olacaksa da doğum haftan en az 1 hafta geçer hala sancın yoksa öyle olur. Bu sadece Atlas hastanesi için geçerli değil her şey yolunda gidiyorsa ve doğum haftanız geçmemişse sancınız gelmeden hastaneye gitmeyin ve zorunlu değilse sunni sancıyı kabul etmeyin çünkü doğa sancı sonrası dinlenmesi için anneye zaman tanıyor sunni sancı bunu elinizden alıyor resmen helak oluyorsunuz. Arkadaşlar niyetim hiç birinizi korkutmak değil bugün bir tek doktor bulayım bana normal doğum yaptıracak hiç düşünmem normal doğum yaparım ama doktorum çok riskli olduğunu ve kesinlikle bu riske giremeyeceğini söylüyor. Sadece doktorunuzla ilgili içinize sinmeyen bir şey varsa hiç düşünmeyin değiştirin doktorunuzu sonradan pişman olacağınız bir şeyi size yapmalarına izin vermeyin kendinize ve vücudunuza güvenin...

Aslında yukarıda uzun uzun yazdım benim doğum zamanım daha gelmemişti muayeneye gittiğimde vajinal muayene yapmak istedi ve baya bi zorlayarak kanamamı getirdi yarın doğurursun sen sabah 9 da gel yatışını yap dedi pek anlam veremedim ama ilk doğumum korktum biraz da o gün epidural doğum istediğimi de söyledim ve yarın konuşuruz onu dedi. Sabah 9 da doğuma gittim hemen sunni sancı taktılar istemediğimi söyledim hiç takmadı arkasını dönüp çıktı epidurali sordum doğumu geciktirir gerek yok dedi. Acelem yok dedim dinlemedi... Sonuç saatlerce sunni sancıyla sancı çektirdi en son bi ara kendimden geçtim acıdan falan (ki canım çok tatlı değildir) yok hata yaptım inmedi çocuk demiş doğumhaneden çıkarken sonra da sezeryana aldılar işte sezeryana alırlarken doğum açıklığına gelmiştim ama çocuğum kanala girmedi. Benim çocuğumun doğumuna tam bir hafta vardı çocuk kanalda değil yukarıdaydı sancım yoktu hatta sunni sancıyla bile sancım gelmedi sancıyı arttırdı ki sancılanıp doğum başlasın diye bir de üstüne defalarca bir çubukla suyumu patlattı 2 yada 3 defa sonda taktı çıkarttı acaba tuvalerti mi var diye ve ben bütün bu acıları yaşadım. Sonuç ben hep vajinal muayenesi çok kolay biriydim gerilmez korkmazdım şimdi o çatal kabuslarıma giriyor geriliyorum hatta o kadar geriliyorum ki doğum sonrası smear aldırmaya ya da kontrole bile gidemedim. Şimdi 2. bebeğime hamileyim doğumum mecburen sezeryan olacak ve ben sezeryan acılarını yeniden yaşayacağım neden çünkü bu hanımefendi (kendisinin de kabul ettiği) bir hata yaptı bebek aşağı iner sanmışmış. Hala kendime kızıyorum nasıl oldu da sancım başlamadan hastaneye gittim diye. Randevulu normal doğum olmaz illa olacaksa da doğum haftan en az 1 hafta geçer hala sancın yoksa öyle olur. Bu sadece Atlas hastanesi için geçerli değil her şey yolunda gidiyorsa ve doğum haftanız geçmemişse sancınız gelmeden hastaneye gitmeyin ve zorunlu değilse sunni sancıyı kabul etmeyin çünkü doğa sancı sonrası dinlenmesi için anneye zaman tanıyor sunni sancı bunu elinizden alıyor resmen helak oluyorsunuz. Arkadaşlar niyetim hiç birinizi korkutmak değil bugün bir tek doktor bulayım bana normal doğum yaptıracak hiç düşünmem normal doğum yaparım ama doktorum çok riskli olduğunu ve kesinlikle bu riske giremeyeceğini söylüyor. Sadece doktorunuzla ilgili içinize sinmeyen bir şey varsa hiç düşünmeyin değiştirin doktorunuzu sonradan pişman olacağınız bir şeyi size yapmalarına izin vermeyin kendinize ve vücudunuza güvenin...

evet yazmışsın uzun uzun tekrar kusura bakma canım görmedim bi önceki yazını.ben orda gönül hn gidiyodum hastaneden ayrılmış kerime hn gittim ilk kez dün...ben biraz konuşunca işte sizi çok duydum normal doğum taraftarıymışsınız ben şöyle besleniyorum vs bana dedi ki siz zaten biliyosunuz herşeyi özellikle şunu yapmayın bunu yapmayın dememe gerek yok dedi:)) temmuzdan itibaren haftada 1 gitcekmişim...benim bildiğim 15 günde bir olmazmı o..bi de benim ilk hamileliğim gerçek sancı nasıl olur kaç dk.bir olunca hastaneye gitmeliyim ümraniyede oturuyoruz zeynep kamile gitmeyi düşünüyoruz şahsi aracımız yok taksiyle gitcez yolu hesaplamalıyız bunları kestiremiyorum işte...

benim gözümü zeynep kamil konusunda çok korkutmuşlardı o yüzden orası için bir şey diyemeyeceğim ama en azından zeynep kamilde normal doğumu zorluyorlar. Haftada bir gitmen sorun değil zaten biri normal biri kontrol randevusu oluyor para vermiyorsun. Doğum sancıların geldiğinde anlıyorsun normal olanı da saymaya başlayıp 5 dakikada bire inmeden gitmemekmiş. sancın başladığında duşa girdiğinde seni rahatlatıyormuş sancı başladıktan sonra genelde 5 6 saati buluyormuş sancıların sıklaşması bazen daha az bazen daha fazla ama sancının sıklaştığını zaten anlıyorsun. Ben Atlas hastanesinden yana değilim ama gene de istiyorsan sadece dikkat et sana doğum saati verirse inanma sancın olmadan gitme diyebilirim sana benim en büyük hatam bu oldu. Ve saın doğumunun günü geçmediyse önemli bir şey yoksa sunni sancıyla doğum başlatmasına izin verme sunni sancı dayanma sınırını ciddi şekilde zorluyor neyse doğum yaptığında vaktin olduğu zaman haber verir misin sonucu merak ederim umarım bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın...

tabii ki haber veririm daha var ne de olsa gerçi Allah bilir iyisini..zeynep kamil baştan beri düşüncemiz biz bizzat gittik bakmak için muayene falan oldum ölee çok acayip birşeyle karşılaşmadık.hıı özeldeki detayları tabiiki aramıcan..ama genel anlamda kafamıza yattı.en azından para için insanı kesmiyolar mecbur kalınırsa sezeryan oluyor...muayenelerime yakın oldugundan atlasa gidiyorum.doğum zamanı olur ya bi aksilik çıkar bişey olursa diye 2.seçeneğimiz atlas..hafta da bir muayene normal diyosun o zaman 15 günde bir ücretli muayene oluyosun demekki bu bilgin için teşekkürler.sancı da galiba adet sancısı gibi oluyomus ve beline vuruyormuş.bakalım herşeyin hayırlısı umarım gönlüme göre olur kafama takılan bişi olursa tekrar sorarım sana canım....

Tamam canım her zaman yardımcı olmaya çalışırım. Allah bir avazda kurtarır inşallah...

bu olay daha yeni Atlas hastanesinde doğum yapan yakınımın başına gelmiş demekki hep aynı şeyi yapıyorlar :(

Arkadaşlar memnuniyetsizlikler okudum. Bende gebeyim. Dr un adını almam mümkün mü sizden. En azından ona gitmeyeyim:((

Ben de merak ediyorum. Güncel olarak Atlas Hastanesinde yakın zamanda doğum yapan var mı?

Back
X