Atma hastalığı

Benn. Ama hiç gerek olmayan şeyler attıktan sonra gerek oluyor ve pişman oluyorum birdaha yapmayacam hiç mal kıymeti bilmiyorum diyorum ama kendime engel olamıyorum.
Annem de boyle diyor mal kiymeti bilmiyorsun der hep. Bir de cok karisiyor kardesim annem kayinvalidem atma diye. Hele bir yatak ortusu var ceyizlik devasa birşey. Teyzem diyor ki kizina sakla. Pofffff. Bana duygusal olarak da yuk yapiyorlar bunlari.

Bir dönem acayip alışveriş yapmışım, geri dönüm baktığımda yazık günah diyorum. Bir boş vaktim olunca dolabı döküp yarısını vereceğim sanırım. Bilmem kaç yıl önce aldığım bluzlarım var yıllardır giymemişim.

Bir de bilinçli alışveriş önemli, artık her beğendiğime atlamıyorum. Gerekli mi, fiyat değer ilişkisi iyi mi bunlardı düşünüyorum. Bir de aldığım şeyleri kullanıyorum artık(eskiden kıyamazdım)

Daha tam minimal hayata geçemedim ama elimden geleni yapıyorum. İsrafı kendi çapımda önleyeceğim.

Merhaba,
İstifciligin tam tersi oldugunu dusundugum atma hastalığına yakalandigimi dusunuyorum. İlk olarak evim sade ve ferah olsun, temizligim kolay olsun, fazla esyalar birilerinin işine yarasin diyerek basladim. Simdi hersey gozume batiyor. Evime gelen neden süs esyasi yok her yer bos diye soruyor. Mesele baskalarinin dusundugu veya sus esyasi kullanip kullanmama degil. Etrafimdakiler abarttigimi soylemeye baslayinca elestirilere kulak verdim. Ornegin yepyeni beş cift ayakkabimin üçünü ihtiyac sahibi birine gozumu kirpmadan verdim. Ve verince inanilmaz bir mutluluk ve rahatlama hissediyorum. Kesinlikle normal olmadigini dusunuyorum. Bunu yasayan var mi?
Aaa benim gibi biri daha varmış:)
Hatta eşim diyoki “ bigün eve gelirim sen cocuklarıda atmışsın”:KK70:
Ben sık sık tasındıgım için böyle bişey olustu sanırım
Ne kadar az esya o kadar az koli
Dügün fotografımın oldugu cerceveyi bile attım gecen gün,yatak odası gözüme kalabalık göründü cünkü:/

Merhaba,
İstifciligin tam tersi oldugunu dusundugum atma hastalığına yakalandigimi dusunuyorum. İlk olarak evim sade ve ferah olsun, temizligim kolay olsun, fazla esyalar birilerinin işine yarasin diyerek basladim. Simdi hersey gozume batiyor. Evime gelen neden süs esyasi yok her yer bos diye soruyor. Mesele baskalarinin dusundugu veya sus esyasi kullanip kullanmama degil. Etrafimdakiler abarttigimi soylemeye baslayinca elestirilere kulak verdim. Ornegin yepyeni beş cift ayakkabimin üçünü ihtiyac sahibi birine gozumu kirpmadan verdim. Ve verince inanilmaz bir mutluluk ve rahatlama hissediyorum. Kesinlikle normal olmadigini dusunuyorum. Bunu yasayan var mi?
Yaşamınızı devam ettireceğiniz sayıda eşyaya indirip tutmak ve sade yaşamak için yapıyorsanız garip bir şey değil. Ama hala bir şeyler almaya devam edip bir yandan atıyor veya veriyorsanız o zaman sıkıntı.

Merhaba,
Evet ben varım
Evde fazladan hiçbirseyım yok
Bu hali bile bana kalabalık geliyor

Annemin evine de takmış durumdayim. Yani bende atacak esya bittiginde annemde veya kardeşimde vardir. Bu kisisel alana saldiri biliyorum ama gecenlerde kirilmis ve tekrar yapistirilmis bir sus esyasini kimse gormeden attim mesela annemin evinden. Hoş degil ama engel olamiyorum.
Ben de annemin evine takığım😂😂😂
Hatta oraya gidince hep hayalimde Birseyleei yok ediyorum
Annem de tam aksi lazım olur diye çoğu şeyi saklar

Atma hastalığı diyince bende tıp terimiyle bir hastalıktan bahsediyorsun sandım🤣

Bende evime gereksiz eşya ve süs eşyaları almayı düşünmüyorum. Hem gereksiz insan bi zaman sonra sıkılıyor hem yer tutuyor hem de ekstra temizlik demek

Beş çift ayakkabı bana göre israftır ihtiyaç sahibine vermen iyi olmuş zaten peşinden gelen mutluluk hissi de bunu gösteriyor:)

Yığmak değil de işte böyle ihtiyaç sahiplerini gözetmek çok güzel keşke hepimiz böyle olsak:KK36:

Beni anlatmissiniz her ay abartmiyorum torbalarca çanta kıyafet ayakkabı veriyorum bu huyumu sevmiyorum eşim de çok dertli müsrif artık diyor ama olmuyor neredeyse 2 ayda 1 perde değiştiriyorum benimki daha kötü aslında bir yandan atıp bir yandan alıyorum :kızgın:

Annem de boyle diyor mal kiymeti bilmiyorsun der hep. Bir de cok karisiyor kardesim annem kayinvalidem atma diye. Hele bir yatak ortusu var ceyizlik devasa birşey. Teyzem diyor ki kizina sakla. Pofffff. Bana duygusal olarak da yuk yapiyorlar bunlari.

Teyzene ver o saklasın madem:dondurma:
Ben birşey alırken çok düşünürüm gerçekten kullanacak mıyım ihtiyacım var mı diye öyle alırım. Öyle olunca fazla atacak birşeyim çıkmıyor.
İleride kullanıcak bişey cıkarsa da kayınvalideme postalıyorum hemen o sever saklamayı iyi oluyo :))
Sende annene ver atacaklarını pişman olursan geri alırsın :))

Gecen gece granul kahve lazim oldu.. Yani yarim kavanoz vardi bulamayinca cok sasirdim. Sonra dusununce bayram temizligi yaparken attigimi hatirladim. Yani atarken kendimi okadar cok kaybediyorum ki yiyecek icecek giyecek ayirt etmiyorum.

Hani giyecek esya vs. evde yer kaplar di mi hadi atmak bir derece mantigina yatabilir. Ama yiyecegi tuketirsin ortadan kalkar. Sonumu iyi gormedim ben.. Bir an kendim icin uzuldum.

Beni anlatmissiniz her ay abartmiyorum torbalarca çanta kıyafet ayakkabı veriyorum bu huyumu sevmiyorum eşim de çok dertli müsrif artık diyor ama olmuyor neredeyse 2 ayda 1 perde değiştiriyorum benimki daha kötü aslında bir yandan atıp bir yandan alıyorum :kızgın:

Ama sizinki fenaymış ya :KK57:

Bilemedim,kullanmadığım atıl duran şeyleri veririm ama hiç kullanmadığım birşeyim olmaz genelde, aldığımı kullanırım.
Bence kullanmayacağınız şeyi almamakla işe başlamalısınız.
Sadelik benimde hayalim ama iki çocukla mümkün değil maalesef.
Her gece yatarken şu dolaba bir el atsam,şu odayı bir boşaltsam diye düşünüyorum,sabah koşturmacadan elimi dahi süremiyorum.
Şu an kambur gibi sırtımda zira yapamiyorum. Taşınma durumumuz var,o zaman bir çok şeyi dağıtacağım bende. Ha fazlalık dediğim şeyler genelde çocuklarin oyuncak vb eşyaları,benim dolabımda fazlalık diyebileceğim birşey yok gibi,yine de elden geçireceğim tabi

off ayni ben. ucretsiz izindeyken yaparim diye dusundum yok elzem seyleri zar zor yapiyorum. surekli de ayaktayım nasil geciyor zaman tum gun ne yapiyorum anlamiyorum. gece uykumuz yok bizim onun da etkisi vardir belki. ev kucuk. nufus artti. bari esyalari azaltayim istiyorum ama sadece oyuncaklar yetiyor basima bela olmaya. buyusunler de tum oyuncaklar elden ciksa istiyorum. kucuk oglum da oynar diye kiyamiyorum atamadim henuz. bir iki kaba parcayi sattim sadece.

bir yandan atıp bir yandan alıyorsanız o fena.
oyle değilse fazlalıklardan kurtulmanın bir zararı yok bana göre..
ben de son zamanlarda minimalizm akımına kapıldım baya bir eşya çıkarttım evden.
2. el satış sitelerinde oldukça iyi satış yapılıyor tavsiye ederim

bende artık sızın gıbıyım evde kullanmadıgım 1 fazladan tabak yok herseyı ama herseyı dagıttım evden cıkan esyalarımla 2 kız gelın oldu sıze oyle soyleyeyım

bu ıyı bırsey mınımal yasamı desteklıyorum esımle 4 kapaklı gardıloba gectık ve gardılobun 1 bolumu bos bakıp bakıp mutlu oluyorum :)

ustumde bır hafıflık var anlatamam bence mutluluk verıcı ama atıp gerı yenısını almak olmaz :D

Teyzene ver o saklasın madem:dondurma:
Ben birşey alırken çok düşünürüm gerçekten kullanacak mıyım ihtiyacım var mı diye öyle alırım. Öyle olunca fazla atacak birşeyim çıkmıyor.
İleride kullanıcak bişey cıkarsa da kayınvalideme postalıyorum hemen o sever saklamayı iyi oluyo :))
Sende annene ver atacaklarını pişman olursan geri alırsın :))
Geri goturunce kiyamet kopuyor, ben sizin için emek ettim kullanirsin sakla vs vs
Ceyizlikleri cikartsam iki kisilik yer acilir gardroplarda

bende aynıyım ..mutfak eşyalarını bile fazlaysa atıyorum..mesela 6 lı kase takımım var biri kırıldı birininde kenarı biraz çatladı ben diğer 4 ünüde atıyorum..kullanmadığım tencere var mesela ya birine gönderiyorum ya atıyorum hemde hiç acımandan kıyafetlerimi bile kıyafet birikim kutuları var ya gözümü kırpmadan abiyelerimi bile gittim onun için attım verecek biri bulana kadar evde durmasına bile tahammül edemiyorum..
napcaz böle bilmiyom :):)

Ayy keşke bende biraz olsa yakalansam .
Tam tersiyim ,birde dişariya atilmak için koyulmuş eşyalari veya ucuzla şeylere dayanamiyirum .
Belki gerek olur ,şlyle böyle yaparim diye alip eve getiriyorum .Artik aldiklarimi eşimden sakliyorum yoksa kavga oluyor.
Nasil boşvere biliyorsunuz? Nasil atabiliyorsunuz?
Bende öğrensem

Back
X