Bebek Beslenmesi Atopik Cilt için önerileriniz ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ne kadar yaygın bir durum bu atopik cilt. Merak ediyorum hepiniz sezaryenle mi doğum yaptınız? Bu atopik olayı, dogum kanalından geçmeyen bebeklerde yaygınmış. Dogum kanalındaki prebiyotikler bebegin cildini koruyormuş. Sezaryende böyle bir durum yok tabii.
Benim oğlumda da 1.5 aylıkken başladı. Yerli ve yabancı forumlarda bir dizi araştırma yaptım. Bu öyle belli bir ilacla geçmiyor ama kontrol altına almak mümkün. Ben birkaç yöntemle belirtileri yok edebildim. Deneyimlerimi de bir blogda topladım. Merak edenler okuyabilirler.

http://arayanbulurmus.blogspot.com.tr/2016/05/bebeklerde-atopik-veya-seboreik.html?m=1

Ne kadar yaygın bir durum bu atopik cilt. Merak ediyorum hepiniz sezaryenle mi doğum yaptınız? Bu atopik olayı, dogum kanalından geçmeyen bebeklerde yaygınmış. Dogum kanalındaki prebiyotikler bebegin cildini koruyormuş. Sezaryende böyle bir durum yok tabii.
Benim oğlumda da 1.5 aylıkken başladı. Yerli ve yabancı forumlarda bir dizi araştırma yaptım. Bu öyle belli bir ilacla geçmiyor ama kontrol altına almak mümkün. Ben birkaç yöntemle belirtileri yok edebildim. Deneyimlerimi de bir blogda topladım. Merak edenler okuyabilirler.

http://arayanbulurmus.blogspot.com.tr/2016/05/bebeklerde-atopik-veya-seboreik.html?m=1

hayır normal doğum yaptım ama yinede malesef bizide buldu,
bugün sırtını açtım cok fena pişik olmuş :KK43: hemen yıkadım losyonladım inşAllah toparlar

blogunuza bakıcam inşallah

Panik yapmayın. Bebeği kat kat giydirmeyin, lavantali seylerden uzak tutun, yünlü seylere temas ettirmeyin, terletmeyin, günde iki kere atopik ciltlere özel krem kullanın. Mustela, Bioderma olabilir. Neyin iyi gelecegini deneye yanıla bulacaksınız. Her bebekte farklı bir krem veya yöntem işe yarıyor. Bu ara en çok onerilen krem coresatin pembe. Icinde kortizon yokmuş.

Panik yapmayın. Bebeği kat kat giydirmeyin, lavantali seylerden uzak tutun, yünlü seylere temas ettirmeyin, terletmeyin, günde iki kere atopik ciltlere özel krem kullanın. Mustela, Bioderma olabilir. Neyin iyi gelecegini deneye yanıla bulacaksınız. Her bebekte farklı bir krem veya yöntem işe yarıyor. Bu ara en çok onerilen krem coresatin pembe. Icinde kortizon yokmuş.

malesef ev aşırı soğuk diye bu hafta kat kat giydirdim dahası uyurken iyice sardım sarmaladım hasta olmasın diye ama malesef terlediği için sırtı ve boynunun altı pişik olmuş, mustelanın şampuan ve özel losyonunu aldım bugün ilk denememiz banyo yaptırdım uyudu sabah açıp yeniden kontrol edeceğim bu hafta bu iyi gelmezse coresatin pembeyi denicem

bilgiler için çok tşk ederim

Ben normal doğum yaptım fakat bizdede oldu. Bence normal yada sezeryan alakası yok

Öyle anlaşılan. O zaman kuru hava tezini ortaya atabilirim. Mesela ben Ankara'dayım. Kendi cildim bile kuruyor. Antalya da atopik dermatit olan var mı ona bakmak lazım.

Gecmis olsun. Atopik egzama ise dermaintense diye bir urun biliyorum. www.lrworlduyelik.com burdan inceleyebilirsin.

Eklentiler

• FB_IMG_1458412606671.webp
    FB_IMG_1458412606671.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 108
5 senedir uğraşıyorum bu illetle ama geçmiyor.
Besin alerjiside var bizde.
Çok azdığı zamanlar kortizonlu krem kullanmak zorunda kalıyoruz.
Nemlendirmek için doktor coresatin(pembe) verdi
Benimde bebegimde bebek egzemasi var bir arkadss coresatin tavsiye etti aldim ama nette bu ürünün içeriğinin açıklanmadığı kortizon olabileceği söylendi. Bende vazgeçtim . Kortixon olmadigi,hakkında kesin bilginuz var mı. Bu arada dr laroche tavsiye etti ama ondada kortixon varmi yokmu bilmiyorum fikri olan varmi

Benimde bebegimde bebek egzemasi var bir arkadss coresatin tavsiye etti aldim ama nette bu ürünün içeriğinin açıklanmadığı kortizon olabileceği söylendi. Bende vazgeçtim . Kortixon olmadigi,hakkında kesin bilginuz var mı. Bu arada dr laroche tavsiye etti ama ondada kortixon varmi yokmu bilmiyorum fikri olan varmi

Valla mis gibi bir kokusu var ...bildiğin güzellik kremı gibi:)
İçeriğini bilmesemde kortizon olmadığını doktor söyledi çünkü ben kortizon kullanmaktan yana değildim...en azından hafif olduğu zamanlar coresatin cok ıyı geldi...Bütün kış bu kremi kullanıyorum ağız kenarları için...Krotizon gibi bir lekelenme yapmadı..
Ben bile kullanıyorum alerjık bir yapım var banada iyi gelıyor..
Tek kötü yanı boyutuna göre fiyatının fazla olması...
2 gün önce aldım 38.5 olmus ve kutusu değişmiş...
Ben güvenle kullanıyorum denmekten zarar gelmez...

Back
X