Ausencia'nın Gözüyle ...Nerede Kalmıştık ?

Canım fazla detay saça fayda değil zarar verir..Buradan başlayabiliriz

Tam olarak ihtiyacın nedir?

Canım ben de en az senin kadar ilgiliyim .
Fazlasının saç derisini yoracağının bilincindeyim .

----

Gürleştirme + uzatma tabi

Şu an bana iyi gelenlerle devam ediyorum .Sen memnun kaldıkların ve kalmadıklarından bahseder misin canım

I will be here

Eveeet nerede kalmıştık ?

Yahu hatun kendine aşçı şapkası almış yeni yıl hediyesi

Karyatid , yaşam koçum oooolllllllll

:)) estağfirullah efendim ne haddimi ben ancak sizin yanınızda yer alan dostunuz ve bu başlığın müridi olabilirim : ))
valla çok sevimli aşçı şapkam, gören bi bu ne diyor ama olsun ben beğendim ya yeter : ))

Hımm tamam o zaman canım, aus araştırıyor deyince, ben ne yapacağına karar veremedin gibi algıladım...

Ben uzatma konusunda sinameki kürünü tek geçerim...
Kür günleri sirkeli suyla duruluyorum...Şampuanımın içinde de 1 kapağa yakın çam terebentin var..(750 ml şampuan)

Yalnız çam terebentin her saça iyi gelmez...Saç yapısı çok kuru olanlar şiddetle uzak dursun...

Uzatma konusunda, turp suyu da etkili evet, hatta sinemakiden daha hızlı uzatıyor diyebiliriz, lakin turp saç boylarını inanılm az kurutuyor, yağ bakımıyla falan toparlayamıyorsun ve mecburen kestiriyorsun...E ne anladım ben o uzatmadan

Saç gürleştirme diye bir şey olduğuna ben inanmıyorum...
Yeni çıkacak saçların, çabuk ve hızlı çıkma haline ve saç dökülmesinin tamamen kesilmesi olayına inanıyorum...

Maya maskesi saça iyi bir doping sağlıyor bu anlamda...
Sarımsaklı şampuanı tavsiye ederim...

Arada nem maskemi mutlaka yaparım...Müthiştir nem maskesi, kuru saçlardaki etkisi yadsınamaz...
Diplere sürülebilir saç kremi+shea butter yağı ile hazırlanıyor...Tercihe göre içine saça iyi gelen yağlar eklenebilir...

Gliserinli su da kuru saçlar üzerinde etkilidir...
Hem de pratik..
Başarılı bir tarif...

Tüm bunlar haricinde, saç tipime uygun olarak, kendi karışımlarım var canım...Onları uygularım ayda 2-3...
Saçta kullandığım en temel yağlar;
Tatlı badem yağı, hindistan cevizi yağı(mucizem), macadamia yağı, shea butter...Bende tüm yağlar mevcuttur...Ama temel kullandıklarım bunlar...

Ve en önemlisi maritsacım, her ne yaparsak yapalım, gözeneklerimiz tıkalıysa hiç bir fayda alamayız....
Hanımlar bu ayrıntıyı hep pas geçtikleri için, yaptıkları hiç bir bakımdan fayda alamıyorlar...

Şampuanlarda ki silikon ve paraben, saç gözeneklerini belli bir süre sonra tıkar...

Bunun için, her 6 ayda ya da senedi bir, bir avuç şampuanı bir kaseye alıp, içine 1.5-2 tatlı kaşığı kadar karbonat koyup karıştıralım, ve hafif masaj yaparak saçlarımızı bu şekilde yıkayalım...Gözeneklerimiz açılacaktır...
Karbonat saçın ph dengesini bozduğu için, bu işlem sonunda mutlak suretle "elma sirkesi" ile durulayalım saçları...

Biraz uzun oldu, affola :)

Sadece ben değil ,diğer arkadaşlarda baya faydalanacaklardır bundan .

Ben karbonat hariç ,diğer bakımları biliyordum zaten .İyi oldu tabi yazman bitanesin .

Bu arada sinameki kürü benim deli gibi saçımı dökmüştü .O gün bugündür , yapmam .

Derma roller sonrası ampul karışımı ,maya maskesi ,ısırgan otu suyu vesaire en çok memnun kaldıkların arasındadır .

Bir de saç uçları için gliserin .

Sinemaki kürü de bir nevi yağ bakımı olduğu için, her saça uygun olmayabilir canım, doğrudur...
Benim de ilk zamanlar saçımı döktü..Ölü saçlar gidiyor diyerekten bekledim, ama 3 hafta boyunca döküldü...Meğer sinemakiyi fazla koyuyormuşum...
E yani sinemaki bu, söküp atıyor fazlası
Şimdi çok şükür 1-2 tel anca dökülüyor...

Isırgan otu da başarılıdır evet...İyi oldu hatırlattığın, dökülmeye iyi gelir..

Dermarollera da çok uzun süre devam etme, biraz ara ver derim

Canım senin cildin ne alemde peki ? Ben baobab yağından pek memnun kalmadım gibi .O kadar da para verdim üstelik .

Uzun bir süre yağ fln almayı düşünmüyorum .Hele bir elimdekiler bitsin

Canım senin cildin ne alemde peki ? Ben baobab yağından pek memnun kalmadım gibi .O kadar da para verdim üstelik .

Uzun bir süre yağ fln almayı düşünmüyorum .Hele bir elimdekiler bitsin

Canım, bir yağın ciltteki etkisini gözlemlemek uzun zaman alır...
İleriye dönük başarılı bir bakım yağı olabileceğini düşünüyorum...

Onun haricinde pirinç kepeği+nar çekirdeği kullanabilirsin...
Ben yağ bakımını en fazla haftada bir öneriyorum...
Her cilt yağ bakımı kaldırmaz...

TCA yapıyorsan, bir de başarılı bir toniğin varsa başka bir şeye gerek olduğunu düşünmüyorum...

Ben dönüşümlü olarak kullanıyorum canım .Her allahın günü kullanmak doğru değil tabi ,haklısın .

Pirinç kepeğini aldım ama o cildin rengini açıyormuş .Ben inanılmaz beyaz bir hatunum ,daha da açılmasını istemem .Öyle kenarda bekliyor işte.

Ozon yağı ve kara üzüm çekirdeği fovorilerim arasında .Aaaaaaa bir de lavanta suyu . hassas ciltlere birebir .

benim saçlarım hemen uzuyor
cildim de cillop gibin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…