avcilarda kalp atisini duyacagim hastane lutfennn

Sycorox

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2014
1.631
768
Kizlar ben avcilar medikana ve dogus tip gittim ve makinalari disari ses vermedigi icin duyamadim minigimin kalp atis sesini ve hakketen cok sinir oldum :KK43: bana istanbul avcilarda gidecegim yer onerin ne olur bebisimin kalp atisni duymak icin

Medicana beylikdüzüne gıttım,dinlettıler
Cok onemlı değil duymak yazmıştı bırıleri hatta bebegı yorabılıyormuş yazıyordu forumda..,

Cok onemlı değil duymak yazmıştı bırıleri hatta bebegı yorabılıyormuş yazıyordu forumda..,
Her serde vardirbi hayir cogu kisiden duydum 12 gaftadan once iyi degilmis diye tmm dedim :KK43:

Sağlık ocağında istediğin zaman dinletiyolar üstelik hastanedeki ultrason gibi radyasyon da almıyo küçücük bi cihaz

canm bnde dün gitim hastaneye banada dinletmediler kalp atışını şuan bebek için tehlikeliymiş kalp atşını dinlemek ilerleyen haftalarda dinletecem dedi bana doktorum

Ultrasonda radyasyon yok,ses dalgaları sadece,
Hamıle bır bayanda radyasyonla herhangı bır işlem yapılmaz zaten
Ses dalgalarında da radyasyon vardır bütün cihazlarda olduğu gibi. Bebeği görüntülemek için daha az radyasyonlu bir cihaz henüz Bulunamadığı için mecbur kalıyoruz. Hamile bayanlara sadece röntgen yasak ülkemizde çünkü çok fazla radyasyon var. Elindeki telefondan çamaşır makinesine kadar her cihazda radyasyon var malesef ama hamileyken en aza indirgememiz gerekiyor

Ses dalgalarında da radyasyon vardır bütün cihazlarda olduğu gibi. Bebeği görüntülemek için daha az radyasyonlu bir cihaz henüz Bulunamadığı için mecbur kalıyoruz. Hamile bayanlara sadece röntgen yasak ülkemizde çünkü çok fazla radyasyon var. Elindeki telefondan çamaşır makinesine kadar her cihazda radyasyon var malesef ama hamileyken en aza indirgememiz gerekiyor

Radyasyonun ne olduğu hakkında bılgınız var mı acaba?

Her serde vardirbi hayir cogu kisiden duydum 12 gaftadan once iyi degilmis diye tmm dedim :KK43:

canm bnde dün gitim hastaneye banada dinletmediler kalp atışını şuan bebek için tehlikeliymiş kalp atşını dinlemek ilerleyen haftalarda dinletecem dedi bana doktorum

Kızlar 6 haftadan beridir her hafta kalp atışlarını dinledim. Ne demek bebeği yoruyor , bebek için iyi değil vs.. biz dinlemediğimiz sürece atmıyor mu sanki.. sadece varolan birşeyi duyuyoruz.. çok küçük olduğu için vakit harcayıp bulmak istemeyip bazı drlerin uydurduğu birşeydir o..

Kızlar 6 haftadan beridir her hafta kalp atışlarını dinledim. Ne demek bebeği yoruyor , bebek için iyi değil vs.. biz dinlemediğimiz sürece atmıyor mu sanki.. sadece varolan birşeyi duyuyoruz.. çok küçük olduğu için vakit harcayıp bulmak istemeyip bazı drlerin uydurduğu birşeydir o..
Fazla dinletmebsakincali derler bilirsin cok kisa dinletirler sesi .. arastirdim 12 haftadanbonce daha fazla sakincali oldugu icin dinletmedi doktorum hak verdim yaydigi sey bebege zararli imis

Valla tatlım ben inanmıyorum bu olaya.. Bence çok vakit kaybetmemek için uydurmuşlar bunu. İstanbulun en iyi hastanelerinden birine gidiyorum ve bu tez doğru olsa benim gibi düşük tehlikesi olan riskli bir gebelik te dinletmezlerdi diye düşünüyorum. Ki kalp atışını ekranda gördüğüm halde bile her hafta dinliyoruz. Yaydığı şey sadece frekans oda zararlı değil

X