Herkese iyi geceler
Eşim eski işyeri ile mahkemelik şuanda, 3 mahkeme oldu bilirkişi kararı verdi eşime 30-35 bin tl gbi bir para hakkı doğdu.
Şöyle bir durum var , mahkeme bir ay snrasına karsı tarafa temyiz hakkı verdi, şirket temyize gidecekmiş bunun bilgisi de geldi bize.
Öğrenmek istediği şu, temmuz ayındaki mahkemede eşime bu para hakkı kesinleşirse biz kazanılan bu parayı ortalama ne kadar sürede alabiliriz ?
Şimdiden tsk ler
Henüz avukat sayılmam ama bildiğim kadarıyla yardımcı olmak adına söyleyeyim; alacaklı olduğunuz şirketin türü nedir buna göre değişim gösterecek ve mahkemeden tedbir uygulanmasını isteyebilirsiniz geciktirme ihtimaline karşı daha sonra icra yoluna gidersiniz.
Şimdi şirket kollektif mi anonim mi farklılık gösterebiliyor, artık çoğu anonim olduğu için doğrudan şahıs sorumluluğuna gidilemiyor. Ve genellikle anonim şirketlerde şirket malvarlığını aktarmak daha kolay oluyo biliyosunuz haliyle birtek icra yolu kalıyo burada da zora sokabiliyorlar alacaklıyı. Süre uzamaması, alacağın sarkmaması adına ihtiyadi tedbiri şimdiden koyarlarsa kaçırma ve uzatma ihtimalleri en aza indirgenir. Tedbir konulan maldan da icra yolu ile alacağı sağlamış olurlar. Yoksa siz haklısınız işçi alacağı söylediğiniz gibi ama böyle zora sokmalad adına ben biraz girift düşündümne için tedbir isteyecek ki bilmediğim bir ayrıntı mi var acaba
benim bildiğim
işçi alacağı bu
karar kesinleşir hop koyarsin icra takibine zaten ödememe gibi bir durum olamaz
Şimdi şirket kollektif mi anonim mi farklılık gösterebiliyor, artık çoğu anonim olduğu için doğrudan şahıs sorumluluğuna gidilemiyor. Ve genellikle anonim şirketlerde şirket malvarlığını aktarmak daha kolay oluyo biliyosunuz haliyle birtek icra yolu kalıyo burada da zora sokabiliyorlar alacaklıyı. Süre uzamaması, alacağın sarkmaması adına ihtiyadi tedbiri şimdiden koyarlarsa kaçırma ve uzatma ihtimalleri en aza indirgenir. Tedbir konulan maldan da icra yolu ile alacağı sağlamış olurlar. Yoksa siz haklısınız işçi alacağı söylediğiniz gibi ama böyle zora sokmalad adına ben biraz girift düşündüm
Doğrudur ben henüz teorik bilgiler ile konuştum, pratiğini siz daha iyi bilirsiniz öyleyse :) zaten söylediğiniz gibi bildiğim kadarıyla belirsiz alacak davası kapsamına giriyor işçi alacağı, dava açıldıktan sonra mebla belirlenmiş şirket için büyük bir miktar olmasa gerek yani hemen alırlar herhaldehmm tamam anladım ama bu tedbir kararı kolay verilmiyor davalı sirketin malları elden çıkarmaya başladığını delillerle sabit olmasi ve birden fazla bu tarz dava dosyası olup olmadığına bakılıyor
benim dosyalarda bu tarz takipler kolay tahsil edildiği için hiç ugrasmanistim tedbir kararı ile
Sözde köklü kurumsal bir şirketKonu sahibi sirket nasıl bir sirket koklu tanidik mi yoksa batmaya yakın bir sirket mi
avukatiniz var mı
varsa o nededi
Tsk ederimpkarar kesinlestikten sonra icra takibi yapacaksiniz ya da onu yapmadan önce sirkete kararla başvurun ödenmesini isteyin ödemeyi suruncemede bırakırlarsa icra takibi yaparsınız
çok uzun sürmez ama önemli olan kararın kesinlesmesi
Tsk ederimHenüz avukat sayılmam ama bildiğim kadarıyla yardımcı olmak adına söyleyeyim; alacaklı olduğunuz şirketin türü nedir buna göre şirketin sorumluluğuna ya da şahıs sorumluluğu kapsamında değişim gösterecek bu da süre açısından önemli ve mahkemeden tedbir uygulanmasını isteyebilirsiniz geciktirme ihtimaline karşı daha sonra icra yoluna gidersiniz.
Var mi başka fikri olan ?
Avukatımız var sağolsun parayı alıcazdan baska hiçbir acıklama yapmıyor.Avukatınız yok mu?
Bilirkişi raporundan sonra ,bilirkişinin tespit ettiği miktara göre davayı ıslah etmeniz gerek .Yani bedeli arttırmanız gerekir.Islah etmezseniz ilk açtığınız miktar üzerinden karar verilir.Davayı 5.000 TL olarak açtıysanız 5.000 kabul edilir daha fazla miktara hükmedemez mahkeme.mahkeme taleple bağlıdır.ıslah edip bedeli bilirkişi raporundaki miktara göre arttırırsanız o tutara hükmedilir.
Mahkeme önce duruşmada kısa kararı açıklar sonra 1 ay içinde gerekçeli kararı yazar.Gerekçeli karar tebliğ edildikten sonra icraya koyabilirsiniz.Para alacaklarının tahsili için kararın kesinleşmesini beklemeye gerek yok. Davalının kararı temyizetmesi icranın açılmasına engel değil.icraya koyarak şirketin durumuna göre tahsil edebilirsiniz.
Yukarıda da yazdım gerekçeli karardan sonra icraya verilir diye.tekrar okuyun.Hakimin kararından sonra icraya vereceksiniz zaten.Temyizin sonucunu beklemenize gerek yokAvukatımız var sağolsun parayı alıcazdan baska hiçbir acıklama yapmıyor.
Şimdi biz haklıyız eşim 8 senelik işinden gerekce gösterilmeden işinden cıkartıldı bir günde
Elimizde tüm belge ve deliller var
Çıkısını beklettiler ve 1 ay snr diğer nedenlerden yasal ckısı verildi.
Şimdi hakim bizi haksız bulabilir mi?
Yani davayı kaybedebilir miyiz
Bu ihtimal varsa biz kararın kesinlesmesini beklemeden nasıl icraya koyabileceğiz?
Hakim olur ya bizi haksız bulursa, dava şirketin lehine sonuclanırsa icraya vermemizin ne anlamı olacak .
Herkese iyi geceler
Eşim eski işyeri ile mahkemelik şuanda, 3 mahkeme oldu bilirkişi kararı verdi eşime 30-35 bin tl gbi bir para hakkı doğdu.
Şöyle bir durum var , mahkeme bir ay snrasına karsı tarafa temyiz hakkı verdi, şirket temyize gidecekmiş bunun bilgisi de geldi bize.
Öğrenmek istediği şu, temmuz ayındaki mahkemede eşime bu para hakkı kesinleşirse biz kazanılan bu parayı ortalama ne kadar sürede alabiliriz ?
Şimdiden tsk ler
Tamam şimdi anladımYukarıda da yazdım gerekçeli karardan sonra icraya verilir diye.tekrar okuyun.Hakimin kararından sonra icraya vereceksiniz zaten.Temyizin sonucunu beklemenize gerek yok
.Uygulamada işçi alacağı davaları işçi lehine sonuçlanır.Hakimlerde bilirkişi raporu doğrultusunda karar verir genelde.Bu sorularınızı avukatınıza iletin daha ayrıntılı cevap verir.Burada avukat olmayanlarda cevap verir kafanız karışır.Kaldı ki dosyayı ayrıntılı bilmiyoruz ne desek tam doğru olmaz.Avukatınız davayı doğru düzgün takip etmişse güvenin ona.
Bilirkişi kararı acıklandı en sontemmuz ayında Mahkeme var dıyorsunuz yanı bu durumda karar henüz verılmedıkı temyız hakkı olsun...yanlışınız var bı yerde..sanırım bılırkışı raporuna ıtıraz hakkı dıyorsunuz....yüksek ıhtımal temmuzda dava bılırkışının kararı gbı bıter.karsı taraf temyize gıdebılır bu süreçte ıcra takıbı yapılır temınat gösterıırler lakın parayı temyız sonuna kadara alamazsınız.temyız ıcın bırsey dıyemeyız 6-8 aydada döner 1-2 senedede....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?