Merhabalar arkadaşlar. Bugün annemlerin başına kötü bir olay geldi.
Annemgiller hep hayalini kurduklari koyde bir insaata başladılar. Kabasi bitti. Bugün seramik-fayanslari secmisler beraber. Ogleden sonrada sectikleri faayanslari getirmis isciler. Ustada ona göre başlayacaktı. Santiyenin direk yaninda bir elektrik diregi var. Onları getiren ve yonlendiren adamla babam uyarmis bu direğin oldugu yerden seramikleri yukari cikarmayin diye. Onlarda arkalarini döner dönmez bizimkiler kolay olacak diye ordan cikarmaya calismislar motor vasitasiyla. Ve elektrik ana hattina dokunmuslar. Elektrik carpmis ikisini. O sirada birşeyleri yokmuş ama suan biri yogun bakimda.. sizce annemgillerin durumu ne olur. Babam sabahtan beri yemek yiyemiyormus adamlara birsey olur diye cok Üzgün. Bir fikir verin bu isin yolu yordami nedir.?
Çok teşekkürler. İnşallah öyle olur.Cok gecmis olsun.. hukuki bilgim yok guncel kalsin diye yaziyorum.. elektrik yaniklarinda hasar belli bi sure gectikten sonra anlasiliyor insallah saglikla taburcu olurlar..
Bilmiyorum inanin. Bu tür vakalarda muhasebecinin dediğine göre insaat sahibi suçlu oluyormuş. Ne alaka anlamadim ben ama.Elektrik direğinden baban sorumlu değilse neden o suçlansın?
Ya bu gibi insaat islerini bu yüzden anlayan ustaya devretmek lazim.. Turk kanunlarina göre nasil bilmiyorum ama muhtemelen orada da aynidir. O iscileri calistiran, onlara maasi veren kisi sorumludur bu olanlardan. Cunku onun gözetimi ve emirleri altinda calisiyor o isciler. Gecmis olsun insallah tez zamanda sagliklarina kavusurlar.
İnşallah canim. Cok sagol.Yolunu yordamını bilmem ama umarım Adamcağız kurtlulur.
Size de geçmiş olsun.
Adamlar o insaatta çalışan surekli isciler degiller. Sadece seramikleri tasiyacaklardi o gün. Serit cekme gibi bir sey mumkun degil.cunku direk binanin tam önünde. Binanin girisi orada yani. Babam suan isin maddi boyutunu dusunmuyor açıkçası adama birsey olmasın diye üzülüyor.Yazik yaa ekmek parasi icin neler cekiyor insanlar. Allahim sabir versin ailelerine insallah iyilesirler.
Benim abim de çalıştığı insaatin asansor boslugundan düştü ve insaat sahibi sahis hem tazminat verdi hem de yillarca hapiste yatti ve cikinca da tamamen batmisti zaten.
Suç kimdeyse cezasini cekmesinden yanayim. Önlem cok onemli. Gerekirse oraya serit vs. bir seyler cekmeleri gerekirdi. Arkadan uyarmakla olmuyor bu isler.
Cigerim yandigi icin belki agir gelmistir yazdiklarim ama bu berbat bir duygu inanin kendinizi o kisilerin ailelerinin yerine koyun....
Adamlarin sigortalari var. Tek günlük calisacaklarindan o günlük yapildi sigortalari.Sigortaları yoksa sorun olur bence. .
Tek günlük sigorta yapmişsanız sorun çıkacağını sanmıyorum , bizim de başımıza böyle bi olay gelmişti allahtan işçiye bişey olmadı ,bizde sigorta da yoktu ki tazminati vs geç vicdan azabından ölürdük. İnşallah sağlıkla çıkar hastanedenAdamlarin sigortalari var. Tek günlük calisacaklarindan o günlük yapildi sigortalari.
Babam zaten gece boyu uyamamis vicdan azabindan. Ki adama birsey olursa o insaatta oturmaz bile bilirim.Biri dediğim gibi iyi ancak diğerini ameliyata almislar gece... beyin kanamasi geçirmiş. Insallah birsey olmaz ona.... dua edin arkadaslar insallah birsey olmaz...Tek günlük sigorta yapmişsanız sorun çıkacağını sanmıyorum , bizim de başımıza böyle bi olay gelmişti allahtan işçiye bişey olmadı ,bizde sigorta da yoktu ki tazminati vs geç vicdan azabından ölürdük. İnşallah sağlıkla çıkar hastaneden
Bu iş kazasına giriyor. İnşaatin sahibi veya şantiye şefi bu durumdan mesul olabilir. O direğin dışına şerit çekilmesi gerekiyordu. Dışında olmasi önemli değil. Babanız onu kullanabileceklerini düşünmüş. Zaten on görülebilir bir şeymiş yani. Ya da başka birşey.
Kaldı ki babanızın bence bu konuda sorumlulugu yok. Adamlara hızlı olur değin üstünden taşıyın demedigi müddetçe adamlar aslında kendileri karar vermişler. Ama mahkemede böyle anlatmayabilirler. Babanizi suclama ihtimalleri cok yuksek. Dolayısıyla siz her türlü avukata danışın. Diğer yandan inşaata anlaşmalı bir isg ci yok mu? O nediyor? Yüksek tazminatlar ödemeniz gerekebilir.
Teşekkürler. Rücu davasi nasil oluyor peki.Selamlar, çalışacakları gün sayısı kadar sigorta yapılmış en azından buradan başınız ağrımayacak. Fakat bahsi geçen "iş kazası" statüsünde değerlendirilir. İş kazaları ile ilgili yaptırımlar yasalar çerçevesinde oldukça genişletildi ve ağırlaştırıldı. Ölümle sonuçlanması sizin açınızdan ciddi maddi kayıplara sebep olacaktır. Başta ölen kişinin yakınlarının dava hakkı olması dışında Sosyal Güvenlik Kurumu 'da tarafınıza Rücu davası açacaktır..Dilerim şuan hastanede yatan çalışan bir an önce sağlığına kavuşsun.
Sadece yaralanma ve iş göremezlik ile sonuçlanırsa, şahsın size dava açma hakkı var. Bilirkişiler gerekli incelemeleri yaptıktan sonra "iş güvenliği" bakımından gerekli önlemlerin tarafınızdan alınıp alınmadığını tespit edecekler ve rapor hazırlayacaklardır. İş kazaları sonucu açılan davalar çoğunlukla mağdurun lehine sonuçlanır.
Uzuv kaybı ve sürekli iş göremezlik ile sonuçlanırsa ise, yine karşı tarafın maddi ve manevi tazminat talebi hakkı doğar. Tedavi masrafları da tarafınızdan karşılanır.
Elektrik direğinden baban sorumlu değilse neden o suçlansın?
Teşekkürler. Rücu davasi nasil oluyor peki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?