- 5 Ekim 2015
- 1.464
- 3.894
- 53
Teşekkürler. Rücu davasi nasil oluyor peki.
Muteahhitin kim oldugunu bilmiyorum. Şantiye şefini biliyorum sadece. Binada 3 katli tek dairelik bir yer.Birde merak ettim, yaptığınız evin yapı ruhsatında Müteahhit kim olarak görünüyor?
Muteahhitin kim oldugunu bilmiyorum. Şantiye şefini biliyorum sadece. Binada 3 katli tek dairelik bir yer.
Birde internette biraz bakinca 10 günden az sureyle calisan iscilerde isyeri sahibin isveren sayılmadigi gibi bir sey okumus esim. Böyle bir sey var mi?
Yok babam müteahhit değil. Şantiye şefi kendisinin üniversiteden arkadaşi biri. Babam yapi denetimde calistigi icin sadece yapi sahibi olarak görünüyor.Şantiye Şefi kim peki? Çünkü ben sizin ilk yazınızdan ruhsat üzerinde babanızın Müteahhit olarak göründüğünü olasılığı üzerine yazdım. İnşaat alanının size ait olması size resmiyette herhangi bir sorumluluk yüklemez. İnşaat alanlarında iş güvenliğinden sorumlu birimler
Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığına ait İş Güvenlik Uzmanları , -4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanunun; 1. maddesinde, Yapı Denetim görevlileri, 3194 sayılı İmar kanuna göre ve 4708 Yapı denetim kanununa göre Şantiye şefleri sorumludur.
Muteahhitin kim oldugunu bilmiyorum. Şantiye şefini biliyorum sadece. Binada 3 katli tek dairelik bir yer.
Birde internette biraz bakinca 10 günden az sureyle calisan iscilerde isyeri sahibin isveren sayılmadigi gibi bir sey okumus esim. Böyle bir sey var mi?
Sgk'ya bildirim yapılmış. Zaten bu yazdığım sgk yapilan isciler icin yazılmışİşçi, işyerinde 1 gün veya 4- 5 saat gibi az bir zaman diliminde çalışmış olsa bile bu hizmetin işverence SGK ya bildirilmesi gerekmektedir.
Sgk'ya bildirim yapılmış. Zaten bu yazdığım sgk yapilan isciler icin yazılmış
Anladım. Cok tesekkurler.Şöyle söyleyeyim size, 1 günlük sigortalı yapıp çalıştırdığınız işçinin başına gelecek her türlü kazadan sorumlusunuz. Net..Sorumlusunuz derken , kanunda belirtilen şahıslar sorumludur. Şantiye şefi, yapı denetim vs..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?