Avukat arkadaşlar bilginize acil ihtiyacım var. Lütfen...

Samyeli

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2008
26
0
286
Ankara
Öncelikle merhabalar. Evimizin üst katının nerdeyse tamamı yan dairede oturan ve bu binayı yapan mütahit komşumuzun terası. Durmadan teras akıyor ve bu sıkıntımıza komşumuz duyarsız kalıyor. Belediyeden projeye baktırdık meğerse yukarıyı çatı gösterip kafasına göre teras yapmış. Alt kat da sığınak görünürken orayıda daireye çevirmiş kiracı oturuyor. Şimdi ben dava açsam terası çatı olarak kapattıramazmıyım? Bu davayı kime açmam lazım? Belediyeye mi yoksa şahısamı? Tapucu bir tanıdık da binanın imarının üzerinden 5 yıldan fazla geçtiği için zaman aşımına uğramış dava açsan bile çatı yaptıramazsın sadece terasın kullanımını elinden alabilirsin kullanım herkese açılır demiş. Bina yaklaşık 7 yıllık bir bina. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum. a.s.

tapucu tanıdığınız doğru söylemiş şöyleki,mütahit ile (kat karşılığı bina sözleşmesi vs.ise)arsa sahipleri arasında bir sözleşme yapılır.ve bu sözleşmede kaç daire olacağı,teras olup olmayacağı ve hatta kullanacağı malzemelerin kaçıncı sınıf kalitede olacağı dahi tek tek belirtilir.Ve devamında müthait apartmanı bitirdiğinde eğerki sözleşmeye uygun bir şekilde inşa edilmemişse apartman bu durumda belirtilen süre içerisinde mahkeme yoluna başvurur ve ayıplı mal-edimin ayıplı bir şekilde yerine getirilmesi nedeniyle dava açılır.
Ama siz şu aşamada bence noterden ilgili müteahhite ihtarname çekip,belediye ve tapu kayıtlarında mezkur yerin çatı olarak göründüğü dolayısıyla teras olarak kullanılamayacağını vs.yazarsınız,daha sonra ise apartman yönetim kurulu toplanır ve genel kurul kararı ile çatı yapılması yönünde karar alabilirsiniz diye düşünüyorum.

merhabalar ben avukat arkadaşlara bir soru sormak istiyorum benim eşim 34 yaşında ve babasına babalık davası açmak istiyoruz almanyada 1976 senesinde doğmuş ve şu anda annesinin soyismini taşıyor annesi akli dengesi yarinde olmadığından babasının yaşadığını yeni öğrendik va dava açmak istiyoruz fakat zamanaşımına uğradığı için mahkemeye geçerli bir sebep sunmamız gerekiyormuş bu geçerli sebep ne olabilir acaba bir bilginiz varsa bana lütfen cvp yazın şu anda 5 yaşında kızımız var ve o okula başladığında bize soracak niye babanem soyismini taşıyorum diye benim tek derdim bu şimdiden teşekürler

Back
X