• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

avukat arkadaşlar bir bakar mısınız

Limonsarisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
3.214
1.267
178
Önceki konularımdan birinde bahsetmiştim düğün videomuz eksik. Düğün salonu ile sınırsız çekim diye anlaştık ve güya düğün sonuna kadar çekim yapıldı ama son 2 saatlik kısım mevcut değil. Mağdur olduk ve manevi tazminat davası açmak istiyoruz acaba sonuç ne olur avukat arkadaşlar ne yapmamız lazım bize yol gösterir misiniz???
Bi de davayı düğün salonuna mi çekim yapan fotoğraf stüdyosu na mı acmaliyiz

Anlaşmanın yazılı imzalı bir hali var mı? Yoksa üzgünüm

Düğün salonu ile yazılı sözleşme var ve içinde sınırsız video çekimi olacak diye yazıyor

Çatır çatır hakkınızdır. Ya videonun o kısmını, ya da doğan manevi hasarı karşılamaları gerekir. Avukat değilim, ama işlemleri başlatmak için bir avukat bulabilirsiniz. Sizde bu olay.

Çatır çatır hakkınızdır. Ya videonun o kısmını, ya da doğan manevi hasarı karşılamaları gerekir. Avukat değilim, ama işlemleri başlatmak için bir avukat bulabilirsiniz. Sizde bu olay.

Video için 2 aydır oyaliyorlar bizi. Arıyoruz bi gün kaset yok diyorlar. Başka bir gün kaset bozuk diyorlar başka bir gün kaset var görüntüler kötü düzeltmeye çalışıyoruz diyorlar bıktım artık en güzel günümün hatıralarını mahvettiler fotoğraflara baktıkça sinir oluyorum

Video için 2 aydır oyaliyorlar bizi. Arıyoruz bi gün kaset yok diyorlar. Başka bir gün kaset bozuk diyorlar başka bir gün kaset var görüntüler kötü düzeltmeye çalışıyoruz diyorlar bıktım artık en güzel günümün hatıralarını mahvettiler fotoğraflara baktıkça sinir oluyorum

Yüzsüzlük bazı iş dallarında önemli bir yeti malesef. Avukatınıza aratın, çözemiyorsanız dava açacağını söylesin. Kestirip atsın. O zaman izleyin olacakları.

Sözleşme gereği yerine getirilmesi gereken edim ayıplı ise maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz. Sizin durumunuzda maddi tazminat talebi değil manevi tazminat talebi geçerli olacaktır. Tazminat davasında davalı sıfatı ile göstereceğiniz taraf sözleşmeyi kimle imzaladığınıza bağlı. Düğün salonu ile imzalanmışsa sözleşme fotoğraf stüdyosunu taraf olarak gösteremezsiniz. Sözleşmenin karşı tarafı kim ise ona karşı davayı açabilirsiniz. Fotoğraf stüdyosunun sorumluluğu, düğün salonu ile arasında bir hukuki durum. Aranızda yazılı ve usulüne uygun bir sözleşme var ise kazanma olasılığınız tabi ki mevcut.

Sözleşme gereği yerine getirilmesi gereken edim ayıplı ise maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz. Sizin durumunuzda maddi tazminat talebi değil manevi tazminat talebi geçerli olacaktır. Tazminat davasında davalı sıfatı ile göstereceğiniz taraf sözleşmeyi kimle imzaladığınıza bağlı. Düğün salonu ile imzalanmışsa sözleşme fotoğraf stüdyosunu taraf olarak gösteremezsiniz. Sözleşmenin karşı tarafı kim ise ona karşı davayı açabilirsiniz. Fotoğraf stüdyosunun sorumluluğu, düğün salonu ile arasında bir hukuki durum. Aranızda yazılı ve usulüne uygun bir sözleşme var ise kazanma olasılığınız tabi ki mevcut.

Sözleşme var düğün salonu ile yaptık sözleşmeyi. Herşey onlardan fotoğraf ve video çekimi... parasını da düğün salonuna ödedik.

Merhabalar,ilk etapta noter kanali ile bir ihtarname de gonderebilirsiniz sozlesmeye aykiri davrandiklarini belirten,ozellikle kucuk bir yerde yasiyorsaniz etkili olacaktir sulh olmak isteyebilirler bir sekilde sizinle video zayi olmus olsa da
Dava oncesi az masrafli sekilde ciddiyetinizi gostermis olursunuz
Umarim ulasirsiniz goruntulere bir kere yasaniyor sonucta,ama ulasamasaniz da cok uzulmeyin derim,vardir bir hayir,mutluluklar

Merhabalar,ilk etapta noter kanali ile bir ihtarname de gonderebilirsiniz sozlesmeye aykiri davrandiklarini belirten,ozellikle kucuk bir yerde yasiyorsaniz etkili olacaktir sulh olmak isteyebilirler bir sekilde sizinle video zayi olmus olsa da
Dava oncesi az masrafli sekilde ciddiyetinizi gostermis olursunuz
Umarim ulasirsiniz goruntulere bir kere yasaniyor sonucta,ama ulasamasaniz da cok uzulmeyin derim,vardir bir hayir,mutluluklar

Teşekkür ederim ama bursa da yaşıyoruz büyük şehir ve öyle bi ihtarname onları dize getirmez oyalama yoluna gidiyorlar sürekli. Bozuk olsada verin dedik ona da yanasmiyorlar o görüntüler bizim için çok özel ve dugunumuzun en güzel kismiydi elimizde olmayan kısım

Back
X