avukat arkadaşlar konuya göz atarmısın İz lutfen : merhaba sosyal medyadan hakarete uğradım

ashiq_kiz

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
313
47
318
Fransa
merhaba arkadaşlar ilk once avukat arkadaşlardan yardım istiyorum bu konuda. evli mutlu hır gür yuvam var cok sukur. yalnız kuzenim bana ve esıme takıntılı cok uzun olur anlatsam. gecen hafta bana sosyal medyadan hakaret kufur mesaj atmış. ben kesınlıkle cevap yazmadım. sizce sıkayette bulunsam ceza yer mi bana bu sekilde konuşamaz sonucta degıl mi. bir hakkım varmı dır? merhaba tesekkür ederim

Dava açmak ne kadar ucreti
Güncel fiyatı bilmiyorum malesef adliyeye gidin sorun bi hem bilgi alırsınız bir dilekçe yazıyorsunuz onu veriyorsunuz suç duyurusu şeklinde sonra onu işleme alıyorlar ip adresinden isim soyisim ikametgah her şeyi şak diye çıkıyor

ben bir kaç yıl önce internetten hakaret eden birine dava açtım tazminat hükmü verildi binbir özürler yalvarmalar neler neler yaptı dava açın insanlar klavye delikanlılığı yapmamayı öğrenmeli
Kac ayda karsi tarafi buldular? Ben de birini sikayet ettim de.

Avukat değilim ama benzeri durumu arkadaşım yaşadı. Fake hesaptan sürekli tehdit ve hakaretlere maruz kalıyordu. Kim olduğunu tahmin ediyordu ama erteledi durdu en sonunda baskı kurdum git polise ver diye. Polisler önce böyle şeylerle uğraşmamak adına size '' çok uzun sürer, 1 seneyi bulabilir '' gibi cevaplar verir ama siz yinede şikayette bulunun. 9 ay sonra aradılar arkadaşımı tahmin ettiği kişi en yakın arkadaşı çıktı. Zaten hesabını kapatsa bile bir önemi yok buluyorlar. Ceza alacaktı normalde ama kız ağlayarak affet deyince vazgeçti tabi. Siz şikayet edin yinede en azından durumun ciddiyetinin farkına varır.

Konudan bağımsız ama nasıl en yakın arkadaşı olup hem de böyle bir şeyi tahmin edebiliyor.
Yani ben böyle bir durumda en yakın arkadaşımı tahmin etmem ya da o kişi en yakın arkadaşım olamaz :)
Bu arada neden yapmış

Ayrıntıya pek girmedim konu uzamasın diye. En yakın arkadaşı idi diyecektim aslında :) Öylelerdi. Sonra aralarında aslında çok büyük olmayan bir tartışma geçti. Zaten arkadaşımla da öyle uğraşacak pek kimse yoktu. Ama sonuç olarak yakalandı tabi. Oda şikayetçi olacağını düşünmüyordu muhtemelen. Ben asla affetmem şahsen. En azından ikinci kez bunu yapmak yürek ister.

Bildiğim kadarıyla hakaret karşılıklı değilse tazminat kazanılıyo genelde.

Derdiniz varsa evet ama insanların meslek icra edip para kazandıkları bir bilgilendirmeyi bedava istemek pek yardımlaşmak olmuyor bence
Konu sahibi kimseyi zorlamamış. İnternette de bir sürü bilgi var. İsteyen eder, isteyen etmez. Bana dilekçe yazın dememiş.

Derdiniz varsa evet ama insanların meslek icra edip para kazandıkları bir bilgilendirmeyi bedava istemek pek yardımlaşmak olmuyor bence
Konu sahibi kimseyi zorlamamış. İnternette de bir sürü bilgi var. İsteyen eder, isteyen etmez. Bana dilekçe yazın dememiş.
Biz burada yardım için kişisel yorum yapıyoruz, mesela ben de psikologum ama siteye kafa dağıtmak için giriyorum, terapi yapmak için değil ve ruh sağlığına ilişkin yorum yapsam bile bunu kişisel olarak yapıyorum, profesyonel olarak değil. Bu sorumluluğu alamam.

Avukatlar baksın bana yol göstersin demek bedavaya profesyonel hizmet almaya çalışmaktır. Üstelik istenen bilgilerin çoğu kanunu vb açıp okuyunca öğrenilebilir ama garip bir kolaycılık var insanlarda. Mesela "bu durumu yaşayanlar fikir versin" deseydi yardımlaşmak olurdu. Bir internet sitesinde kimse kimseyi zorlayamaz zaten ama bedava hizmet rica etmek hoş olmuyor.

Uslup konusunda haklısınız.

Bizim müdür anlatmıştı. İki bekar kadın öğretmen aynı evi paylaşıyor. Küçük bir ilçede her gece evin camları taslaniyor. Çok korkuyorlar. Kadınlardan biri müdüre anlatıyor durumu. Müdür burada böyle şeyler olmaz, diyor ve şüpheleniyor. Müdür gece gidip saklanıyor ve bekliyor dışarıda. Öğretmenin odasının camına taş atan kim çıkıyor? Ev arkadaşı olan kadın.

Şöyle; ekran görüntülerini alip, sosyal medya hakaret dilekcesi yaziyorsunuz. Nette ornegi var. Sonra müracaat savciligina gidiyorsunuz. Ücretsiz. Savci dava acarsa aciyor.

Yardımlaşma forumu degil mi?
Sanki zorla, avukatlar baksın yazmış. Lütfen bakabilir misiniz demiş. Her birimizin uzman olduğu konuda sorular sorulmuyor mu? Ayy ben cevap vermem, kimse bana soru soramaz mi diyoruz. İstemeyen cevaplamaz, isteyen yol gösterir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…