Avukat arkadaşlar / Kurs sözleşme Feshi.

merak ettım hangı kurs bu?amerıcan kultur gıbı bır yermı bende gıtmıstım.ve fesh etmek ıstedım ama benı hıc ugrastrmadılar ucretıde kredı kartına taksıt yapılmıstı.hatta kart teyzemındı ona bıle gerek kalmadan hallettıler.sozlesme bende ımzalamıstım fesıh nedenı belırmedım kaydımın sılınmesını ıstıyorum dıye bır dılekce yazmıstım,onlarda sılıp ucretı ıade ettıler 100 tlmı 200 mu ne bır kesıntı alıp kullanmadıgım kurs bedelını hesabıma havale etmıslerdı.oyuzden sasırdım ben neden bu kadar formalıte ıstedıler dıye.heralde yonetımıyle alakalı bır durum.

merak ettım hangı kurs bu?amerıcan kultur gıbı bır yermı bende gıtmıstım.ve fesh etmek ıstedım ama benı hıc ugrastrmadılar ucretıde kredı kartına taksıt yapılmıstı.hatta kart teyzemındı ona bıle gerek kalmadan hallettıler.sozlesme bende ımzalamıstım fesıh nedenı belırmedım kaydımın sılınmesını ıstıyorum dıye bır dılekce yazmıstım,onlarda sılıp ucretı ıade ettıler 100 tlmı 200 mu ne bır kesıntı alıp kullanmadıgım kurs bedelını hesabıma havale etmıslerdı.oyuzden sasırdım ben neden bu kadar formalıte ıstedıler dıye.heralde yonetımıyle alakalı bır durum.

Canım Amerikan Kültür gibi değil direk Amerikan Kültür'den bahsediyorum ben de... Bugün gittim elimde dilekçeyle... Canım cicim nasılsın diyen tiplerin bakışlarının nasıl değiştiğini görmeniz lazımdı. İptal istiyorum dedim "aa iptal diye birşey söz konusu değil, ancak dondurma ya da arkadaşına haklarını verebilirsin" dedi. Ben de iptal diye bi'şey nasıl yok anlaşma imzalanırken bile "ya yoğun olup da yürütemezsem diye karar veremediğimde yürütemezsen ya dondurursun ya da iptal ederiz" demiştiniz her şey imza atana kadar anlaşılan dedim.

O da bana ozaman 1 kurun ücretini öde 1.800 dedi. Ben de "ben zaten 4 kura toplam 2.500'e anlaştım yani utanmasanız tüm parayı alacaksınız dedim. Onlar da cevap olarak: "sen indirimli kayıt olmuşsun ama..." deyince "bakın kayıt olmuşsun diyosunuz ben bir kur 1800 den dediğiniz kağıda imzamı atmadım. Kurun normal fiyatı beni ilgilendirmez, indirimli fiyatta sizinde mührünüz var" Ayrıca vize haftamın telafisi için dilekçe verdim onu telafi etmeden kursa gelir gelmez 4 günlük dersle sınava tabii tuttunuz, telafim de yapılmadı ben de bunun ücretini geri talep ediyorum ozaman dedim. Ben konuştukça cırcır konuşan iki hanım sessizliğe büründü. En son ben yazın burda değilim donduramam, arkadaş da bulamam hak devri için, olumlu bir sonuca varamazsak tüketici haklarına başvuracağım dedim. Onlarda "hııı tamam ozaman haftaya cumaya kurulumuzun bir toplansın:26:" dediler ve çıktım geldim.

İptal yok deyince şikayetim vara bi'bakın isterseniz kaç kişi kaçıncı kurunda dava açıp gitmediği günlerin bile parasını geri almış sizden, okuyup, araştırmadan gelmedim merak etmeyin dedim.

Bakalım cumayı bekliycem. Baktım anlaşmaya yanaşmıyolar dava açıcam direk.

Canım Amerikan Kültür gibi değil direk Amerikan Kültür'den bahsediyorum ben de... Bugün gittim elimde dilekçeyle... Canım cicim nasılsın diyen tiplerin bakışlarının nasıl değiştiğini görmeniz lazımdı. İptal istiyorum dedim "aa iptal diye birşey söz konusu değil, ancak dondurma ya da arkadaşına haklarını verebilirsin" dedi. Ben de iptal diye bi'şey nasıl yok anlaşma imzalanırken bile "ya yoğun olup da yürütemezsem diye karar veremediğimde yürütemezsen ya dondurursun ya da iptal ederiz" demiştiniz her şey imza atana kadar anlaşılan dedim.

O da bana ozaman 1 kurun ücretini öde 1.800 dedi. Ben de "ben zaten 4 kura toplam 2.500'e anlaştım yani utanmasanız tüm parayı alacaksınız dedim. Onlar da cevap olarak: "sen indirimli kayıt olmuşsun ama..." deyince "bakın kayıt olmuşsun diyosunuz ben bir kur 1800 den dediğiniz kağıda imzamı atmadım. Kurun normal fiyatı beni ilgilendirmez, indirimli fiyatta sizinde mührünüz var" Ayrıca vize haftamın telafisi için dilekçe verdim onu telafi etmeden kursa gelir gelmez 4 günlük dersle sınava tabii tuttunuz, telafim de yapılmadı ben de bunun ücretini geri talep ediyorum ozaman dedim. Ben konuştukça cırcır konuşan iki hanım sessizliğe büründü. En son ben yazın burda değilim donduramam, arkadaş da bulamam hak devri için, olumlu bir sonuca varamazsak tüketici haklarına başvuracağım dedim. Onlarda "hııı tamam ozaman haftaya cumaya kurulumuzun bir toplansın:26:" dediler ve çıktım geldim.

İptal yok deyince şikayetim vara bi'bakın isterseniz kaç kişi kaçıncı kurunda dava açıp gitmediği günlerin bile parasını geri almış sizden, okuyup, araştırmadan gelmedim merak etmeyin dedim.

Bakalım cumayı bekliycem. Baktım anlaşmaya yanaşmıyolar dava açıcam direk.

sızınkılerın yonetımı bıraz ısı yokusa surmus ozaman.benı hıc ugrastırmamıslardı dedım ya odemelerı bıle ben yapmıyordum ama hıc bır sıkıntı cıkarmadılar.ıptal etmek gıbı bır hakkınız var kesınlıkle yok dıyemezler.arastırmıssınız zaten tuketıcı mahkemesıne basvurabılırsınız bu konuda.toplanmalarını gerektırıcek bır durum yok aslında dıs gecırmeye calısıyorlar sanırım. yalnız yanılmıyorsam ıptal fesıh durumlarında asıl deger uzerınden ıslem yapılıyordu.bı cok sozlesmede bole maddeler var.eger sızınde sozlesmenınde varsa dava acarken haksız sart oldugunu dolayısıyla kabul edılmemesı gerektıgı hususunada vurgu yapın.banada basta solemıslerdı dondur ıstersen yada bırıne devret dıye bende kabul etmemmıstım ve ıptal edıldı.he bırde bı cozum daha vardı hala gecerlımı yapıyolarmı bılmıyorum ama bunlar bırbırlerıne baglı oldugu ıcın hakkından aradakı farkı odersen (ılden ıle degısıyor fıyat lıstelerı) baska bır subedede yararlanabılıyordun.bunuda sorabılırsın.

ben faydasını gormustum aslında hos ıngılızcem ılerı sevıyedeydı akademık olarak gıdıyodum ben.zaman olmayınca cok zor oluyor ama.ben sıkılıp vazgecmıstım:)

ikametgah degişikligi yaptırmadıgın sürece öyle bi şans yok sözleşmen var ortada

Bu sözleşmenin neden bir kopyası sizde durmuyor ? Yada bugün gittiğinizde neden sözleşmeyi görmek istemediniz ?
Belki sözleşmede, iptal ile ilgili daha detaylı bilgi veren bir ibare olurdu, ona göre çözüm düşünülebilirdi.

Arkadaşlar iptal hakkım var araştırdım. Birçok insan dava açmış ve gitmediği günlerin parasını bile almış ki mazaretleri benim gibi maddi sorun, yoğunluk vs.
Yani dava sürecinde tüketici hakkı korunmuş hep...
7 gün için şuan 800 civarı bir para ödedim. Ayrıca vaad edilen telafi derslerde yerine getirilmedi. Ben o parayı ödesem de sonuna kadar uğraştırıcam inada bindi artık. Sözleşmede iptal diye bi'şey var 8.madde de yazıyor... Ama ne hikmetse kadın bana iptal diye bi'şey söz konusu değil ki dedi.

Saf dursan ayak üstü soyacaklar adamı:19:

benım esım boyle bısey yasadı en bılındık kurs ıdı
oda ıs saatlerı degısıklıgınden yetısemez oldu kursa 2 kur bıttıkten sonra 3 kur parası odenıktı ama 4 kura zorlamasınlar dıye ısyerınden yazı aldı
kabul etmedıler baska sehre ıkametgah aldı olmadı
catır patır avukatlık oldu faızı ıle odedı :44:

benım esım boyle bısey yasadı en bılındık kurs ıdı
oda ıs saatlerı degısıklıgınden yetısemez oldu kursa 2 kur bıttıkten sonra 3 kur parası odenıktı ama 4 kura zorlamasınlar dıye ısyerınden yazı aldı
kabul etmedıler baska sehre ıkametgah aldı olmadı
catır patır avukatlık oldu faızı ıle odedı :44:

Tüketici haklarına başvuranlar çatır çatır almışlar paralarını. Sonuçta bizden alınmamış olan eğitimin ücretini talep etmeye çalışıyolar. İnada bindi artık parayı versem de uğraştırıcam sonuna kadar:6:

bende baska bır kursa gıdıyordum mkoyde ısım vermıcem
ben basvuruya gıttıgımde kımlıgım yanımda degıldı kımlık numaramıda bılmıyordum neyse senet fılan ımzalandı bende gıttıgım kadarını odedm 4 kur anlasmıstık sonra benım ananem hastalandı ogluma kımse bakacak yoktu bakıcı geceye kadar bakmıyordu mecburıyetten gıdemedım ne dondurdum ne aradım ne sorudm ne aradılar ne sordular
umarım basıma bı borc cıkarmazlar:ssz:

bende baska bır kursa gıdıyordum mkoyde ısım vermıcem
ben basvuruya gıttıgımde kımlıgım yanımda degıldı kımlık numaramıda bılmıyordum neyse senet fılan ımzalandı bende gıttıgım kadarını odedm 4 kur anlasmıstık sonra benım ananem hastalandı ogluma kımse bakacak yoktu bakıcı geceye kadar bakmıyordu mecburıyetten gıdemedım ne dondurdum ne aradım ne sorudm ne aradılar ne sordular
umarım basıma bı borc cıkarmazlar:ssz:

Valla her şey beklenir. Kadın pişkin pişkin "aa iptal diye bi'şey söz konusu değil nerden çıkardın" diyo:9:
Şikayetim var sitesindeki sizin için yazılmış şikayetlerle sonuçlarına bi'bakın dedim sesler azaldı:23:

Bakalım ya çok uğraştırmasalar bari, böyle kurslarda zaten her şey imza atana kadar bi'kez daha öğrenmiş oldum.

Canım sözleşmede şu yazıyordur. " Öğrenciye her ne sebeple olursa olsun devam etmediği derslerin ücretleri iade edilmez" fakat diğer bir sözleşmedeki madde ise Özel öğretim kurumları öğrenci ücretleri tespit ve tahsil yönetmeliği 10. maddesine uygun olup olmadığı takdiren görüşülerek öğrenciye en kısa süre içerisinde cevap verilir. Sözleşmenin iptali kurum tarafından uygun bulunsa dahi öğrenci sözleşmede belirlenen kur bedelinden ders saati olarak kullandığı kısmı ödemekle mükelleftir"

Bu da demek oluyor ki gitmediğin günlerin parasını sana iade etmek zorundalar. Ve iptal edemeyiz gibi bir şey demeleri imkansız! işlerine gelmiyordur onlar.. Aç bir dava bak nasıl etekleri tutuşuyor onların.Koskoca Amerikan Kültürü davalık olmuş dedittirirler mi sence? Dilekçe yaz, olmadı güzel bir avukat tut. Başka çaresi yok.

Canım sözleşmede şu yazıyordur. " Öğrenciye her ne sebeple olursa olsun devam etmediği derslerin ücretleri iade edilmez" fakat diğer bir sözleşmedeki madde ise Özel öğretim kurumları öğrenci ücretleri tespit ve tahsil yönetmeliği 10. maddesine uygun olup olmadığı takdiren görüşülerek öğrenciye en kısa süre içerisinde cevap verilir. Sözleşmenin iptali kurum tarafından uygun bulunsa dahi öğrenci sözleşmede belirlenen kur bedelinden ders saati olarak kullandığı kısmı ödemekle mükelleftir"

Bu da demek oluyor ki gitmediğin günlerin parasını sana iade etmek zorundalar. Ve iptal edemeyiz gibi bir şey demeleri imkansız! işlerine gelmiyordur onlar.. Aç bir dava bak nasıl etekleri tutuşuyor onların.Koskoca Amerikan Kültürü davalık olmuş dedittirirler mi sence? Dilekçe yaz, olmadı güzel bir avukat tut. Başka çaresi yok.

Çoook teşekkür ederim canım ya. Kadın gözlerini devirerek bi'de güzel dedi ki "aaa iptal diye bi'şey söz konusu bile değil:20:" Zaten ozaman cumayı bekliyorum olumsuz dönerseniz direk tüketici haklarına başvurucam dedim hemen tamam biz sana döneceğiz ozaman kurul bi'toplansın da dediler.

4 kura 2.500e anlaştım şimdi de 1.kur 1.800 onu öde dediler. Ben ilk hafta 4 gün gittim sonra vize haftam diye telafi ders için dilekçe yazdım. Telafi ders verilmeden sınav var dediler, ogün yapılması lazım dediler. Yine uyanıklık "devamsızlık +başarısızlıktan dolayı" vaad edilen ücretsiz kur tekrarını da elimden almış oldular.

Zaten kurallara bu kadar bağlıysanız bu kız dilekçe verdi ders telafisini verelim diye niye dönüş yapılmadı ben de bunun ücretini geri alıcam ozaman dedim. Gözlerini bereltmiş bana bakan iki kadının yüz şekilleri değişti hemen.

Canım geçmiş olsun bu özel kurumlar öyle garipki bazen sorun yapmıyorlar bazen yapıyorlar, ben de ingilizce kursu yüzünden aynı şeyi yaşamıştım, gittim sözleşme imzalamıştım ama devam edemeyeceğim dedim, planlarım değişti dedim, yurtdışına çıkacağım,( sanıyorum TOEFL için, son kura yazılmıştım+TOEFL vardı). Müdür çağırdı oturduk konuştuk, sonunda ikna oldu iptal ettiler, ama dediğin gibi O CANIM CİCİM diyen insanların suratları nasıl değişti ...
Kaç gece uyuyamadım ne olacak diye, bana önce belgele yurtdışına çıkacağını dediler, ben de yani nasıl belgeleyeyim, daha henüz evrakları ayarlama aşamasındayım dedim kem küm ettim işte, aldım sonunda :D

Ama bazen de çok sert oluyorlar bu konuda, özellikle de büyük şirketler, küçük kurslarla anlaşması sanki daha kolay oluyor. Amerikan Kültür de büyük bir firma. Bence Tüketici Hakları çok iyi bir çıkış noktası, şikayet edeceğim demek işe yarayabilir.
Benim babam onların sayesinde bir çok davayı kazandı. Üstüne hediyeler almıştık :1::1::1:

Sen araştırmaya devam et, ne kadar donanımlı olursan ve karşı atak yaparsan, bu onları o kadar çabuk pes ettirir aman uğraşmayalım derler sonunda.

Dilerim daha fazla sorun çıkmadan halledersin

Canım geçmiş olsun bu özel kurumlar öyle garipki bazen sorun yapmıyorlar bazen yapıyorlar, ben de ingilizce kursu yüzünden aynı şeyi yaşamıştım, gittim sözleşme imzalamıştım ama devam edemeyeceğim dedim, planlarım değişti dedim, yurtdışına çıkacağım,( sanıyorum TOEFL için, son kura yazılmıştım+TOEFL vardı). Müdür çağırdı oturduk konuştuk, sonunda ikna oldu iptal ettiler, ama dediğin gibi O CANIM CİCİM diyen insanların suratları nasıl değişti ...
Kaç gece uyuyamadım ne olacak diye, bana önce belgele yurtdışına çıkacağını dediler, ben de yani nasıl belgeleyeyim, daha henüz evrakları ayarlama aşamasındayım dedim kem küm ettim işte, aldım sonunda :D

Ama bazen de çok sert oluyorlar bu konuda, özellikle de büyük şirketler, küçük kurslarla anlaşması sanki daha kolay oluyor. Amerikan Kültür de büyük bir firma. Bence Tüketici Hakları çok iyi bir çıkış noktası, şikayet edeceğim demek işe yarayabilir.
Benim babam onların sayesinde bir çok davayı kazandı. Üstüne hediyeler almıştık :1::1::1:

Sen araştırmaya devam et, ne kadar donanımlı olursan ve karşı atak yaparsan, bu onları o kadar çabuk pes ettirir aman uğraşmayalım derler sonunda.

Dilerim daha fazla sorun çıkmadan halledersin

Canım zaten ben araştırıp geldim "şikayetim var" sitesine bakın bakalım kaç kişi iptal ettirmiş, paralarını bile geri vermek zorunda kalmışsınız şimdi kalkıp iptal yok diyosunuz deyince yüzler değişti. Üstüne dün avukat arkadaşa da sordum iptal hakkım var benim diye hiç boynumu bükmeyince sesler kesildi.

Diyorum ya vah vah tüh tüh yapsam ayak üstü soyacaklar adamı:19:

Canım zaten ben araştırıp geldim "şikayetim var" sitesine bakın bakalım kaç kişi iptal ettirmiş, paralarını bile geri vermek zorunda kalmışsınız şimdi kalkıp iptal yok diyosunuz deyince yüzler değişti. Üstüne dün avukat arkadaşa da sordum iptal hakkım var benim diye hiç boynumu bükmeyince sesler kesildi.

Diyorum ya vah vah tüh tüh yapsam ayak üstü soyacaklar adamı:19:

Öyle zaten kapitalist düzen, sessiz oldun mu ezip alma peşinde parayı...Çok iyi yapmışsın araştırmakla, konuyu tamamen okudum, hazırlıklı gittiğini biliyorum :) Benim biraz daha araştır deme sebebim şundan, şimdi tekrar gittiğinde, bunların da sonuçta avukatları var ya, ordan aldıkları bilgi ile anti tez olayına girdiklerinde, senin de donanımlı olup avukatla ya da onun sözcüleriyle aşık atman kolaylaşır. :)

Ama belki de uğraşmazlar daha fazla, sonuçta reklam da önemli onlar için. :)

Öyle zaten kapitalist düzen, sessiz oldun mu ezip alma peşinde parayı...Çok iyi yapmışsın araştırmakla, konuyu tamamen okudum, hazırlıklı gittiğini biliyorum :) Benim biraz daha araştır deme sebebim şundan, şimdi tekrar gittiğinde, bunların da sonuçta avukatları var ya, ordan aldıkları bilgi ile anti tez olayına girdiklerinde, senin de donanımlı olup avukatla ya da onun sözcüleriyle aşık atman kolaylaşır. :)

Ama belki de uğraşmazlar daha fazla, sonuçta reklam da önemli onlar için. :)

Aynen bak, haklısın canım:44: Bi'de dilekçeden iki kopya aldım birini onlara verdim diğerini de kendimde bulunduracaktım "verdiğime dair şunu mühürler misiniz?" dedim kadın "burası büyük bir kurum, öyle şeyler olmaz:19:"dedi ben de nebiliyim daha 10 gün önce söylediğinize yok diyorsunuz ya bilemedim :44: dedim.

Cuma gelsin olumsuz dönerlerse korksunlar zaten, kendi çalışıp kazandığım para olsa valla gocunmayacağım. Babam okadar çalışıp kazanıyor şu yaşında sırf o ödeyecek boştan yere diye diretiyorum. Yoksa babam bile gerekirse öderiz ama uğraştır kızım dedi.

Aynen bak, haklısın canım:44: Bi'de dilekçeden iki kopya aldım birini onlara verdim diğerini de kendimde bulunduracaktım "verdiğime dair şunu mühürler misiniz?" dedim kadın "burası büyük bir kurum, öyle şeyler olmaz:19:"dedi ben de nebiliyim daha 10 gün önce söylediğinize yok diyorsunuz ya bilemedim :44: dedim.

Cuma gelsin olumsuz dönerlerse korksunlar zaten, kendi çalışıp kazandığım para olsa valla gocunmayacağım. Babam okadar çalışıp kazanıyor şu yaşında sırf o ödeyecek boştan yere diye diretiyorum. Yoksa babam bile gerekirse öderiz ama uğraştır kızım dedi.

canım ya kendin de kazansaydın inan, insan üzülür o parayı yok yere verdiğine, oluyor bazen bir heves başlıyoruz ama sonra devam edemiyoruz. Ya da babalar gibi kestiremiyoruz işte altından kalkıp kalkamayacağımızı.
Bence de uğraştır sen, son hadde kadar diren, olmazsa yapacak başka çare yok ama muhakkak bir yolu vardır bence.

Büyük kurum öyle şeyler olmazmış mış mış...ah o büyük kurumlar yok mu o kurumlar...(?)

canım ya kendin de kazansaydın inan, insan üzülür o parayı yok yere verdiğine, oluyor bazen bir heves başlıyoruz ama sonra devam edemiyoruz. Ya da babalar gibi kestiremiyoruz işte altından kalkıp kalkamayacağımızı.
Bence de uğraştır sen, son hadde kadar diren, olmazsa yapacak başka çare yok ama muhakkak bir yolu vardır bence.

Büyük kurum öyle şeyler olmazmış mış mış...ah o büyük kurumlar yok mu o kurumlar...(?)

Sorma zaten en çok "kızım sanki ben kötülüğüne diyodum yetişemezsin diye, büyük sözü dinlemiyorsunuz. Bir bildiğim varmış bak" demesine üzüldüm.:50:

Çok sağolun canım sende ilgilenenler diğer arkadaşlarda... ben gelişme oldukça yazarım buraya:42:

Konuyu açmışken gelişmeleri yazayım dedim:31:

Kasımın 20 küsüründe verdiğim dilekçenin bir kopyası bendeydi. Bunu da mühürler misiniz dediğimde "aaa burda öyle şeyler olmaz mühürleyemeyiz diye hakaret saymışlardı dediğimi:9:
Ve gelelim gelişmelere:19:

O gün bana önümüzdeki cuma kurul toplanıp döneceğiz dediler. Kasım bitti ses yok. 10 Aralık gibi aradım sekreter birine bağlıyorum dedi, o kişi de sistemden bakıyorum bi'saniye deyip cevap olarak kurul daha toplanmadı şuan dilekçeniz işlemde görünüyor siz bizi aramayın isterseniz biz sonuçlanınca döneriz zaten dediler.

23 Aralık Pazar günü annemle, babam uğramışlar. Onlara cevap olarak "ya aksilikler oldu kurul toplanamadı, kusura bakmayın bir hafta içinde dönücez size" demişler.

Veeeee bugün gelen telefon:53:

"Merhaba Raiinbow dilekçeyi kime vermiştiniz acaba?" Kayıtları yapan yetkili bayana verdim, X hocada yanındaydı ancak bayanın adını bilmiyorum dedim.
"Allah allah eminsiniz değil mi? Biz dilekçenizi bulamıyoruz:26:" ben de: Şaka yapıyorsunuz herhalde tam 1 aydır işleme alındı diyorsunuz bu ne demek. Ben zaten elimdeki dilekçeyi mühürleyin dediğimde burda öyle şeyler olmaz dediniz ben başıma geleceği biliyodum zaten dedim. Sonra kadın başladı bulamıyoruz gerçekten vs vs. diye.

Ya tamam kaybolmuştur tamam da 1 aydır her aradığımızda uğradığımızda aa be kadın niye işleme alındı, kurulu bekliyoruz diye masal okuyorsun!?:19:

Netice olarak yarın erkenden okuldan önce gidip elimdeki kopya dilekçeden bir tane daha çektirip vericem ellerine bu sefer bendekini mühürlemesinler de göriyim:19:

Back
X