Avukat arkadaşlar -Mala tedbir

dream3416

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2017
5.857
7.961
118
merhaba
Benim bir anneannem var
Şuanda 77 yasında
Annemi 6 aylık bebekken soğaka bırakmıs ve annem 18 yasına gelince ben senin annenin diye karsısına cıkmıs.
Annem geçmişi silip kucak acmıs ama benim anneannem geçinsiz basınabuyruk huysuz bir kadındi
Annemi zamanında çok üzdü ayrı gecen yılları telafi adına birsey yapmaması yanında anneme keske karsıma hiç çıkmasaydın bile dedirtebilecek bir kadın.
Anneannem hayatında bir tek insani bile evinde istemeyen bir kadındı.
Kimse ile iletişimi yoktu.
Ciddi anlamda mal varlıgı var, şuanda yaslandı 77 yasında ve annemle anneannemin arasının açık olmasını fırsat bilen alakalı alakasız kac derece aşağıdan akrabalar bile akbaba olarak anneannemin etrafında beklemedelermiş.
Annem sırf bu insanlara kızgınlıgından dolayı anneannemin tüm varlıgına el koydurmak istiyor( nasıl olur bilmiyorum)
Şuanda akrabalardan anneannemin evlernden kendi üzerlerine ev isteyenler varmıs
Parasına sahip cıkmak isteyenler varmıs
Annem kızı olarak hukuki
Yoldan bunun nasıl önüne gecer.
Not: anneannem hastaneden herhangi bir rapor alımına yanasmaz

Bildiğim kadarıyla mal devri yaparken belli bir taşın üstünde ise akli dengesi yerindedir raporu istiyorlar.
Yanlış da biliyor olabilirim.
o raporu alabilir dengesi yerinde çünkü
Mal satılmasa bile akbabalara vasiyet edebilir
Biz bunun önüne de gecmek istiyoruz

o raporu alabilir dengesi yerinde çünkü
Mal satılmasa bile akbabalara vasiyet edebilir
Biz bunun önüne de gecmek istiyoruz

Mirası akrabalara bıraksa bile yanlış bilmiyorsam saklı hak denen bir şey var. Arkadaşım eşini malından mahrum etmek istediğinde avukat kanuni mirasçı olduğundan eşinin mutlaka pay alacağını söylemişti.
İyice araştırmak lazım.

Anadan hayır gelmemiş ki malından mülkkünden gelsin, madem bu kadar malı vardı da annenize niyr bakmamış

Anneannen yaşadığı sürece malları üzerinde tasarruf hakkı kendindedir tabi aklı melekeleri yerinde olduğu sürece. Aksi halde zaten yapılan işlemleri geçersiz kılmak mümkün.

Akli dengesi yerinde ise istediği kişiye ev alabilir para da verebilir anneniz buna engel olamaz.
Ve evet evlat olarak saklı payı var. Kaç kardeş olduğu önemli burda. Ama saklı payı kanunen garanti altındadır.
Anneannenin tasarruflarinin, çocuklarının saklı paylarını ihlal edip etmediği araştırılır, tereke belirlenir.

Saklı paylı mirasçılar altsoy ( çocuklar, torunlar, torun çocukları..), anne, baba ve sağ kalan eştir. Altsoyun saklı pay oranı yasal miras payının 1/2’sidir. Anne ve babanın saklı pay oranı yasal miras payının 1/4’üdür. Sağ kalan eş altsoy ile mirasçı olmuşsa yasal miras payının tamamı saklı payıdır. Sağ kalan eş anne ve baba ile mirasçı olmuşsa yasal miras payının tamamı saklı payıdır. Sağ kalan eş tek başına veya büyük anne ve büyük babalar ile mirasçı olmuşsa yasal miras payının 3/4’ü saklı payıdır.

Son düzenleme:
Beni 6 aylıkken sokağa atan annenin Malını mülkünü ne yapayım.
Siz böyle düşünüyor olabilirsiniz
Bizim zaten ihtiyacımız yok
Etrafına üşüsen akbabalara sinir oluyoruz
Bu zamana kadar yanında olmayan insanlar ortaya cıktı ve annem kötü evlat ilan edildi

Anneannen yaşadığı sürece malları üzerinde tasarruf hakkı kendindedir tabi aklı melekeleri yerinde olduğu sürece. Aksi halde zaten yapılan işlemleri geçersiz kılmak mümkün.

Akli dengesi yerinde ise istediği kişiye ev alabilir para da verebilir anneniz buna engel olamaz.
Ve evet evlat olarak saklı payı var. Kaç kardeş olduğu önemli burda. Ama saklı payı kanunen garanti altındadır.
Anneannenin tasarruflarinin, çocuklarının saklı paylarını ihlal edip etmediği araştırılır, tereke belirlenir.

Saklı paylı mirasçılar altsoy ( çocuklar, torunlar, torun çocukları..), anne, baba ve sağ kalan eştir. Altsoyun saklı pay oranı yasal miras payının 1/2’sidir. Anne ve babanın saklı pay oranı yasal miras payının 1/4’üdür. Sağ kalan eş altsoy ile mirasçı olmuşsa yasal miras payının tamamı saklı payıdır. Sağ kalan eş anne ve baba ile mirasçı olmuşsa yasal miras payının tamamı saklı payıdır. Sağ kalan eş tek başına veya büyük anne ve büyük babalar ile mirasçı olmuşsa yasal miras payının 3/4’ü saklı payıdır.
Annem tek cocugu
Yani annem saklı pay olarak ne kadar pay alabilir
Ve bu ölmeden evvel sattıgı mallarından mi
Olur yani sonradan mahkemeye verip ugrasmak mi gerekir
Annem suanda yasal olarak ne yapabilir peki

Akli dengesi yerinde değil, kandırılmaya müsait diyerek vasi talebinde bulunabilirsiniz.
Tenkis ise, sağken yaptıklarını da kapsar. Saklı pay tamamlanana kadar tenkis yapılır. Hakkınıza halel gelmez.

Anneniz kendi anne babadının kutugundemi.hani bırakmışya kimliği anne üzerinemi öyleyse mirasçı doğal olarak evlattır.ben öyle biliyorum.öbür türlü tapuda orda burda sorarlar rapor isterler ama tv görüyoz istemefen yada noterde işin içinde olunca hersey oluyo.

Annem tek cocugu
Yani annem saklı pay olarak ne kadar pay alabilir
Ve bu ölmeden evvel sattıgı mallarından mi
Olur yani sonradan mahkemeye verip ugrasmak mi gerekir
Annem suanda yasal olarak ne yapabilir peki
Anneniz tüm malının varisi, tek çocuk olduğundan ve anneannenizin eşi olmadığından ne kadar malı varsa ölümü halinde tüm bu mallar annenize devrolacak.
Anneanneniz aklı yerindedir raporu alıyorsa yapabileceğiniz birşey yok, akli melekelerinin yerinde olmadığına dair heyet raporu olsaydı anneniz vasi olmak için mahkeme açabilirdi.

Anneanneniz sağlığında mallarını akrabalarına satarsa, ölümüyle beraber miras kaçırma davası açabiliyorsunuz ama uzun ve sancılı bir süreç oluyor.

Siz böyle düşünüyor olabilirsiniz
Bizim zaten ihtiyacımız yok
Etrafına üşüsen akbabalara sinir oluyoruz
Bu zamana kadar yanında olmayan insanlar ortaya cıktı ve annem kötü evlat ilan edildi
Onların kötü evlat ilan etmesiyle anneniz kötü evlat olmaz merak etmeyin .
Ona buna inat olsun diye esas böyle birşeye girişirse anneniz yanlış anlaşılır .
Annesi de zaten aklı dengesi yerinde ve kendi hal ehliyeti olsn bir kişiyse istediği şeyi istediği kişiye verir . Anneniz kendi kazanıp , kendi yapmadıysa o mal varlığını üzülmesin de .
Akbabalar için de zaten merak etmeyin kimsenin Hakkı kimsede kalmaz .

Anneniz kendi anne babadının kutugundemi.hani bırakmışya kimliği anne üzerinemi öyleyse mirasçı doğal olarak evlattır.ben öyle biliyorum.öbür türlü tapuda orda burda sorarlar rapor isterler ama tv görüyoz istemefen yada noterde işin içinde olunca hersey oluyo.
Evet öz evlat

Anneniz tüm malının varisi, tek çocuk olduğundan ve anneannenizin eşi olmadığından ne kadar malı varsa ölümü halinde tüm bu mallar annenize devrolacak.
Anneanneniz aklı yerindedir raporu alıyorsa yapabileceğiniz birşey yok, akli melekelerinin yerinde olmadığına dair heyet raporu olsaydı anneniz vasi olmak için mahkeme açabilirdi.

Anneanneniz sağlığında mallarını akrabalarına satarsa, ölümüyle beraber miras kaçırma davası açabiliyorsunuz ama uzun ve sancılı bir süreç oluyor.
Teşekkür ederim cevap için baya karısık süreçler

Anadan hayır gelmemiş ki malından mülkkünden gelsin, madem bu kadar malı vardı da annenize niyr bakmamış
Yaşananları anlatamam
Anneannem değişik bi insan
Annemi bırakmıs geri gelince bile cok üzdü
Çok ağır konusur anneme sürekli asagılar
Annemin baska kardesi de yok
Hem böyle kötü davranır hem de sen ne biçim evlatsın der ki annem of bile dememiştir
Anneannemi anlatmak yetmez
Basına buyruk çok değişik bir kadındı yasananları izah etmek cok zor
Evine gitsek neden geldiniz der kapıyı acmaz
Gitmesek neden gelmediniz der
Suanda anneannemle zaten iletişim halinde değiliz son 5 senedir
Dedim ya annem keske bıraktıgı gibi kalsaymıs hiç geri gelip de ben senin annenim demeseymiş der bazen bize çok üzülür
Ama annem ve bize yasattıklarını hiçkimse bilmez biz kimseye anneannemi kötülemedik
Annemi ve iki torunu olarak bizi sevmiyor ki niçin bıraksın

Onların kötü evlat ilan etmesiyle anneniz kötü evlat olmaz merak etmeyin .
Ona buna inat olsun diye esas böyle birşeye girişirse anneniz yanlış anlaşılır .
Annesi de zaten aklı dengesi yerinde ve kendi hal ehliyeti olsn bir kişiyse istediği şeyi istediği kişiye verir . Anneniz kendi kazanıp , kendi yapmadıysa o mal varlığını üzülmesin de .
Akbabalar için de zaten merak etmeyin kimsenin Hakkı kimsede kalmaz .
Bugüne kadar herseyi içine attı annem
Eskiden biz aramiz iyi
Olsun diyE cabalardık hep anneannemle
Şimdi ortaya cıkan insanlar o zaman nerdelerdi ya da annem sokakta kaldıgında bebekken nerdelerdi
Biz onlara cok kızıyoruz

Teşekkür ederim cevap için baya karısık süreçler
Evet maalesef öyle, varisi mirasçısı olduğunuz kişi sağken fazla birşey yapamıyorsunuz, kendi iradesiyle satma, bağışlama yapabiliyor, ölünce miras kaçırma davası açabiliyorsunuz, eninde sonunda hakkınızı alıyorsunuz ama o süreçte epey sıkıntılı oluyor, anneanneniz akıl sağlığı yerindeyse asla vasi tayini istemez, yalnız eğer malına düşkün biriyse kimseye mülk vermeyecektir, etrafındakiler dolanır dolanır söyledikleri istedikleriyle kalırlar, tabii kandırıp notere götürmezlerse, kanmaz uyanık bir kadındır diyorsanız birşey olmaz.

Bugüne kadar herseyi içine attı annem
Eskiden biz aramiz iyi
Olsun diyE cabalardık hep anneannemle
Şimdi ortaya cıkan insanlar o zaman nerdelerdi ya da annem sokakta kaldıgında bebekken nerdelerdi
Biz onlara cok kızıyoruz
Canım seni Anlıyorum . Malesef öyle akbabalar dolu . Ama suç onlarda değil ki suç annanende . Madem istemiyor sizi madem bu kadar kötüsünüz onun gözünde ne ölün Ölüme ne dirin dirime der çekilirdim kenara . Yani beni istemeyen anne zaten 18 yasında hayatına girmiş benim için hayatta bir anlam ifade etmezdi . Onun mirası için de Israr etmezdim çünkü beni ilgilendirmeyen bir kişi olurdu ne isterse onu yapsın derdim . Kapıyı açmıyorsa da gitmezdim yani .
Bir de Annanen bu serveti nasıl elde etmiş ?

Evet maalesef öyle, varisi mirasçısı olduğunuz kişi sağken fazla birşey yapamıyorsunuz, kendi iradesiyle satma, bağışlama yapabiliyor, ölünce miras kaçırma davası açabiliyorsunuz, eninde sonunda hakkınızı alıyorsunuz ama o süreçte epey sıkıntılı oluyor, anneanneniz akıl sağlığı yerindeyse asla vasi tayini istemez, yalnız eğer malına düşkün biriyse kimseye mülk vermeyecektir, etrafındakiler dolanır dolanır söyledikleri istedikleriyle kalırlar, tabii kandırıp notere götürmezlerse, kanmaz uyanık bir kadındır diyorsanız birşey olmaz.
Anneannemle iletişimimiz devam ederken kendisi derdi zaten
Yarın öleceğimi bilsem tüm malimi satar size kurus koklatmam diye
Bizim de aile olarak durumumuz iyi zaten böyle bir beklentimiz hiç olmadı
Bizim istediğimiz kaybolan yılların telafisi idi en azından
Şuanda deidğim gbi o hiç olmayan akrabalar ortaya cıkmıs ve anneanneme senin tüm evlerini satıp bize yakın birkac ev alalım falan diyorlarmıs

Anneannem ya bize inat mallarını satıp onlara verir ya da kandrilabilir bilemiyorum ki

Back
X