• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat Arkadaşlar Miras Hakkinda Bir şey Sormak Istiyorum

NERXIXMAN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2008
81
2
86
Antalya
Arkadaşlar benim ananem ve dedemin köyde tarlaları var ama 2 erkek kardeş ve 1 kız kardeş (eşleri ile beraber) oturuyorlar haliyle her şey ortak ama dedem çok saf hiç bişeyden anlamıyor daha doru dürüst paranın hesabını yapamaz.Öyle oluncada diğer kardeşi çok akıllı dedem pek bişey anlamadığı için bütün alış veriş olsun para işleri olsun herşeyi amcamız yapıyor.bankaya kendi üzerine paralar yatırmış , bunların inek ve koyunları vardı onları satarak ankarada evi aldılar evide kendi üzerine yaptı. daha sonra evide satark antalyada çocuklarının üzerine dükkan aldı, ve bütün iyi yerdeki tarlalarıda üzerine yapmış ama benin annem dedemin 1 çocuğu var (annem ) ve hiç bişey yok o kendi çocuklarını garanti altına alıyo annemde arada kırgınlık olmasın diye bişey söylemiyo o dükkan 2 çocuğunun üzerineyken diğer kardeşleri arasında tartışmalar yapıyolar yani benim öğrenmek istediğim annem bu dükkan üzerinde bir hak sahibi olabilirmi ne yapmamız lazım.

Olay biraz karışık, amcanız dedenizin mal varlığını istediği gibi kullanıyor anlaşılan. Yapmanız gereken bikaç şey var, bunlardan biri mahkemeden dedenizin kısıtlama(vesayet) altına alınmasını istemek, böylece mal varlığını dilediği gibi kullanmasını önlemiş olursunuz. Dedeniz vesayet altına alındığında malvarlığının kullanımı mahkemenin belirleyeceği bir vasiye geçer, bu çocuklardan biri olabileceği gibi dışarıdan biri de olabilir. Alınan dükkanda hak sahibi olmanız mümkün ,bahsettiğiniz ilk alınan ev satılmamış olsaydı bunun üzerinde de hak sahibi olabilirdiniz. Bir avukatın yardımın alarak gereken davaları açabilirsiniz. Tek başınıza takip etmeniz zor bu tür davaları.

mrb avukat warsa burada bısey sormk ıstıyorum lutfen cevaplayı ??
ben 5,5 aylık ewlıyım 9 kasımda ewlendım kayınvalıdemle oturacaktık fakat nıkah sabahı esımı ve benı ewden kovdular kovma sebeblerı nıkhada takıaln takıları onlara wermememdı fakat onlar bana hıc bışey takmadı ustelık yenı esya falan almadılar asla masraf yapmadılar neyse onlar bızı kovunca 1,5 ay aılem kendı aılem bıze baktı dayalı döselı bır daıremız wardı mısafır ıcın orada yasadık elektrık su herseyımızı babam ödedı fakat esım benı ter edıp babasını yanına gıttı ocakdan ıtıbaren ayrı yasadık esımın aılesı benı ıstemıyor esımde sımdı onlardan taraf bunu ustune 2,5 ay öncede mısıra tatıle gıttı ve hala dönmedı bana bıle sormadan anıden gıttı esımın aılesı cok warlıklı fakat ne bana bakıyor ne para werıyor herseyımı babam karsılıyor yanı ewlendıgımden berı babamnı ewındeyım ben esımde aramıyor benı sığortasıda yok hastalandıgımda özel hastaneye gıdıyorum bu durumdan bıktı kendısı yurt dısında co krahat ama sıkıntıyı ben cekıyorum sımdı NAFAKA DAVASI acmak ıstıyorum sızce ne yapmayalım nasıl yapmayalım bana bır yol gösterırı mısın daha sonrada boşanıcam ama önc bıraz burnunu sürtmek ıstıyorum ne zaman canım ısterse o zamna boşamak ıstıyorum fakat onun nıkahındayım bana bakmak zorunda nafaka davası basıl acıcam ne yapmayalım lutfen cevap werırısenız sewınırım sımdıden tesekkurler

Aile mahkemesine başvurarak dilekçe ile durumunuzu özellikle de eşinizle ayrı yaşadığınızı anlatın. Tedbir nafakası bağlanmasını isteyin. Durumunuz kötüyse adli yardımdan bir avukat atanmasını talep edebilirsiniz.

merhaba bende miras hakkında bi şey sormak istiyorum...annemden kalan miras eşinden ayrıldığım taktirde yarıya yarıya mı paylaştırıyor ...cevap verirseniz sevinirimm

Avukat arkadaşlar, ben bu konunun içinden senelerce çıkamadım, babam, vefatından beş yıl önce mal varlığının yarısını bir erkek kardeşimize satmış, yani mal kaçırmış, Biz üç kız kardeş, babamın ölümünden bu yana ( beş yıldır) babamın kalan mallarını paylaşamadık.Çünkü, annem bir oğlunun tarafını tutup, kızların daha az mal alması ise baskı yaptı.Dairelerin kiralarını da annemle birlikte abim aldılar.Kız evladını, Baba evinden mal olmaz olarak görüyorlardı.Annem bir yıl önce vefat etti ve abim annemin vefatından yirmi gün sonra, kaçırdığı malı, kayın babasına satmış.Kızların mahkemeye vermesinden korktuğu için...Babam beş yıl önce öldü.Biz üç kız kardeş babamın mal beyannamesine imza atmadık, abim sahte imza vermiş.Benim sorum biz tabu iptali davası açsak, zaman aşımından kaybedermiyiz, Mahkeme yolu ile alacağımız malın 1/4 'ünü mahkeme alırmış, doğru mu? Ben tek başıma mahkemeye versem, kızkardeşlerim de bundan yararlanıp, kaçırılan mallardan, haklarını alırlar mı? lütfen bana yardımcı olun, ne yapacağımı bilmiyorum.ÇOk şaşkınım.Şimdiden teşekkür ediyorum...

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar bana yardımcı olabilecek bi avukat arkadaş varmıdır. benim sizlere bir sorun olucaktı. ben bir iş yerinde 2 yıl çalıştım ancak sigortam falan yapıldı. işin durumu kötüye gittiği için ben epey bi süre maaş alamadım. şuan patronumu arıyorum fakat hala maaşımı alamıorum. yasal yoldan almam mümkünmüdür acaba? orda çalıştığıma dair şahitlerimde var. sizde bu durumda ne yapabilirim. lütfen bana yardımcı olunuz. şimdiden teşekkürler...

merhaba öncelikle benim bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim
benim annemin rahatsız kardeşi var toplam 12 kardeşler ama kimse sahip çıkmıyo sadace annem sahip çıkıyo diger 10 kardeş kesinlikle ne maddi ne manevi destekte bulunuyo ne yapmalıyız digerlerini mebruri kılmak için maddi yönden lütfen yardımcı olun :(

Back
X