avukat arkadaşlar yardım edebilir mi?

ruyagibiseker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2007
1.037
8
116
45
İstanbul
merhaba arkadaşlar

kız kardeşim 3 yıllık evliliğini bitiriyor .eşi türlü bahaneler uydurup ayrılma aşamasına getirdi evliliği.hepimiz şoktayız böyle bir insan değildi çünkü.benim sorum;bu boşanma davasıyla ilgili hiç bilgimiz yok .daha açılmadı onların açmasını bekliyoruz.mal paylaşımı nasıl olcak?eşinin üzerine evlilikte alınmış bir araba,babası şirketin yarısını onun üzerine yapmış benim kardeşimin üzerinede babamın 4-5 milyarlık arabası var.biz nasıl davranmalıyız.kardeşim haklarını alabilirmi,?

merhaba arkadaşlar

kız kardeşim 3 yıllık evliliğini bitiriyor .eşi türlü bahaneler uydurup ayrılma aşamasına getirdi evliliği.hepimiz şoktayız böyle bir insan değildi çünkü.benim sorum;bu boşanma davasıyla ilgili hiç bilgimiz yok .daha açılmadı onların açmasını bekliyoruz.mal paylaşımı nasıl olcak?eşinin üzerine evlilikte alınmış bir araba,babası şirketin yarısını onun üzerine yapmış benim kardeşimin üzerinede babamın 4-5 milyarlık arabası var.biz nasıl davranmalıyız.kardeşim haklarını alabilirmi,?

merhaba
evliliğin tek taraflı bitirilmesi öyle kolay ve çabuk olacak bir durum değildir.medeni kanuna göre evlilik sırasında edinilen para ve malların tamamı karı ve koca için ortak para ve mallardır.dava veya ayrılık aşamasında devredilmesi ve ya satılması birşey değiştirmez kızkardeşiniz istemediği sürece boşanmanın gerçekleşmesi kolay değil.yapmanız gereken öncelikle kardeşinizin boşanmak isteyip istemediğine karar vermesini sağlamanızdır.bu karar verildikten sonra anlaılarak boşanma para ve malların paylaşımı süreci kısaltır.fakat boşanmak istemiyorsa ayrı yaşamaya başladılarsa hemen tedbir nafakası için başvuru yapabilir öncelikle.kanunlarımız kadınlara bu konuda oldukça kolaylık sağlamaktadır.aile bütünlüğünün bozulmaması en büyük temennidir ama olacaksa bu süreci en zararsız biçimde atlatmak için inatlaşmamak en doğru karardır.kızkardeşinizin hakkında hayırlısını diliyorum sevgilerimle.

merhaba arkadaşlar

kızkardeşinizin davada boşanmada kusurlu tarafın eşi olduğunu ispatlaması zorunlu
mal paylaşımında evlilik sırasında edinilen malların yarısını talep edebilir
şartları varsa nafaka ve tazminat talep edebilir

Back
X