• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

avukat arkadaşlay ya da bilgisi olanlar bakabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nastasya flipovna

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
3.409
9.373
358
Arkadaşlar bir arkadaşım yaklaşık beş ay önce doğum yaptı.ikinci bebeğini dünyaya getirdi ilk gebeliği sezeryandı.ikinci bebekte sancıları başlayınca hastaneye gidiyor ebe muayene ediyor ve 7 santim açıklık var allah yolunu açmış gelsin diyor.arkadaşım karşı çıkıyor bağırıyor hayır ben daha önce sezeryan oldum normal doğuramam doğurmak istemiyorum diye ama kimse arkadaşımı dinlemiyor zorla doğumhaneye alıp doğurtmaya çalışıyorlar.o sırada arkadaşımın dikişleri yırtılıyor ve o acıyla bayılıyor.uyandığında sezeryandan çıkmış olduğunu, bebeğinin kuveze girdiğini çünkü rahim yırtılması esnasında kalbi durduğunu ve ciğerlerine su kaçtığını öğreniyor.bebek 25 gün hastanede kalıyor ve sonrasında zihinsel bir engeli olup olmadığını kontrol ettirmek suretiyle eve çıkarılıyor.hala testler yapılıyor ve çok acılı bir süreç geçiriyorlar.şimdi arkadaşım olay sonrasında ebenin yanına gidiyor hesap sormak için bir dayak yemediği kalıyor."herkes sezeryan sonrası normal doğum için yırtınıyor, ben sana iyilik yaptım, sen ne nankörsün" falan gibi laflarla gönderiyor arkadaşımı, il sağlık müdürlüğündeki görevlide olayı örtmeye çalışıyor ve normal bir doğum yaşanmış gibi davranıyor ve arkadaşım ve eşi dilekçe dahi vermeden oradan ayrılıyorlar.eşide zaten bir şey çıkmaz bunlarla uğraşmayalım deyip caydırıyor arkadaşımı.şimdi ben olanları yeni öğrendim ve bu yaptıklarının suç olduğunu düşünüyorum.aradan 5 ay gibi bir zaman geçmiş.konu hakkında bilgili arkadaşlar ya da avukat arkadaşlar lütfen bilgi verebilir misiniz? zaman geçmiş olduğu için dava hakkımızı kaybettik mi? eğer kaybetmediysek ne gibi bir işlem yapmamız gerekiyor?

Canım hukuk okuyorum, bu olayla ilgili tam bilgim yok ama dava açabilirsiniz tabi. En kısa dava süresi genelde altı aydır ama bu gibi durumlarda bilmiyorum.
Ne olur ne olmaz hemen avukata gidin bence. Maddi manevi tazminatınızı alın.

Canım hukuk okuyorum, bu olayla ilgili tam bilgim yok ama dava açabilirsiniz tabi. En kısa dava süresi genelde altı aydır ama bu gibi durumlarda bilmiyorum.
Ne olur ne olmaz hemen avukata gidin bence. Maddi manevi tazminatınızı alın.
savcılığa suç duyurusunda bulunsak başlangıç olarak daha mı uygun olur.suç cezaya mı dava açmak gerekir? umarım zamanı geçirmemişizdir.

Sikayet suresi, suçun islendigi tarihten itibaren 6 aydir. Zaman kaybetmeden savciliga suc duyurusunda bulunsun. Su an hangi suc veya suçlar kapsamina girer kesin birsey diyemiyorum ama ebenin yapmis oldugu kesinlikle ceza gerektiren bir suc. Tabi daha evvelinde hastanin normal dogumu isteyebilecegine dair bir izlenim yaratmis olmasi durumu varsa karsi taraf bunu ileri surebilir.

Sikayet suresi, suçun islendigi tarihten itibaren 6 aydir. Zaman kaybetmeden savciliga suc duyurusunda bulunsun. Su an hangi suc veya suçlar kapsamina girer kesin birsey diyemiyorum ama ebenin yapmis oldugu kesinlikle ceza gerektiren bir suc. Tabi daha evvelinde hastanin normal dogumu isteyebilecegine dair bir izlenim yaratmis olmasi durumu varsa karsi taraf bunu ileri surebilir.
arkadaşım riskleri kabul ettiğine dair herhangi bir belge imzalamamış, zaten hastaneye gittiklerinde olaylar spontone gelişmiş.gider gitmez muayene edilmiş ve doğuma alınmış.arkadaşım yalvarmış ama dinleyen olmamış.belge imzalamadığına göre sanırım suça girer yaptıkları değil mi?

Arkadaşınızın dikişlerinin yırtıldığını hissetmesi bana garip geldi. Rahimdeki dikişlerin acısını ve dolayısıyla yırtılmasını hissedemeyiz.

Acıdan bayıldı demişsiniz.

Dava açsanız şöyle olabilir: Normal doğum ilerliyordu, ancak hasta bayılınca yeteri kadar ıkınamayacağı için sezaryene döndük.

Ciğere su kaçması da nasıl oluyor anlamadım. Zaten bebeğin ciğerlerinde su var anne karnındayken. Kalbi durduğunu nasıl öğrenmiş arkadaşınız? Kalbi durduğuna dair dosyasında yazılı bir şey yoksa sizin de yapabileceğiniz bir şey yok.

Arkadaşınızın dikişlerinin yırtıldığını hissetmesi bana garip geldi. Rahimdeki dikişlerin acısını ve dolayısıyla yırtılmasını hissedemeyiz.

Dava açsanız şöyle olabilir: Normal doğum ilerliyordu, ancak hasta bayılınca yeteri kadar ıkınamayacağı için sezaryene döndük.

Ciğere su kaçması da nasıl oluyor anlamadım. Zaten bebeğin ciğerlerinde su var anne karnındayken. Kalbi durduğunu nasıl öğrenmiş arkadaşınız? Kalbi durduğuna dair dosyasında yazılı bir şey yoksa sizin de yapabileceğiniz bir şey yok.
arkadaşım dikişlerinin yırtıldığını yani rüptür olduğunu sezeryandan sonraki açıklamalarla anlıyor.acıdan bayıldığı için geri kalan bölümü hatırlamıyor.normal doğuma alamazlar hanfendi eğer arkadaşımın yazılı izni yoksa.ssvd kişinin onayı dahilinde olabilecek bir şeydir.arkadaşımın hiçbir şekilde ssvd ye onayı olmamış.ayrıca rahim yırtılması ciddi bir durumdur ssvd olabilecek en kötü şeydir rahim yırtılır bebek karın boşluğuna kaçar ve kalbi durur.kalbi durduğu için oradan çıkarılma süresine göre beyin hücreleri ölür ve bebek ölmezse eğer engelli olabilir.normal doğum ilerliyordu bayılınca ıkınamayacağı için diye bir şey yok nts denen şeyde bebeğin kalbinin durduğunu anlıyorlar zaten.ve bu ssvde sıkı takiple yapılması gereken bir şeydir.

ayrıca kalbinin durduğu elbette dosyada var yoksa uzun bir süre zihinsel engeli olup olmadığına bakılması için karar çıkarmazlar hastaneden.

arkadaşım dikişlerinin yırtıldığını yani rüptür olduğunu sezeryandan sonraki açıklamalarla anlıyor.acıdan bayıldığı için geri kalan bölümü hatırlamıyor.normal doğuma alamazlar hanfendi eğer arkadaşımın yazılı izni yoksa.ssvd kişinin onayı dahilinde olabilecek bir şeydir.arkadaşımın hiçbir şekilde ssvd ye onayı olmamış.ayrıca rahim yırtılması ciddi bir durumdur ssvd olabilecek en kötü şeydir rahim yırtılır bebek karın boşluğuna kaçar ve kalbi durur.kalbi durduğu için oradan çıkarılma süresine göre beyin hücreleri ölür ve bebek ölmezse eğer engelli olabilir.normal doğum ilerliyordu bayılınca ıkınamayacağı için diye bir şey yok nts denen şeyde bebeğin kalbinin durduğunu anlıyorlar zaten.ve bu ssvde sıkı takiple yapılması gereken bir şeydir.

Doğumun normal mi sezaryen mi olacağına
Forseps ya da vakum kullanılıp kullanılmayacağına

Hastalar değil

Doktor karar verir hanımefendi

O yüzden yazılı izin olsa da olmasa da farketmez. Doğuma girerken normal doğuma izin veriyorum diye imzalasam ama sorun çıksa doktor sezaryen yapamayacak mı yani bana??? Çünkü sezaryeni imzalamadım???

Hukuk ispata dayanır. Dikişlerin yırtıldığını ispatlayabilir mi? Sezaryenden sonraki açıklamalar dediğiniz ne? Arkadaşınızın kendisine mi söylemişler? Şifaen söylenenler delil olmaz. Dün söylemişlerdir, yarın biz söylemedik derler. Hasta anestezinin etkisi altında söylediğimizi sanmış olabilir derler.

Hukuk=İspat, delil

Doğumun normal mi sezaryen mi olacağına
Forseps ya da vakum kullanılıp kullanılmayacağına

Hastalar değil

Doktor karar verir hanımefendi

O yüzden yazılı izin olsa da olmasa da farketmez. Doğuma girerken normal doğuma izin veriyorum diye imzalasam ama sorun çıksa doktor sezaryen yapamayacak mı yani bana??? Çünkü sezaryeni imzalamadım???

Hukuk ispata dayanır. Dikişlerin yırtıldığını ispatlayabilir mi? Sezaryenden sonraki açıklamalar dediğiniz ne? Arkadaşınızın kendisine mi söylemişler? Şifaen söylenenler delil olmaz. Dün söylemişlerdir, yarın biz söylemedik derler. Hasta anestezinin etkisi altında söylediğimizi sanmış olabilir derler.

Hukuk=İspat, delil
hanfendi daha fazla size cevap vermeyeceğim ssvd hakkında bir bilginiz olduğunu düşünmüyorum.sezeryan sonrası vajinal doğum için kişinin yazılı izni alınıyor dünyanın her yerinde bu böyle.dikişlerin yırtıldığını falan kısmına hiç girmiyorum zaten rüptür yazın aratın googleden.

ayrıca kalbinin durduğu elbette dosyada var yoksa uzun bir süre zihinsel engeli olup olmadığına bakılması için karar çıkarmazlar hastaneden.

Kalp durması sadece ssvd sonrası rahim yırtılmasında görülmez.
Bebek kakasını yapmıştı, onu aspire etmiş, o yüzden durdu, zaten biz de o yüzden sezaryene aldık diyebilirler

Zihinsel engeli olduğu da kesin değil sanırım. Hala araştırılıyor.
Diğer muayenesi nasıl bebeğin? Nörolojik açıdan?

Kalp durması sadece ssvd sonrası rahim yırtılmasında görülmez.
Bebek kakasını yapmıştı, onu aspire etmiş, o yüzden durdu, zaten biz de o yüzden sezaryene aldık diyebilirler

Zihinsel engeli olduğu da kesin değil sanırım. Hala araştırılıyor.
Diğer muayenesi nasıl bebeğin? Nörolojik açıdan?
ssvd dediğimiz olgu dünyanın her yerinde yazılı izin gerektiriyor.çünkü riskli bir durum.bu ilk doğumu ve ilkinde normal doğurmuş değil hasta.sanırım anlaşamıyoruz.bu gibi durumlarda rahim bile alınabiliyor.kaldı ki rüptür olmuş diyorum daha ötesi var mı.bakın size gene gerçek bir rüptür hikayesi atayım belki olayın ciddiyetine vakıf olursunuz.

Eklentiler

• rüptür hikayesi.webp
    rüptür hikayesi.webp
    80,4 KB · Görüntüleme: 142
ssvd dediğimiz olgu dünyanın her yerinde yazılı izin gerektiriyor.çünkü riskli bir durum.bu ilk doğumu ve ilkinde normal doğurmuş değil hasta.sanırım anlaşamıyoruz.bu gibi durumlarda rahim bile alınabiliyor.kaldı ki rüptür olmuş diyorum daha ötesi var mı.bakın size gene gerçek bir rüptür hikayesi atayım belki olayın ciddiyetine vakıf olursunuz.
Ama bu planli bir dogum degil. Acil dogum. 7 cm acilma.
Hic birimiz orada degildik, ben buyuk bir ihmal yoksa kimsenin kafasina gore birine zorla normal dogum yaptiracagini dusunmuyorum. Belki de cocuk geliyordu artik, bekleyemezlerdi. Bilemem. Savunmak icin degil, ama objektif olmak icin bir de hastaneyi dinlemek lazim. Tabii biz degil, dava acilirsa hastane tarafini da dinlemis olur savci.

Ama bu planli bir dogum degil. Acil dogum. 7 cm acilma.
Hic birimiz orada degildik, ben buyuk bir ihmal yoksa kimsenin kafasina gore birine zorla normal dogum yaptiracagini dusunmuyorum. Belki de cocuk geliyordu artik, bekleyemezlerdi. Bilemem. Bir de hastaneyi dinlemek lazim.
sizde kadınsınız ve gerçekten ayıp ediyorsunuz.eğer sezeryana alamayacak durumda olsalardı sonrada alamazlardı.arkadaşımın orada ne yaşadığını ben biliyorum.allah yolunu açmış gelsin ne demek.bebek geliyordu diye bir şey yok.hastaneyi evet mahkemeler dinler bundan sonra ama inanın bana insan hakları bir gün herkese lazım olur.

sizde kadınsınız ve gerçekten ayıp ediyorsunuz.eğer sezeryana alamayacak durumda olsalardı sonrada alamazlardı.arkadaşımın orada ne yaşadığını ben biliyorum.allah yolunu açmış gelsin ne demek.bebek geliyordu diye bir şey yok.hastaneyi evet mahkemeler dinler bundan sonra ama inanın bana insan hakları bir gün herkese lazım olur.
sen nerden biliyorsun ki?
sonuçta sen de olay esnasında orda değildin, başka kişilerden duydun.
olayın sıcaklığıyla belki arkadaşın farklı aksettirdi olamaz mı?

Dava acin.

Pardon ama ebe karar verebiliyo mu dogumun nasil olacagina ?

Ortada anormal bi seyler varsa neden doktor cagirmamis da kendi kendine dogumhaneye goturmus?

sen nerden biliyorsun ki?
sonuçta sen de olay esnasında orda değildin, başka kişilerden duydun.
olayın sıcaklığıyla belki arkadaşın farklı aksettirdi olamaz mı?
arkadaşına güvenme yaşadıklarını umursama diyorsunuz öylemi.ve sonrasında ebeyle konuşmaya gittiğinde yediği azar dövmekten beter lafları filan hep normal.hayretler içerisindeyim.konuyu açtığıma pişman oldum hukuki olarak yardım istemiştim sadece.

Mune Mune konumu kapatırsanız sevinirim.çok hassas bir durum var ortada ve sadece hukukçulardan zaman aşımı konusunda bilgi almak istemiştim ama iş arkadaşımın yani acı çekenin suçlu olduğu noktasına kadar varmak üzere.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X