- 20 Ağustos 2014
- 3.409
- 9.373
- 358
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
Arkadaşlar bir arkadaşım yaklaşık beş ay önce doğum yaptı.ikinci bebeğini dünyaya getirdi ilk gebeliği sezeryandı.ikinci bebekte sancıları başlayınca hastaneye gidiyor ebe muayene ediyor ve 7 santim açıklık var allah yolunu açmış gelsin diyor.arkadaşım karşı çıkıyor bağırıyor hayır ben daha önce sezeryan oldum normal doğuramam doğurmak istemiyorum diye ama kimse arkadaşımı dinlemiyor zorla doğumhaneye alıp doğurtmaya çalışıyorlar.o sırada arkadaşımın dikişleri yırtılıyor ve o acıyla bayılıyor.uyandığında sezeryandan çıkmış olduğunu, bebeğinin kuveze girdiğini çünkü rahim yırtılması esnasında kalbi durduğunu ve ciğerlerine su kaçtığını öğreniyor.bebek 25 gün hastanede kalıyor ve sonrasında zihinsel bir engeli olup olmadığını kontrol ettirmek suretiyle eve çıkarılıyor.hala testler yapılıyor ve çok acılı bir süreç geçiriyorlar.şimdi arkadaşım olay sonrasında ebenin yanına gidiyor hesap sormak için bir dayak yemediği kalıyor."herkes sezeryan sonrası normal doğum için yırtınıyor, ben sana iyilik yaptım, sen ne nankörsün" falan gibi laflarla gönderiyor arkadaşımı, il sağlık müdürlüğündeki görevlide olayı örtmeye çalışıyor ve normal bir doğum yaşanmış gibi davranıyor ve arkadaşım ve eşi dilekçe dahi vermeden oradan ayrılıyorlar.eşide zaten bir şey çıkmaz bunlarla uğraşmayalım deyip caydırıyor arkadaşımı.şimdi ben olanları yeni öğrendim ve bu yaptıklarının suç olduğunu düşünüyorum.aradan 5 ay gibi bir zaman geçmiş.konu hakkında bilgili arkadaşlar ya da avukat arkadaşlar lütfen bilgi verebilir misiniz? zaman geçmiş olduğu için dava hakkımızı kaybettik mi? eğer kaybetmediysek ne gibi bir işlem yapmamız gerekiyor?