Kaçıncı sınıfsın ?
Her zaman söylerim, hukuku kazanmış birisi hakimlik sınavını da kazanır sadece yapman gereken sınav sonrasında torpil bulmak. Ha sadece sınav dersen hakimlik kampı konu anlatımı kitapları, consensus ve themisin de soru bankası benim için yeterli olmuştuMerhaba,
Hakim savcılık sınavına nasıl hazırlandınız,hazırlanıyorsunuz?Normalde avukat olma amacım vardi o yolda ilerlemek istiyordum ama bir tarafım da hep bir savcı olmak istiyordu.Maalesef bu son yılımda 3ten fazla ders bıraktığım için bu dersleri tekrar almam gerek.1 yılda hakim savcılık sınavına çalışabilirim diye düşünüyorum.Bu bir yılımı en verimli şekilde geçirmek istiyorum.
Konu sahibi ya özelde okuyorsa aman allah korusun:)))dün açsaydın konuyu ankara hukuk mezunu kimsenin almadığı eğitimleri alan arkadaş yardımcı olurdu
kızcağız hukuktan soğurdu yapmadün açsaydın konuyu ankara hukuk mezunu kimsenin almadığı eğitimleri alan arkadaş yardımcı olurdu
Arkadaşım Van’ın bir köyünde yaşayan ailesinden başka hatta babası bile olmayan bir kızcağızdı. Ne parti üyelikleri ne dayı ne torpil, gerçekten arkasını dayayacağı kimse yoktu. Dilerim hak eden herkes kazanır. Birşey merak ediyorum hakim savcı için yaş sınırı var mı. Adalet okuyan 30 yaşındaki başka bir arkadaş hakim olmayı hayal ediyorreferansını sağlam seçersen kazanırsınböyle sağlam bir referansın yoksa sen avukatlığı gözden çıkarma derim.
Yaş konusunu bilmiyorum ama o dediğiniz binde bir olan birşey yani.ne yazıkki mülakat işin içine girince işin rengi değişiyor.dereceye girip mülakattan elenen insanlar var.baraj yüksek değil sınavı hukuk fakültesi okuyup bitirmiş herkes yapabilir çalışırsa çoğu kişi mülakattan eleniyor.neyse bu konuyu fazla deşmiyim kanayan yaramız.Arkadaşım Van’ın bir köyünde yaşayan ailesinden başka hatta babası bile olmayan bir kızcağızdı. Ne parti üyelikleri ne dayı ne torpil, gerçekten arkasını dayayacağı kimse yoktu. Dilerim hak eden herkes kazanır. Birşey merak ediyorum hakim savcı için yaş sınırı var mı. Adalet okuyan 30 yaşındaki başka bir arkadaş hakim olmayı hayal ediyoryaş sınırı olduğunu iddia ettim ama o daha şiddetli bir şekilde iddia edince geri çekildim. Var mı bir sınır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?