- 10 Aralık 2014
- 8.631
- 6.441
- 248
- Konu Sahibi Benbirlaydii
-
Hat benim adımaama e devletten sorguladigimda 2013 ten beri pasif duruyor ve ben hiç hayatımda faturali hat kullanmadım.Benim kızlık soy ismimle bide ben 2014 te evlendim kızlık soy adım adına gelmiş.Sizin yaşadığınıza benzer şey yaşadım. Aradılar. Aramızda geçen konuşma
şu şu kişi misiniz
Benim buyrun
Şu kadar telefon borcunuz var.
İmkansız benim borcum yok
Borcunuz var icralık olursunuz
İstediğiniz kadar icraya verin beni ilgilendirmez benim borcum yok. Ben de size tazminat davası açarım bu ne dedim.
Ses soluk çıkmadı.
O hat sizin üzerinize mi hala. Hat uzun süre kullanılmadıkça başkasına devrediyorlar. Diğerine ulaşamayıp size ulaştılar sanırım
Peki icraya verdikten sonra itiraz edilebilir mi? Çünkü benim kesinlikle hiç faturalı hat kullanmisligim yok ama bana bide sekreter diyor ki sonra avukat dosya bilmem ne siz masrafı ödersiniz yani bir nevi zan altında bırakıyorlar korkuyorm açıkçasıSakın kimliğinizi yollamayın. Bildiğiniz dolandırıcılık bu.
Borcunuz görünüyorsa alacaklı tarafından adınıza icra takibi başlatılır itiraz etseniz de etmeseniz de alacaklı görünen kişi icra dairesine başvurduğu zaman başlar o takip. Takip başlar sonra böyle böyle adınıza takip başlatılmıştır, eğer böyle bir borcunuz yoksa şu şu süreler içinde itiraz ediniz diye tebligat gelir evinize. Siz de belirtilen süreler içinde itirazınızı yaparsınız. O yüzden sakın kimliğinizi falan yollamayın madem borcunuz görünüyor bırakın takip baslatsinlar. Itiraz ederek mutlaka bertaraf edersiniz.
edilir. 7 gün içinde diye biliyorum. tebligat gelsin bakalım bir.Peki icraya verdikten sonra itiraz edilebilir mi? Çünkü benim kesinlikle hiç faturalı hat kullanmisligim yok ama bana bide sekreter diyor ki sonra avukat dosya bilmem ne siz masrafı ödersiniz yani bir nevi zan altında bırakıyorlar korkuyorm açıkçası
Az önce vodafone müşteri hizmetlerini aradım adınıza borç görünmüyor diyor ama avukat adına yasal takip başlatılmış diyor. Benim şımdı ne yapmam gerekiyor?edilir. 7 gün içinde diye biliyorum. tebligat gelsin bakalım bir.
Takip başlatılınca size tebligat gelecek, o tebligatta neler yapmanız gerektigi ayrıntıları ile yazıyor. Tebligat elinize ulaştıktan sonra 7 gün itiraz hakkınız var ve bu itiraz takibi durdurur. Korkmanıza gerek yok siz itirazınızı yaptıktan sonra karşı tarafın sizin borçlu olduğunuzu, hattı hala kullandığınızı falan ispatlamasi gerekecek. Siz ödeme emrinin tebligat olarak size gelmesini bekleyin. Elinize ulaşınca itiraz süreniz de başlamış olur.Az önce vodafone müşteri hizmetlerini aradım adınıza borç görünmüyor diyor ama avukat adına yasal takip başlatılmış diyor. Benim şımdı ne yapmam gerekiyor?
E devletten baktınız mı? Vodafone un sitesinde de yasak takibe düşen borç görünüyor ayrıca. Müşteri hizmetlerinden değil de buradan bakın.Az önce vodafone müşteri hizmetlerini aradım adınıza borç görünmüyor diyor ama avukat adına yasal takip başlatılmış diyor. Benim şımdı ne yapmam gerekiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?