Avukat işlerinden anlayan yokmu Acill

Benbirlaydii

Cehalet ne güzel sey, herseyi biliyorsun.
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2014
8.631
6.441
248
Merhaba arkadaslar bugün başıma gelen olayı anlatayım. Öğlen telefonuma bir mesaj geldi şu numaraya ait borcunuz bulunmaktadır. (Numara 2013 te kullandığım numara sonrasında hattı kırıp atmistim üzerinden kaç yıl gecmis).Bide hat faturalıymış ben hayatımda faturalı hat kullanmamış birisiyim. Sonra ben aradım bu avukatı sekteter bana diyorki 2016 yılına ait 3 ay gecikmiş fatura borcunuz bulunmaktadır diyor.Ben itiraz ettim yok kullanmadım hayatında dedim.Kadin bana diyorki o zaman itiraz edin mail adresi göndericem size oraya itiraz dilekçesi yazipkimliginizin resmini çekip mail e atin 5 gün içinde. Neyse kapattım ben telefonu. Vodafone yi aradım adınıza borç yoktur diyor. E devletten sorguladım yok diyor. Sonra yine aradım bu avukatı kadın diyorki vodafone bağışına gidip sorgularsanız borcunuz çıkar diyor. Kimliği gönderip itiraz dilekçesi yazmazsanız icra takibi başlatılır diyor. Sinir oldum valla lütfen bilgi sahibi olan yazsın strese bindim iyice. Onların bana attığı mesajı atıyorum lütfen fikir verin

Sizin yaşadığınıza benzer şey yaşadım. Aradılar. Aramızda geçen konuşma
şu şu kişi misiniz
Benim buyrun
Şu kadar telefon borcunuz var.
İmkansız benim borcum yok
Borcunuz var icralık olursunuz
İstediğiniz kadar icraya verin beni ilgilendirmez benim borcum yok. Ben de size tazminat davası açarım bu ne dedim.
Ses soluk çıkmadı.
O hat sizin üzerinize mi hala. Hat uzun süre kullanılmadıkça başkasına devrediyorlar. Diğerine ulaşamayıp size ulaştılar sanırım

Hat benim adımaama e devletten sorguladigimda 2013 ten beri pasif duruyor ve ben hiç hayatımda faturali hat kullanmadım.Benim kızlık soy ismimle bide ben 2014 te evlendim kızlık soy adım adına gelmiş.

Sakın kimliğinizi yollamayın. Bildiğiniz dolandırıcılık bu.

Borcunuz görünüyorsa alacaklı tarafından adınıza icra takibi başlatılır itiraz etseniz de etmeseniz de alacaklı görünen kişi icra dairesine başvurduğu zaman başlar o takip. Takip başlar sonra böyle böyle adınıza takip başlatılmıştır, eğer böyle bir borcunuz yoksa şu şu süreler içinde itiraz ediniz diye tebligat gelir evinize. Siz de belirtilen süreler içinde itirazınızı yaparsınız. O yüzden sakın kimliğinizi falan yollamayın madem borcunuz görünüyor bırakın takip baslatsinlar. Itiraz ederek mutlaka bertaraf edersiniz.

Peki icraya verdikten sonra itiraz edilebilir mi? Çünkü benim kesinlikle hiç faturalı hat kullanmisligim yok ama bana bide sekreter diyor ki sonra avukat dosya bilmem ne siz masrafı ödersiniz yani bir nevi zan altında bırakıyorlar korkuyorm açıkçası

edilir. 7 gün içinde diye biliyorum. tebligat gelsin bakalım bir.

Az önce vodafone müşteri hizmetlerini aradım adınıza borç görünmüyor diyor ama avukat adına yasal takip başlatılmış diyor. Benim şımdı ne yapmam gerekiyor?
Takip başlatılınca size tebligat gelecek, o tebligatta neler yapmanız gerektigi ayrıntıları ile yazıyor. Tebligat elinize ulaştıktan sonra 7 gün itiraz hakkınız var ve bu itiraz takibi durdurur. Korkmanıza gerek yok siz itirazınızı yaptıktan sonra karşı tarafın sizin borçlu olduğunuzu, hattı hala kullandığınızı falan ispatlamasi gerekecek. Siz ödeme emrinin tebligat olarak size gelmesini bekleyin. Elinize ulaşınca itiraz süreniz de başlamış olur.

Dosya masrafının falan üzerinize kalması ancak gerçek manada borçlu olduğunuzda söz konusu olur. Siz hattı kullanmıyorsaniz böyle bir borcum olamayacağına dair kendinizden eminseniz sıkıntı yok.

Az önce vodafone müşteri hizmetlerini aradım adınıza borç görünmüyor diyor ama avukat adına yasal takip başlatılmış diyor. Benim şımdı ne yapmam gerekiyor?
E devletten baktınız mı? Vodafone un sitesinde de yasak takibe düşen borç görünüyor ayrıca. Müşteri hizmetlerinden değil de buradan bakın.

ayrıca en sağlıklı ve detaylı bilgiyi vatandaş.uyap.gov.tr den alırsınız. E devlet şifresiyle giriş yapılıyor. Takipteki dosyalarınızı görürsünüz. Şifreniz varsa girin bakmayı bulamazsanız eğer, özel mesaj atın bana ben size adım adım tarif ederim dosyanızı bulmayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…