Avukatlarin tabi oldugu bir avukatlik asgari ucret tarifesi vardir .orada yazilan miktardan az ucret istemek yasak oldugu gibi avukatin da sorumluluguna sebep oluyor ,evet avukatiniz her dava dosyasi ve is icin ayri ucret istemek de hakli.Eger sizden ucret alamazsa ,aldigi isin vergisini kendi cebinden oder.yani zarar eder.
Herkes nasil ogretmenlik, hemsirelik ,doktorluk yaparak para kazaniyorsa avukatlarin da yaptigi is bu ,ucretini almak zorunda .Gecimini saglamak zorunda .Ayrica sizin dertlerinizi tasanizi dinleyen siizinle birlikte sevincinizi yasayan avukattir.Ofisteki gorusme bitince ,o da aklinda binbir stresle eve gider ,dosya takiplrriyle ugrasir .Sizin haklarinizi korumak icin ve herseyin hizli ilerlemesi icin gerektiginde icra memurlariyla,kalemdeki memurlarla,hakimlerle dahi kavga etmek zorunda kalir.Hakimin takdir ettigi durusma tarihi gec verilmisse bile bunun suclusu ilan edilir
Dava kazanilirsa "cok iyi avukat" ,dava kaybedilirse "avukat kaybetti"olur. Ustelik muvekkiller, anlasmaya ragmen ,gider gizli gizli baska avukatlarla da gorusur onlardan fikir alir,icabinda onlarla anlasiverir.Onceden anlastigi avukati bir cirpida siler .Ona asla ucret odemez.
Lutfen avukatiniza guvenin.Guvenmiyorsaniz ona karsi acik olun.
Eger avukatiniz mesleki bir hata yapiyorsa yada size etik olarak yanlis davraniyorsa mesleki sorumlulugu dogar ve hicbir avukat mesleki sorumlulugunun dogmasini istemez.
Sizin mesajinizdan alinti yaptim yalniz,sizi suclamak istemedim..Sadece icinizdeku guvensizliginin gitmesini ve avukatiniza guvenmenizi diledim.