- Konu Sahibi umutvenese
İstediğiniz birsey olunca ekleyebiliyorsunuz, bizim yazmayı unuttuğumuz bazı şeyler vardı, ekledi hakime hanım.Merhaba sevgili hanımlar,
Hem konumu güncellemek hem de bir soru sormak için yazıyorum..
Geçen hafta bugün bir arzuhalciye yazdırmış olduğumuz anlaşmalı boşanma dilekçemizi ve protokolümüzü mahkemeye verdik. bugün dava günü vermişler, tam 3 hafta sonra davamız görülecek. (konum istanbul)
Sizlere sorum şu: yazmış olduğumuz protokole bir ekleme yapabilir miyiz şuanda yada dava günü? Şöyle ki ben eşimin soyadını kullanmaya devam etmek istiyorum. Bunu hakim reddebilir ama ayrı bir dava olarak açmadan bunu protokole ekleyebilir miyim geç mi kaldım? Eşim bunu kabul ediyor. Buboşanma davasını uzatır mı? Sonradan yeni bir dava açmak daha mı iyi olur?
Böyle bir yazı gördüm ve protokole bunu eklemediğimiz için pişman oldum: Eşler, anlaşmalı boşanmada soyadına ilişkin protokole madde koyabilirler. Kadın eş, eşinin soyadını boşandıktan sonra kullanmak istiyor ve bekarlık soyadını kullanmak istemiyor ise protokol maddesine ekleyebilir.
Dava esnasında hakime bunu sormak da uygun olmaz diye düşündüm, soru dahi sorabilir miyiz emin değilim. sizce ne yapmalıyım hanımlar? biliyorum bir avukattan danışmanlık almak daha uygun olur ama yine de size de sorayım dedim. çok teşekkürler.
Yalnız merakımı mazur görürseniz , haddimi aşmazsam neden boşandığınız kişinin soyadını kullanmak istiyorsunuz?