Avustralya'da Dar Kot Genç Kadını Hastanelik Etti

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
Avustralya'da uzun süre dar kot giyen kadın kas zedelenmesi, bacaklarda şişme ve sinir sıkışması nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve 4 gün boyunca tedavi edildi.

Avustralya'da uzun süre dar kot giyen bir kadın kas zedelenmesi, bacaklarda şişme ve sinir sıkışması nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Avustralyadaki Royal Adelaide Hastanesi'nden Dr. Thomas Kimber, adı açıklanmayan 35 yaşındaki kadının 4 gün tedavi gördüğünü belirtti.

İLK KEZ KARŞILAŞIYORUM

Dar kot pantolonun bacaklara bu kadar zarar vermesine şaşırdıklarını ifade eden Kimber, kadının taşınan bir tanıdığının dolaplarını boşaltmasına yardım ettiğini ve saatlerce eğilip kalktığını, ertesi gün ağrıları nedeniyle hastaneye geldiğini aktardı.

Kimber, daha önce de dar kotların kasıklarda sinir zedelenmesine yol açtığına dair vakalara rastlandığını ancak ilk kez alt bacakta bu tür sinir sorunları ve ciddi kas zedelenmeleri gördüklerini vurguladı.

4 GÜN TEDAVİ GÖRDÜ

Eğilip kalkmanın alt bacakta kasların sıkışmasına yol açarak baldır kaslarına kan akışının azalmasına neden olduğunu anlatan Kimber, dar kotun bu durumu daha da kötüleştirdiğine dikkati çekti.

Hastanede 4 günlük tedaviden sonra hastanın tamamen iyileştiğini belirten Kimber, "Sorunun yeterince esnek olmayan kumaştan kaynaklandığını düşünüyorum. Oldukça esnek kot pantolonlar sinirleri ve kasları sıkıştırmayacaktır" dedi ancak kadınları dar kotuyla eğilip kalkmaması konusunda uyardı.

"BEN YAŞLIYIM"

Kimber, dar kot giyip giymediğine ilişkin soruya ise, "Hayır giymiyorum. Ancak tehlike nedeniyle değil, dar kot giymek için çok yaşlı olduğumdan" yanıtını verdi.

Dr. Kimber ve ekibinin "ilginç vakaya" ilişkin raporu "Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry" adlı dergide yayımlandı.

NTV

aşırı dar olduğu için olabilir
benim de var bikaç tane dar kotum çıkardığımda çizgileri bacağımı kıpkırmızı yapmış oluyo..

dar kotlarım bigün beni hastanelik etmezse ben onları edicem!

Giymeyin anam şu dar kotları
Bu Sıcakta nasıl rahat ediyorsunuz yapışmıyormu anlamıyorum
He tamam moda diyede bu kadar eziyet çekilmez doğrusu
Efil efil bol paçalar daha rahat bence

çok dar giyemiyorum ama genişte salaş duruyor hele biraz kilo olunca
ve moda diye gerçekten piyasada çok dar kot satıyorlar bulmakta bile güçlük çekiyoruz

Bana sorun çıkarmıyor ya her zaman dar kot giyerim hatta çok alakasız gelebilir ama tecavüz gibi durumlarda bile koruyucu olduğunu düşünüyorum zira ben çıkarırken 2- 3 dakika uğraşıyorum giymesi ayrı çıkarması da zor.

Bedenine uygun almamıştır, 30 senedir kot giyerim hiç sorun yaşamadım

Ne Kadar dar olursa olsun kilonuz aynı kalıyoooooo
Kendimizi kandırmayalım :))

yatarak giyiyordum bir ara kotlarımı sonra resmen mide yanmalarım arttı.. neyse ki artık kiloluyum böyle dertlerim yok

yalnız böörtlen bende aynı şeyi düşündüm okumadan önce

bence dar kotu uzun süre çıkarmadığından olmuş olabilir.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…