Ay ablan ev hanımı olmuuuş

Lalsenfoni

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2017
68
49
3
35
Merhaba arkadaşlar.
Ben 27 yaşındayım, evliyim, bir kızım var 9 aylık. En iyi okullardan birinden mezunum, üniversite biteli 4 yıl oldu. İlkokul ortaokul hayatım onlarca başarıyla derecelerle dolu. Ama işsizlik yakama yapıştı.
Kpss ye girdim, puanım fena değildi, mülakatlarda elendim ve çok iyi geçmesine rağmen.
Bir iş buldum, hamileyim diye doğum sonrası başla dediler şimdi arıyorum ihtiyaç yok diyorlar.
Neyse bu durum herkesin dilinde. Geçen gün kardeşimin ilk okul arkadaşının annesi ayy ablan ev hanımı olmuş demiş kardeşime. Eş dost akraba derken bide bu alakasız insanlar çıktı başıma.
Bir de ben olsam bunu üzmemek için anlatmam ama annem geldi ve bunu anlattı yersiz yere. Öyle bunaldım ki, ailemi bile görmek istemiyorum artık.
Benden küçükler iş güç sahibi oldu ailede, herkesin dilindeyim. Nasıl başarcam takmamayı. Ne deyip susturcam ağzını açanı. Bi el atın nolur.

keske herkes okumuş, ozguvenli, kültürlü bir ev hanimi olup bilincli evlatlar dogursa toplumumuza. hic takmayin yahu, gecici bir donem sonucta, o lafi söyleyen kisi gibi ev hanimligina mahkum degilsiniz bir sürü ayri yolunuz var. (ev hanimlari kutsaldir yanlis anlasilmasin)

Ben de sizin gibiyim ama bekar kiz olarak yasiyorum bunlari bir de insanlar:
"Biri yok mu?" diye soruyorlar.
Evliliginiz iyiyse bir de saglikli bir evladiniz varsa huzurunuzu kiskanip acik aramis ve acik olarak issiz olmanizi bulmus olabilirler.
Bence uzulmeyin eger iyi bir aileniz varsa insanlar ise girse bile evlenicek duzgun insan bulamiyor veya cocuk sahibi olamiyor.

Aynen senin gibiyim ama bem çalışırken nokta koydum akademik kadrodayken veeee eşim çalışmamı istemedi çocuk olunca bende duramadım bıraktım benzer veya daha kötü tepkileri bende alıyorum ama eşimin her zaman dediği sözleri bende cevap olarak yapııştırıyorum paraya ihtiyacımız yok çalışmaya da ihtiyacım yok en iyi işim nitelikli çocuklar yetiştirmek

Saydığınız eğitim vs göre ben olsam hiç takmazdım, memuriyet yaşı 30 a kadar yolu var hani çoğu için isterseniz kpss de olur o da olur bu da olur, hiç takmaya değmez

Bence her zaman bir kadının garantisi olsa iyi olur. Burda görüyoruz boşanmak isteyen kadınların önündeki en büyük engel işsizlik. Hatta boşanmayı bile düşünmeyip göz yumuyorlar , katlanıyorlar bu yüzden.

Hayatın ne getireceği veya götüreceği belli olmaz. Her kadın kendi hayatını kazanabiliyor olmalı bence.

Çünkü annenizde onlar gibi düşünüyor ve o yüzden size bunu anlatıyor. Ben de aynı durumdayım ve benim annem de aynı şeyi yapıyor. Şimdi sizin belki durumunuz iyi, belki bebeğiniz büyüyene kadar ona bakmak istiyorsunuzdur içten içe ama sırf elalemin ağzını kapatmak ve kendinizi ispatlamak adına deli gibi iş arayıp işe giriyim diye uğraşmayın. Bunu bebeğinize yapmayın, sonra pişman olursunuz ama çalışmak zorundaysanız o ayrı yani kendiniz istediğiniz için yapın bunu başkalarının ağzını kapatmak için değil. Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz, annem bana söylediğinde ben sessiz kalıyorum o da uzatamıyor cevap alamayınca. Bir de acaba anneniz zamanında sizin okulunuzla, başarınızla hava mı attı başkalarına olabilir mi? Çünkü benim etrafımda vardı annemi eziklemeye çalışıp kızının okulunu öven tipler şimdi onlar mezun olup iş bulamayınca ve benim beğenmedikleri bölümümde ben hep çalışmışken karşılaştığımızda hep ne oldu kızın iş bulamadı mı hala falan diye özellikle soruyorum valla bi daha kimseyi ezmeye kalkmasın diye.

Ben anlamadim, siz simdi bu durumunuzdan memnun musunuz degil misiniz? Yani calismiyor olmak sizi rahatsiz etmiyorsa niye takiyorsunuz ki? Insanlarin beklentileri biter mi?
Ha yok çalışmıyor olmak sizi de rahatsiz ediyorsa tekrar ya kpss ye hazirlanin ya da baska özel is arayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…