• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ay evlenesim var.

zaten evli gibi nikahsız yaşıyorsunuz. durup bekleyeceğinize gidin bi belediye nikah salonunda nikahınızı kıydırın. yani bir evlilik anlaşması yapın. dini nikah yapın. Allah huzurunda, devlet huzurunda nikahınız olsun. böylece şu anki fiili duruma bir resmiyet, meşruiyet kazandırmış olursunuz. Sonra yavaş yavaş evinizi dizersiniz. Bu saatten sonra cafcaflı düğünlere para harcamayın derim. STRES yapmayın!

:) ne kadar ıcten bır anlatım . Namus bekcılerı cok olacaktır konunuzda gormezden gelıverın :)
Ben iş durumunu gerı plana atmaktan yana degılım aslında . Hayatın ne getrecegı hıc bellı olmaz . Bır kazancınız olsa onunuze daha net bakarsınız . Yazık sevgılınız de daha az yorulur

Kafa olarak dibine gada anarşiztiz zaten.
Ancak legal olarak çocuk doğurtmak şart. Çocuk için klasik düğün nikah şart malesef.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Türkiye gibi ülkelerde malesef böyle.:19:

Son düzenleme:
eviniz var, eşyalarınız var, birlikte yaşıyorsunuz hatta yemek bile yapabilkiyorsun:9:

nikah için 2 yıl beklemek neden? işin büyük kısmı zaten ev ve eşyalar değil midir?

düğün masrafı mı bu kadar engelleyen?

belli ki gelenek olayını birlikte yaşayarak aşmışsınız, düğün yerine de sade masrafsız bir nikah yapıverirseniz kimse sorun etmez gibi.

içinizde bekletip büyüteceğinize evleniverin gitsin ayol:52:

Ayni evde evlenmeden yasamayi hic dogru bulmuyorum.. Yanlis anlamayin ahlaki yonden falan degil,o kimseyi ilgilendirmez..
Sadece büyùsu bozuluyor isin,imza haric evli gibi oluyorsun heyacani biter bir sure sonra..
İnsallah kisa zamanda evlenirsin..
Evini,yuvasini seven kadin guzeldir..

Merhaba canım, kendince haklı bir bakış açısı evet.
Ama o ilişkiden ilişkiye değişiyor bence. Aynı heyecan bitimi evlenip beraber yaşayınca da olacak o bakış açısına göre.
Hatta, evlenmeden önce birlikte yaşamak çiftlerin birbirini tanıması açısından o kadar önemli ki. Burada bile evlendikten altı yedi ay sonra boşanma raddesine gelen insanların başlıkları dolu.
Birlikte yaşamak denilince akla hemen sevişmek gelir, fakat olmak zorunda değil.
Çiftlerin birbirini her koşul ve şart altında ne hale girdiğini görerek tanıması gerek.

kimi iş hayatını umursamaz hemen evlenmek ister kimide kariyer yapar evlenmeyi ertelerde erteler sonra pişman olur keşke evlenseydimde çocugum olsaydı diye... hem kariyer hemde evliliği yürüten kadınlara hayranım cidden ki insan kafasını bi konuya verdimi diğerini ihmal ediyo :44:

zaten evli gibi nikahsız yaşıyorsunuz. durup bekleyeceğinize gidin bi belediye nikah salonunda nikahınızı kıydırın. yani bir evlilik anlaşması yapın. dini nikah yapın. Allah huzurunda, devlet huzurunda nikahınız olsun. böylece şu anki fiili duruma bir resmiyet, meşruiyet kazandırmış olursunuz. Sonra yavaş yavaş evinizi dizersiniz. Bu saatten sonra cafcaflı düğünlere para harcamayın derim. STRES yapmayın!

Oooo imam nikahı, alırım bir dal.
Yahu resmi nikah varsa ortada imam nikahına gerek yoktur. Bunlar yüzyıllar öncesinde kalmalıydı ama malesef kalamadı :19:
Kimse sizin kafanızdaki meşruiyete uymak zorunda değil.

Bu saatten sonra derken? :)
Son derece genç bi insanım, düğnüm de cafcaflı olacak oldukça.
Öyle heyecanı bitmiş dul muamelesi görmek ne demek canım aa. :)

Merhaba canım, kendince haklı bir bakış açısı evet.
Ama o ilişkiden ilişkiye değişiyor bence. Aynı heyecan bitimi evlenip beraber yaşayınca da olacak o bakış açısına göre.
Hatta, evlenmeden önce birlikte yaşamak çiftlerin birbirini tanıması açısından o kadar önemli ki. Burada bile evlendikten altı yedi ay sonra boşanma raddesine gelen insanların başlıkları dolu.
Birlikte yaşamak denilince akla hemen sevişmek gelir, fakat olmak zorunda değil.
Çiftlerin birbirini her koşul ve şart altında ne hale girdiğini görerek tanıması gerek.

Dogru sende haklisin benim bakis acima gore..
Umarim yanlis anlamadin
kesinlikle birlikte yasamani yadirgamadim
herkesin kendi hayati
kimin ne dedigi dusundugu umrunda olmasin,hayat senin hayatin,nasil yasamak istiyorsan oyle yasa..
Bir falsosu varsa adamin
evlenmedende gormus olursun aslinda.. Mutluluklar canim...

Yahu resmi nikah varsa ortada imam nikahına gerek yoktur. Bunlar yüzyıllar öncesinde kalmalıydı ama malesef kalamadı :19:
Kimse sizin kafanızdaki meşruiyete uymak zorunda değil.[/QUOTE

dini nikah dedim ama. imam nikahı müslümanlar içindir, kilise nikahı hıristiyanlar içindir. lütfen saygısızlık etmeyin. sizin yüzyıllarınız bizlerden başka anlaşılan. toplum dışı azınlık bir kitleye mensup biri olduğunuzu düşünüyorum. üzgünüm.

eviniz var, eşyalarınız var, birlikte yaşıyorsunuz hatta yemek bile yapabilkiyorsun:9:

nikah için 2 yıl beklemek neden? işin büyük kısmı zaten ev ve eşyalar değil midir?

düğün masrafı mı bu kadar engelleyen?

belli ki gelenek olayını birlikte yaşayarak aşmışsınız, düğün yerine de sade masrafsız bir nikah yapıverirseniz kimse sorun etmez gibi.

içinizde bekletip büyüteceğinize evleniverin gitsin ayol:52:

Yok, biz öğrencilikten beri beraberiz. Eşyalarımız şirin temiz ama hep ikinci eldiler. Kirada da yaşamak istemiyoruz evlenince.
Biz biraz felsefik anlamlar yükledik evliliğe. Üç senedir çok sıkıntılar çektik biz çok sınandık.
Maddi zorluklar da cabasıydı. O yuzden düğüne evliliğe bi sınır gibi bakmaya başladık, kendimizi şartladık o zamana kadar sıkıntı çekelim, evlendik bitiş sınırı olsun dedik.
Psikolojik şartlanma yani bizimki.

evet bence de resmi nikah varsa dini nikaha gerek yok tabi manevi bir hava katmakta isterlerse yapabilirler tercih meselesi...

dini nikah dedim ama. imam nikahı müslümanlar içindir, kilise nikahı hıristiyanlar içindir. lütfen saygısızlık etmeyin. sizin yüzyıllarınız bizlerden başka anlaşılan. toplum dışı azınlık bir kitleye mensup biri olduğunuzu düşünüyorum. üzgünüm.

aynı durumdayız sanki :) bir yıl önce aman evlilik de ne deli miyim ben filan derdim sonra bir adam girdi hayatıma dünyaya tersten bakmaya başladım:103:
çeyiz hazırlığı yapıyorum
söz günümü nişanımı hayal ediyorum
bi evimiz var onun için mimarla görüşüyoruz
bende bu durumlara kendimi çok kaptırdığımı fark ettim dizginleri elime aldım
eee iş hayatından uzaklaşınca dönmek kolay olmyor bide ben daha ögrenciyimm:53:
geçen gün bir seminere katıldım da biraz dünyaya döndüm gerçek hayattan faydalanıyorum işe bile başladımmm:52:

Ay darısı dostlar başınaa. Benim de iş dünyasına dönesim var. Ama bi yandan da akşam sofra hazırlamalar falan vazgecemiyorum. :)
Kız bi sofralar hazırlıyorum görsen sanki Queen Elizabeth yemege geliyor. Kadehler felan. Sevdim bu işi napiyim. :56:

Abooo konu uzar gider.
Toplum azınlığında olmak üzgün olunacak bir durum değildir.
Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin kıydığı nikahı tanırım. Hristiyan da olsa Müslüman da olsa Ateist de olsa Hindu da olsa bu böyle. İmam nikahı sadece bir ritüel. Bu size son yorumumdur konu dağılmasın.

evet bence de resmi nikah varsa dini nikaha gerek yok tabi manevi bir hava katmakta isterlerse yapabilirler tercih meselesi...

Çoğu çift birlikte yapıyor iki nikahı da. Tercih meselesi tabi ne diyelim.

Bu saatten sonra derken? :)
Son derece genç bi insanım, düğnüm de cafcaflı olacak oldukça.
Öyle heyecanı bitmiş dul muamelesi görmek ne demek canım aa. :)

Hahahah ne iyi demişsiniz:) Ben de aynı düşünceye sahibim. Şahsen şu an öğrenci olmasam evleneceğim insanla aynı evde yaşayıp onu tanımak isterim. Kimisi de yanlış bulur bunu saygı duyarım onlar da bana duyduğu müddetçe. Ama yani sevgilinizle beraber yaşıyorsunuz diye neden cafcaflı düğüne gerek olmadığı düşünülmüş ki. Muhtemelen biz de para biriktirene kadar beraber yaşarız gelecek sene, sonrasında da en cafcaflısından bir düğün yaparız, benim neyim eksik ki değil mi ama? İşte çocuk düşünen insanlar evlenmek zorunda burda. Ben de çok seviyorum minikleri, bi tane yapıcam inşallah, o yüzden de evlenicem bi gün herşeyim tam olunca.

Aynen öyle, gerçi şimdi reddedemicem bi heyecanı da oluyo kına gecesi filanlar. İnsan hevesleniyo bi yerde. Onun da etkisi var.

Bir arkadaşın ablası kına gecesine dansöz çıkarmıştı :9: Kimse de ağlamadı, klasik bir kına gecesi değildi :27:

Back
X