• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ay evlenesim var.

Abooo konu uzar gider.
Toplum azınlığında olmak üzgün olunacak bir durum değildir.
Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin kıydığı nikahı tanırım. Hristiyan da olsa Müslüman da olsa Ateist de olsa Hindu da olsa bu böyle. İmam nikahı sadece bir ritüel. Bu size son yorumumdur konu dağılmasın.

zaten çıkışınız baştan fauldü. konuyu dağıttınız. size başkalarının fikirlerine tahammül tavsiye ederim. burası tartışma yeri değil. soruları cevaplıyoruz sadece... artık bana cevap yazmayın lütfen.

Böyle pat diye söyleyince garip oldu gerçi de.
Ya ben kariyer iş güç düşünen, insanlığı değiştiricem diyen idealist kuzunun tekiydim.
İki senedir aramızda sözlendiğimiz müstakbel hayat arkadaşımla birlikte yaşıyoruz. Şimdiden güzel eşyalarımız, şirin bi dairemiz var kiralık da olsa. Dekorasyonunu, temizliğini yapmaktan zevk aldığım..
Benimki ise geceli gündüzlü çalışıyor, para biriktirelim de bi an önce evlenelim diye. Gözlerinin feri gitti çalışmaktan.
Bu iki buçuk senede işimden uzaklaştım, neredeyse hiç çalışmıyorum yemek tarifleri öğreniyorum, böreğinden baklavasına, onu geç dünya mutfağına açıldım. İncirli etler portakallı tavuklardan zevk alır oldum.
Ikea dan çıkmaz oldum. Ufacık evi doldurup taşırdım tablolarla süslerle.. Burdan da çok alışveriş yaptım hatta.
Ama bunlar bile yetmiyor, bi an önce evlenmek, çeyiz dizmek istiyorum.
Kariyer düşleyen ben, güzel evler düşler oldum. Daha evliliğe iki sene var. Malum bütçe birikimi..
Bu halim geçici bi heves mi yoksa tam teşekküllü bi ev hanımı mı oldum?
Bi yandan yediremiyorum da kendime.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Valla tam tesekkullu domestik bir ev hanimi olmussun.demek ki icinde saklamissin simdiye kadar:)) muhtemelen bir sure sonra sIkIlacaksin ve calismaya devam edeceksin.ama evlilige sicak bir yuva kurmaya aile olmaya dair bir ozlem var bence icinde.simdi bu ozlemi gideriyosun bu ev hayatiyla.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Valla tam tesekkullu domestik bir ev hanimi olmussun.demek ki icinde saklamissin simdiye kadar:)) muhtemelen bir sure sonra sIkIlacaksin ve calismaya devam edeceksin.ama evlilige sicak bir yuva kurmaya aile olmaya dair bir ozlem var bence icinde.simdi bu ozlemi gideriyosun bu ev hayatiyla.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tespitin doğru bence de. Derli toplu bi ev hayatının özlemini çekiyorum. Son birkaç senede çok ölüm ve hastalık gördüm, ailem dağıldı falan. Bunlar sebep olabilir.

Bir arkadaşın ablası kına gecesine dansöz çıkarmıştı :9: Kimse de ağlamadı, klasik bir kına gecesi değildi :27:

Asdasf iyiymiş o da.
Ben tavuklu pilav olayına hastayım. Bu gidişle o gün pilavı bile ben yapcam diye tuttururum gibi hissediyorum.

oyy namus bekcileri basmis burayi..

canim valla ben de senin gibiyim esime kendimce bi maas hedefi koydum o hedefe ulasinca ver elini tiramisular efendime soyliim portakalli ordekler frambuazli cheesecakeler

her ne kadar calisip para kazanip kariyer kadini olucam desem de icimde bi domestik yatiyo hahah

halim ne olcak bilmiyorum

isin ucunda cocuk olmasa evlenme dicem de beni tefe korlar simdi namuscanlar haha

ayy ama simdi dusundum de kina gecesidir davuldur zurnadir aman dondurmam gelmeden ben arabadan inmem demelrdir falan eglenceli seyler bunlar :)) adam da bi havaya giriyo evimin erkegi oldum diye bi yere giderken maas kartini birakiyo yavrucum ya.. sonra bu kiz neden surekli arkadaslariyla disarda yiyo hihohoh

Anlattıklarına bakarak evlilik modundasın zaten - hem birlikte de yaşıyormuşsunuz bi imza mı eksik onu da atın gitsin bence :34:
Ben de kendimce bir ev kurdum azıcık eşyam var ama aynı senin gibi bir ara çeyiz eşyalarına takmıştım üstelik sevgilim bile yok - yani doğamızda var evle ilgilenmek hani derler ya yuvayı dişi kuş yapar o misal işte - özümüzde olan birşey
ha bunun idealistlikle alakası da yok bence zira ben de gayet idealleri olan biriydim ama artık bazı hırsları törpülüyorum çünkü hayat kısa, anın tadını da çıkarmak lazım

Hahahah ne iyi demişsiniz:) Ben de aynı düşünceye sahibim. Şahsen şu an öğrenci olmasam evleneceğim insanla aynı evde yaşayıp onu tanımak isterim. Kimisi de yanlış bulur bunu saygı duyarım onlar da bana duyduğu müddetçe. Ama yani sevgilinizle beraber yaşıyorsunuz diye neden cafcaflı düğüne gerek olmadığı düşünülmüş ki. Muhtemelen biz de para biriktirene kadar beraber yaşarız gelecek sene, sonrasında da en cafcaflısından bir düğün yaparız, benim neyim eksik ki değil mi ama? İşte çocuk düşünen insanlar evlenmek zorunda burda. Ben de çok seviyorum minikleri, bi tane yapıcam inşallah, o yüzden de evlenicem bi gün herşeyim tam olunca.

Aynen katılıyorum.
Bizimkisi biraz psikolojik şartlanma. Evlenene kadar çekelim ne çekiceksek, maddi sıkıntı açısından filan diyoruz.
Evlilik bi milad bi sınır olsun diye şartlandık işte.

Ayni evde evlenmeden yasamayi hic dogru bulmuyorum.. Yanlis anlamayin ahlaki yonden falan degil,o kimseyi ilgilendirmez..
Sadece büyùsu bozuluyor isin,imza haric evli gibi oluyorsun heyacani biter bir sure sonra..
İnsallah kisa zamanda evlenirsin..
Evini,yuvasini seven kadin guzeldir..

bu mantığa göre evli olan çiftlerin hepsinin heyecanının bitmesi gerekir bi süre sonra..

şu "imza" denen şey sihirli bir değnek değil ki...

Aynen katılıyorum.
Bizimkisi biraz psikolojik şartlanma. Evlenene kadar çekelim ne çekiceksek, maddi sıkıntı açısından filan diyoruz.
Evlilik bi milad bi sınır olsun diye şartlandık işte.

Bence bi bakıma en iyisi. Bi arkadaşım okurken evlendi. Yani bilemiyorum ne gerek vardı atlı mı kovalıyordu ki:26: Ama dediğiniz doğru, ben bile arada gelinlik modeli bakıp mantı açıp sevgilimi çağırıyorum yemeğe ki bana evlenilecek kız desin:52:

canim valla ben de senin gibiyim esime kendimce bi maas hedefi koydum o hedefe ulasinca ver elini tiramisular efendime soyliim portakalli ordekler frambuazli cheesecakeler

her ne kadar calisip para kazanip kariyer kadini olucam desem de icimde bi domestik yatiyo hahah

isin ucunda cocuk olmasa evlenme dicem de beni tefe korlar simdi namuscanlar haha

Ehuehe ne güzel demişsin aynen şimdiden bi sofralar kuruyorum neler neler ya. öyle. Biz de kendimizi şartladık işte belli bi bütçeye filan.

Çocuk olmayacak olsa bile düğün filan yapılır yine de. Nikah filan.
İnsan havaya giriyor cidden o hazırlıklar falan. Ay pek bi yürek hoplatıcı :43:

Bazi yorumlar sinirlerimi bozdu.bu konularin bu forumda konusulmasina karsiyim.kimse kimsenin dusuncesini degistiremez fakat
Su imam nikahiyla ne alip veremediginiz var? Turkiye cumhurriyeti nikahini tanirim bilmem ne...yahu turkiye cumhireyi dediginiz yer islam ulkesi.eger muslumanim diyorsaniz muslumanligin gerektirdiklerine uyacaksiniz.kurani kerimde nikahsiz yasamanin ayetlerini acin okuyun.ahkam kesmesin kimse burda.yok batililasma yok modern kafa......
Inancinizi sorgulayin o zaman.
Burda bunlari belirtene kimsenin namus bekcisi demeye hakki yok.
Bunlar gerceklet..herkes kendi yadadigindan sorumlu.helal yol bu kadar kolayken cocuk icin evlenirim diyenler......yazikki ne yazik.....inanin sinirlerim bozuldu..sayenizde avrupa birligine girmenin son sarti olan islami reddetme de olacak yakinda....dinimize sahip cikmaktan oyle aciz bi milletizki..

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevap verirdim de bu tarz konulardan çok ban yedim, yavaşça uzaklaşıyorum hazır kin kusmalar, karşısındakine saygı duyamamalar başlamışken. Tecrübeyle sabittir ki saygı beklediğinizi açıklamanız da bi işe yaramayacaktır:34:

Namuscanlar nedir anlamıyorum. Bizi yetiştiren anne babalarımız namuslu insanlar değil miydi. Söyler misiniz hanginizin anne babası namusa önem vermiyor. Bu kadar rahat olmayın çok rica ediyorum. Namuscanlar diyip ezmeye çalıştığınız insanlara da azıcık saygı duyun.

Namuscanlar nedir anlamıyorum. Bizi yetiştiren anne babalarımız namuslu insanlar değil miydi. Söyler misiniz hanginizin anne babası namusa önem vermiyor. Bu kadar rahat olmayın çok rica ediyorum. Namuscanlar diyip ezmeye çalıştığınız insanlara da azıcık saygı duyun.

Gideyim dedim ama tutamadım kendimi. Şahsınıza alınmayın, zaten alıntı yaptığınız şeyi de ben yazmadım da namus denilen şey sevgiliyle aynı evde yaşamamak demek değildir. Emin olun buradaki herkes namus kavramına önem veren insanlar. Ben ortada bir namussuzluk göremiyorum. Ki siz bi nebze nazik bir dille yazmışsınız fakat bazı yorumlar konu sahibine karşı çok saygısızca. Karşımızdakinden saygı bekliyorsak önce bizim saygılı olmamız gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta kimi ilgilendirir ki...Herkesin kendi hayatı.

Gideyim dedim ama tutamadım kendimi. Şahsınıza alınmayın, zaten alıntı yaptığınız şeyi de ben yazmadım da namus denilen şey sevgiliyle aynı evde yaşamamak demek değildir. Emin olun buradaki herkes namus kavramına önem veren insanlar. Ben ortada bir namussuzluk göremiyorum. Ki siz bi nebze nazik bir dille yazmışsınız fakat bazı yorumlar konu sahibine karşı çok saygısızca. Karşımızdakinden saygı bekliyorsak önce bizim saygılı olmamız gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta kimi ilgilendirir ki...Herkesin kendi hayatı.

Ben kimseye ithamda bulunmadım canım. Sadece alıntı yaptığım kişi için konuştum. Namuscanlar diye alaya almış. Alaylık bi tarafı yok namus diyen insanların. Konu sahibine hiç bi lafım yok. Alıntı yaptığım kişiye ithafendi. Yanlış anlamışsınız.

Ben kimseye ithamda bulunmadım canım. Sadece alıntı yaptığım kişi için konuştum. Namuscanlar diye alaya almış. Alaylık bi tarafı yok namus diyen insanların. Konu sahibine hiç bi lafım yok. Alıntı yaptığım kişiye ithafendi. Yanlış anlamışsınız.

O zaman özür dilerim:3: Yanlış anladığıma sevindim resmen :1:

Back
X