• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ay evlenesim var.

Bazi yorumlar sinirlerimi bozdu.bu konularin bu forumda konusulmasina karsiyim.kimse kimsenin dusuncesini degistiremez fakat
Su imam nikahiyla ne alip veremediginiz var? Turkiye cumhurriyeti nikahini tanirim bilmem ne...yahu turkiye cumhireyi dediginiz yer islam ulkesi.eger muslumanim diyorsaniz muslumanligin gerektirdiklerine uyacaksiniz.kurani kerimde nikahsiz yasamanin ayetlerini acin okuyun.ahkam kesmesin kimse burda.yok batililasma yok modern kafa......
Inancinizi sorgulayin o zaman.
Burda bunlari belirtene kimsenin namus bekcisi demeye hakki yok.
Bunlar gerceklet..herkes kendi yadadigindan sorumlu.helal yol bu kadar kolayken cocuk icin evlenirim diyenler......yazikki ne yazik.....inanin sinirlerim bozuldu..sayenizde avrupa birligine girmenin son sarti olan islami reddetme de olacak yakinda....dinimize sahip cikmaktan oyle aciz bi milletizki..

pardon da konu sahibi ben tam tesekkullu muslumanim diye aciklama yapmis mi????????? belki budist ya da makarnaya tapiyor siz nereden biliyorsunuz?? ayrica turkiye islam ulkesi falan degil benim bildigim kadariyla bir hukuk devleti. cogunluk musluman diye herkes imam nikahi mi yapmak zorunda.. vallahi ilber ortayli yi daha bi sever oldum bu aralar

pardon da konu sahibi ben tam tesekkullu muslumanim diye aciklama yapmis mi????????? belki budist ya da makarnaya tapiyor siz nereden biliyorsunuz?? ayrica turkiye islam ulkesi falan degil benim bildigim kadariyla bir hukuk devleti. cogunluk musluman diye herkes imam nikahi mi yapmak zorunda.. vallahi ilber ortayli yi daha bi sever oldum bu aralar

:13::13::13::46::46::46:

Namuscanlar nedir anlamıyorum. Bizi yetiştiren anne babalarımız namuslu insanlar değil miydi. Söyler misiniz hanginizin anne babası namusa önem vermiyor. Bu kadar rahat olmayın çok rica ediyorum. Namuscanlar diyip ezmeye çalıştığınız insanlara da azıcık saygı duyun.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

belki benim namus kavramina yukledigim anlam iyi insan olmak, hirsizlik yapmamak, baskalarini kendim gibi olmaya zorlamamak falan. bunun yazili kurali mi var? konu sahibi demis ki evlenesim var icimde bir ev hanimi yatiyor.. sizden akil mi istemis ayy cok korkuyorum gunaha mi girdim acaba diye?? herkes din alimi masssssallah

belki benim namus kavramina yukledigim anlam iyi insan olmak, hirsizlik yapmamak, baskalarini kendim gibi olmaya zorlamamak falan. bunun yazili kurali mi var? konu sahibi demis ki evlenesim var icimde bir ev hanimi yatiyor.. sizden akil mi istemis ayy cok korkuyorum gunaha mi girdim acaba diye?? herkes din alimi masssssallah

Size de maşallah

Başlığa çok güldüm:) senelerdir benim dr dediğim şey bu :)

Bende ogrenciyim uzun bi iliskim var sana şöyle diyim birak ders çalışmayı gece uyumayip ceyizlik esyalari arastirdigim oldu. Gece gündüz aklimda su yatak örtüsü bu yemek takimi... hele kiyafetleri saymiyorum bile :D

Ama bi sure sonra geciyo yani o hastalik derecesi geciyo:) bunlari yapali 1.5 2 sene oldu belki de hala bakarim arada cok sukur cogu gitti azi kaldi beklemenin.

Insan mutlu oldugu olacagi kisiyi bulunca boyle oluyo demekki ben hayatta evlenmem diyen bi insandim ondan once ;) simdi benim okulumun bitmesi onun islerinin daha bi yoluna gitmesini bekliyoruz.

Ayni evde de yasiyorsunuz iyice alismissinizdir iyice tanimissinizdir birbirinizi en yakin zamanda mutlu sona ulasirsiniz umarim :))

Sizinle tartismayacagim bile.yorumum konu sahibine degildi zaten.imam nikahi katsiti yorumcularaydi...ben monarsik devlet dedimmide bana hukuk devleti diyosun.ayrica ulkemiz oncelikle uniter bi devlet.
Islam ulkesiyiz sen reddediyosan o senin muhalefetligin..

Son düzenleyen: Moderatör:

Benzer bir konuda da ben konu sahibi hiç polemiğe girmezken baya baya sinir stres yaşamıştım sürekli dert anlatmaya çalışarak, o yüzden yorulduğunuzla kalırsınız, şahsen ben kendimi tutup yorum yapmamaya çalışıyorum başarabildiğim kadarıyla. Ama her yazdığınızın altına imzamı atıyorum:51:

manti yapma olayi da iyiymis yalniz :))) safim da saniyo ki evlenince gelsin mantilar borekler halbuki is sonunda uhuhuhu hayatim boyunca bu mutfaktan cikamicam galibaya donusuyo sirf tirt isler ona kalsin diye hahahahhahah

Sizinle tartismayacagim bile.yorumum konu sahibine degildi zaten.imam nikahi katsiti yorumcularaydi...ben monarsik devlet dedimmide bana hukuk devleti diyosun.ayrica ulkemiz oncelikle uniter bi devlet.

ay simdi uniteri islam ulkesini falan acikla bana desem o da benim muhalefetligim olur her ne demekse :)). neyse canim kafan gicir gicirmis gule gule kullan

yoruldum vallahi

Benzer bir konuda da ben konu sahibi hiç polemiğe girmezken baya baya sinir stres yaşamıştım sürekli dert anlatmaya çalışarak, o yüzden yorulduğunuzla kalırsınız, şahsen ben kendimi tutup yorum yapmamaya çalışıyorum başarabildiğim kadarıyla. Ama her yazdığınızın altına imzamı atıyorum:51:

aynen vazgectim tatlim icimdeki domestik olmayan hatun bi cikayim dedi de yoruldu vallahi

domestigi geri cagiriyorum bi gelip balli hardalli hindi tarifi versin hahah

Muhalefet* onun doğrusu, belirteyim ben de, yanlış anlamayın yazdığınız anlaşılsın diye:34: Bi de anayasada islam ülkesi olduğumuza dair bir ibare yoktur, bunu siz söylüyorsunuz, nereden aklınızda kalmış bilmiyorum ama. Arkadaş o açıdan belirtti muhtemelen hukuk devletiyiz diye. Çünkü anayasada laik bir ülke olduğumuz yazar. Eğer dediğiniz gibi islam ülkesi olduğumuz yazsaydı laiklikle örtüşmeyen bir durum olurdu bu. Ülkede müslümanlar çoğunluktadır ama kimse müslüman olmak zorunda değildir. Sizin de çok iyi bileceğiniz üzre islam hoşgörü dinidir, insanların günahlarından önce bir de kendinizi eleştirmenizde fayda var, hoşgörülü olmayarak siz de günaha giriyorsunuz. Ha ayrıca resmi nikah kıymayıp imam nikahı kıymak da ülkemizde yasaktır, yasal işlem uygulanır bu durumda. Umarım yeterince açık ve nazik bir şekilde yazabilmişimdir, zira çok zorladım kendimi:)

ay simdi uniteri islam ulkesini falan acikla bana desem o da benim muhalefetligim olur her ne demekse :)). neyse canim kafan gicir gicirmis gule gule kullan

yoruldum vallahi

Aciklarim aciklamasina o gicir kafan almaz senin...yorumlarina baktim oyle yetersiz ve bilmeden konusuyorsunki....haline uzuldum...daracik aciyla baktigin hayatinda mutluluklar:)

Bende ders çalışırken birden off evlensem ya moduna giriyorum son bikaç aydır galiba genlerden :) ikea dolaşmaktam nefret eden ben şimdi gittiğimde saatlerce gezip şunu şöyle koyarım bunu böyle yaparım bu tam köşelik falan derken buluyorum kendimi :) bence çok şanslısınız eş adayınızı aynı evin içinde tanıcaksınız

aynen vazgectim tatlim icimdeki domestik olmayan hatun bi cikayim dedi de yoruldu vallahi

domestigi geri cagiriyorum bi gelip balli hardalli hindi tarifi versin hahah

Ya canım benn o olmayan domestiği çıkarayım dedim de bi pilav yaptım yazık zavallı çocuk doğduğuna pişman oldu onu yemeye çalışırken:52:

pilavi beceremeyen domestik olamaz isin sirri onceden islatmakta ve tereyaginda

haftaici fizibilite yaparim haftasonu muffin :9:

Aaaa ben onu ıslatmıyorum pirinci yıkayıp yapıyorum direk:1: Neyse hatamı fark ettiğime göre belki bir gün ben de domestik olabilirim, hatta şirinleri bile görebilirim

Muhalefet* onun doğrusu, belirteyim ben de, yanlış anlamayın yazdığınız anlaşılsın diye:34: Bi de anayasada islam ülkesi olduğumuza dair bir ibare yoktur, bunu siz söylüyorsunuz, nereden aklınızda kalmış bilmiyorum ama. Arkadaş o açıdan belirtti muhtemelen hukuk devletiyiz diye. Çünkü anayasada laik bir ülke olduğumuz yazar. Eğer dediğiniz gibi islam ülkesi olduğumuz yazsaydı laiklikle örtüşmeyen bir durum olurdu bu. Ülkede müslümanlar çoğunluktadır ama kimse müslüman olmak zorunda değildir. Sizin de çok iyi bileceğiniz üzre islam hoşgörü dinidir, insanların günahlarından önce bir de kendinizi eleştirmenizde fayda var, hoşgörülü olmayarak siz de günaha giriyorsunuz. Ha ayrıca resmi nikah kıymayıp imam nikahı kıymak da ülkemizde yasaktır, yasal işlem uygulanır bu durumda. Umarım yeterince açık ve nazik bir şekilde yazabilmişimdir, zira çok zorladım kendimi:)
Uzun uzadiya belirtmedim..
Tarihe inecek olursak islam dinine mensup devletlerden turedigimizi anlatabilirim..gel gelelimki ben turkiye cumhiriyetinin var olan maddesini yazmadim.resmi nikah daha sonra imam nikahi kesinlikle diyorum.imam nikahi dinimizde varmi var.eee inanmayanlar yok sayanlar orda bunu kucumseyecrk yok sayacak cumleler kurarsa susmam.
Aslinda ozetle ben muslumanim demek buyuk bi cesaret istemeli...bir dini mensup goruyorsak onun sartlarini yok saymamali.
Bir belgeselde izledim.sonradan musluman olanlar cogu muslumanin yapmadigi tum gerekceleri yerine getiriyorlar.ama bazilari oyle bi hal almiski...nikahsiz ayni evde yasamanin dogru oldugunu savunup bunun dogru oldugunu e.poze ettirecek kadarda saldirganlar....ee buna karsi gelene saygi duymak yerine benim rabbimin emrettegini hice saymak kimsenin haddi degil....
Bu konu cok derin...imam nikahi yillarca kotuyede kullanildigi icin bu onyargi.bu nedenle resmi nikah olmadan asla yanasilmayacak bisey

Sadece İmam nikahı benim bildiğim kadarıyla hakları güvence altına almak için yasak yani devlet nikah işlemini bu nedenle önemsiyor söz hakkın olsun diye bu nedenle sadece dini nikah veya birlikte yasamak bence doğru değil ama din ve ahlak kısmı kimseyi ilgilendirmez

Son düzenleme:
Estağfirullah :)

Konu sahibi olarak yazmak istedim. Siz de haklısınız kesinlikle, dalga gecilir gibi olmamalı üslup. Ama zannımca alıntı yaptıgınız kişi de kötü niyetle yazmamıştır diye düşünüyorum o da kendince eleştirmiş.
Sadece örnek veriyorum, bakın misal ben başlığımda çok bambaşka bi konudan bahsettim aslında. Kendimce aklıma takılan çok alakasız bişeyden dem vurdum ve birlikte yaşama meselesi yalnızca tek bi cümlede son derece vurgusuz olarak geçti.
Buna rağmen bazı arkadaşlarımız cımbızla çeker gibi yalnızca o cümleyi çekmişler, ona cevap vermişler. İlk sayfada herkes konuyla alakalı yorum yaparken tek bi yorum gelmiş mesela "birlikte yaşamasan iyiydi" diye.
Ben isterdim ki buna odaklanılmasın, benim anlattığım şeye yorum yapılsın. Benim asıl derdime yorum yapmayacak olan da yazmasın; zira yeri burası değil.
O arkadaş yazmış ya birlikte yaşamasaydın iyiydi diye, yani o söylemese ben bilmiyo muyum toplumumuzca çok da uygun olmadığını.
Ama yok, illa fikrini belirtecek. :)
Ona tepki vermiş o arkadaş da bizim gibi. :)
Sevgiler

Back
X