Mrblar 36 haftalık hamileym ve ellimde ayağımda bileklerimde şişliklerim var korkuyorum doğumda ne gibi zararı olur diye ödem tehlikelymiş çnkü tuzdan uzak duruyorum artık bol su içiyorum aksine doktorumada söylemedim b ayramdan sonra gidicem ne gibi kontroller yaptırmam gerek bilen varsa açıklasın lütfen.
Canım benim tam idrar sayımı isteyebilirler.Benim 9 ay şişliklerim ve ödemlerim vardı heleki doğumdan sonra yere bastıkça ayaklarımdan sanki su sesi geliyordu.Bol bol su iç çok şekerli olmayan meyvalar ye ve yürüyüş yap evde egzersiz uygula.Ve testlerini muhakkak yaptır.Dr un zaten bu konuyla ilgili sana herşeyi anlatacaktır.endişelenme.
Sen benim ayaklarimi ayak bileklerimi gorseydin :) bildigin kutuk gibiydi :) tuzsuz yememe ragmen bo bol su icerdim meyve yerdim Allah'a sukur birsey olmadi duzenli kontrole gittim zaten bu haftalarda haftada 1 cagiriyor doktorlar (benimki oyleydi ) fazla odemim vardi ama dogumda bir sorun teskil etmedi zaten dogumdan hemen sonra sisliklerim indi
zaten aşırı ödemi olanlara normal doğumu mutlaka tavsiye ediyorlar şişlikler hemen insin diye doğumdan hemen sonra iniyormuş.
benimde ödemim var ama kimse anlamayacak kadar bi tek ben anlıyorum yüzüklerimden ve ayakkabılarımdan:))
36.haftamdayım bende annem diyor son haftalarda şişersin diye demek ki olması gereken bir şey tuzla hiç alakası yok kızlar tuzu tamamen kesmeyin onun içindeki minerallerde yararlı çünkü.
bol bol su için ve yavaş yavaş yürüyün.
teşekkür ederim kızlar inanki yazdıklarınız birazcık rahatlattı beni doktoruma gittim idrar testi yaptı herşey normal çıktı ama şişliklerim halen daha geçmedi tansiyonunu sık sık ölç dedi doktorum nasip olursa eylül 2 doğumun olur dedi inş Rabbim tüm doğum yapacak kadınlara kolaylık verir.
teşekkür ederim kızlar inanki yazdıklarınız birazcık rahatlattı beni doktoruma gittim idrar testi yaptı herşey normal çıktı ama şişliklerim halen daha geçmedi tansiyonunu sık sık ölç dedi doktorum nasip olursa eylül 2 doğumun olur dedi inş Rabbim tüm doğum yapacak kadınlara kolaylık verir.
Canım içtiğin su ile çıktıgın wc yi kontrol et bu normalse ve tansıyonun da normalse hamilelik ödemidir
Ben her gun ölçüyorum tansıyon dr ıhmal etme dedı bu haftalardann sonra önemliymiş
arkadaşlar
ben de 32 haftalığım.bende de ödem var dışarıda pek belli olmasa da benim hissettiğim şekilde..
yalnız bugün yolda yürürken sağ ayağımın iç kısmını arı soktu,ayağım çok şişti ve acıyor.
görenler( çevredeki evlerden)sağolsunlar domates verdiler acısını alır diye ama hala sanki iğne batıyormuş gibi ayağım acıyor..
ne yapıcam bilmiyorum acaba iğne içerde kalmış mıdır ki..