Deri ve Cilt Hastalıkları Ayak mantarı mı bulaştı acaba?

Kızımda var 2 yıldır bize geçmedi ama mantar da geçmedi.
Bilen biri krem adı verebilir mi.dr un verdiği oje türü şeyleri sürekli kullanamadı kızım.

Amma abartmissiniz
Benim de ayağımda mantar var yıllardır ne yaptıysam geçmedi. Kimseye de bulastirmadim şimdiye kadar

Aynı çorap aynı terlik kullanılmadığı sürece bir şey olmaz. Çamaşır suyu daha zararlı bu arada

Aynı terliği kullanmakla bulaşıyor ama aynı yere basmakla bulaşmıyor. Bu nasıl oluyor anlayamadım ki. Sonuçta temas yok mu?

Aynı terliği kullanmakla bulaşıyor ama aynı yere basmakla bulaşmıyor. Bu nasıl oluyor anlayamadım ki. Sonuçta temas yok mu?
Terlik bakteriyi tutan bir malzeme sonucta. Diğer türlü zeminde bakteri saklanamaz, üreyip, bulasacak bir ortamı yok. Çok minik bir ihtimal aynı zeminden ötürü size bulasması.(mantık olarak böle olması gerekir)

Evet bulasici annemin terligini giymiyoruz onda da var. Ama nasil onlem alcaksiniz bilemedim ayaklarınızı yikayin kolanyagi sürün insallah bisey olmaz

Evet bulasici annemin terligini giymiyoruz onda da var. Ama nasil onlem alcaksiniz bilemedim ayaklarınızı yikayin kolanyagi sürün insallah bisey olmaz
Ayaklarımı yıkadım. İlk önce sabunla, sonra çamaşır suyu ile sonra da mantar kremi sürdüm.

Terlik verip arkadaşınız gittikten sonra çöpe atsaydınız keşke .
Ben huylandım buradan nasıl düşüncesizlik bide gururla göstermiş mantarları

Islak değil kuru zemin. Ama hemen ardından basmak zorumda kaldım. Ona canım sıkıldı.

Islak ve nemli yerlerden, terlik ayakkabı ve havlu gibi eşyalardan bulaşır diye biliyorum.

Çamaşır suyunun teninize, kana karışıp vücudunuza verdiği zarar üzerinde daha çok düşünün.

Uzun süre ortak terlik kullanırsanız bulaşır. Bir kere giydiği terligi giyerseniz de bulaşmaz yani. Bakterilerin belli bir yaşama süresi var neticede

En bulaşıcı hastaliklar arasinda mantar havuz da misal su olmasina ragmen bulaşır
Doktora gidip ilac al. Birdaha da terlikle gezer misin de sağlık bu

Çok mu kötü olur? Ne olur sizce?

Çamaşır suyunu solumak bile kötü. Deri yolundan kana bulaşması daha feci.

Lütfen bir daha yapmayın. Mantarı önlemek ayrıca.

Çok takıntılı olduğunuz konularda sirke kullanın.

Çorabını veya ayakkabısını giymedigin sürece bulaşmaz.

Zaten mantar nemli ortamlardan bulaşır.
Demek istedigim nem değil havuzun içi ve klorlanmis su da bile her yerde yasayabiliyor yani.
Çıkışında bastigimiz yerde olcagini biliyorum ama sürekli halde temizlenen ve suzulen devir daim yapan suda olacağını tahmin etmiyordum önceden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…